Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość avarice

Czy to samo kiedyś przejdzie ? Czy 'zapomnę'? Proszę o jakąś radę..

Polecane posty

Gość avarice

..jako dziecko w wieku od 8 - 13 lat doświadczałam przemocy psychicznej i fizycznej, lecz głównie psychicznej. Teraz mam 18 lat, niby o wszystkim "zapomniałam", to już przeszłość, a jednak od tametj pory mam socjofobię, która ciągnie sie za mną nadal. Mam okropnie niskie poczucie własnej wartosci, wydaje mi sie, że kogos takiego jak ja nie da sie kochać, bo jestem nikim. Odrzucam ludzi którzy mówią że mnie lubią czy kochają, bo cały czas myślę, że tylko udają, żeby mi bylo miło. Czasem jak sie tak zastanowie to wiem, że swoim zachowaniem ranie innych... no bo ktoś wyznaje mi szczerą miłość, a ja w to wątpię. Czasem miewam sny z tamtych lat. Jestem strasznie nerwowa, często mam stany depresyjne. To wszystko przez te wydarzenia z dziecinstwa, zawsze byłam bardzo wrażliwa i wtedy bardzo mnie to dotknęło. Czy kiedykolwiek będzie "normalnie" ? Nie chcę iść do żadnego psychologa czy psychiatry poniewaz strasznie sie wstydzę mu o tym mówić... staram sie o tym zapomniec, nie chce tego rozgrzebywać na nowo

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować