Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ubywakatolikow

W Polsce ubywa Katolików...

Polecane posty

Gość ubywakatolikow

-85% POdaje sie za katolików -400 tysiecy rocznie przestaje chodzic do kosciola -38% regularnie uczęszcza na msze -Wielu przechodzi na inne Chrześcijanskie wyznania

Gość jest........
Dziwisz się? Chamstwo, wtrącanie się księży w politykę, krytykowanie związków partnerskich a sami księża p... na prawo i lewo i mają nieślubne dzieci. Bardzo dobrze że tak jest

Katolik żyje rodziną, dobrocią a nie opluwaniem homoseksualistów, par żyjących bez ślubu, dzieci którzy powstają z takich związków. Kościół w bezszczelny sposób trąca się i namawia do głosowania na PiS!!! Na konkretnych polityków. Od kiedy to ksiądz pokazuje co jest białe a co czarne. Tv Trwam telewizja dobroci hahaha głównie nienawiść latanie z krzyżem itp. Jak powie się NIE kościołowi to na dzień... jest sie komunistą i wrogiem!!!!! Bardzo dobrze. Katolkiem można być ale kościół to ohydna instytucja która miesza

Gość ubywakatolikow
Obecnie Katolików niemal na calym swiecie ubywa ale CHrześcijan nieustannie przybywa bo wiele osob zmienia po prostu kosciol na inny chrzescijanski. x W Polsce 5 najwieszych kosciolow to obecnie: (w kolejnosci od najwiekszego) -Kosciół Rzysmko-Katolicki, jednak ze powoli coraz mniej liczny -Cerkiew Prawosławna -Świadkowie Jehowy -Kościół Ewangelicko-Augsburski (luteranski) -Kościóły Zielonoświątkowe

Gość ubywakatolikow
Jeżeli chodzi o inne niz chrzescijanskie zwiazki wyznaniowe to: -Islam -Ruch hare-Kryszny -Buddyzm

Gość no i niby co z tego ?
są wolnymi ludźmi. A w ogóle to trochę naciągane bo tak serio katolików to jest te, wg ciebie 38% którzy regularnie praktykują tę religię. Ja urządziłam imprezę z okazji końca świata, ale nie uważam się od razu za Maja.

Gość ubywakatolikow
NO i to z tego ze podaje dane 🖐️ To nie jest mój wymysl tylko takie sa fakty ze 85% podaje sie za katolikow ale regularnie uczeszcza do kosciola 38%

Gość Ja się nie dziwię
Ludzie obecnie idą na łatwizę, stają się leniwi duchowo, nie chce im się zgłębiać swej /swej?:O/ wiary, liczy się hedonizm, użycie, kasa szybki seks,zero myślenia, zero refleksji nad sobą, światem, czymkolwiek. Podawana medialna papka odciąża umysł i odzwyczaja od używania go, podaje różne sensacje z których połowa to kłamstwa a druga połowa to rozdmuchane do gigarozmiarów sprawy zwykłe, ciągła nagonka na kościół katolicki, do 2 prawdziwych dorabianie 22 nieprawdziwych historii, wszystko po to by rozbudzać w młodych ludziach nienawiść do kościoła. To proste i to działa na podatne jednostki. Internet zalany antykatolickimi bluzgami, bluznierstwami, różnymi fałszywkami a ludzie nie znający historii KK lykają to, zwłaszcza młodzi. Zreszta wielu młodym nie chce się wysilać,wchłaniają to wszystko jak leci. Poza tym wolą znane bagienki niż nieznany ląd. Tam trzeba jakiegoś wysiłku,pokonania siebie, komu by się chciało tak męczyć? To się opłaca w efekcie ale tylko nielicznym się chce coś z siebie dać. Na szczęście są też ludzie /też młodzi!/ którzy żyją wiarą na codzien, są radykalni, nie dla nich "Panu Bogu świeczka a diabłu ogarek"jak czynili ich rodzice, nie chcą żyć w obłudzie, w nieszczerości,nie chcą kłaniac się księciu tego świata szatanowi, nie idą na kompromis ze złem, szukają prawdy,strzegą jej wiernie w swoim sercu i życiu. Podejmują walkę i wygrywają. Zycie z Bogiem :)

Gość no i niby co z tego ?
To nie są żadne fakty. :D To statystyka.

Gość ngrew
i dzięki bogu:)

Gość Ja się nie dziwię
Na ten przykładowy przykład taka sympatyczna para młodych ludzi: http://www.youtube.com/watch?v=OysdlD1zzsc A to że ludzie którzy w głębi duszy katolikami nigdy nie byli, w kościele trzymała ich jedynie tradycja, że odchodza takie osoby to sądzę że jest to bardzo pozytywne zjawisko.Mam nadzieję że wkrótce zostaną tylko ci którzy naprawdę chcą.

Gość chcialas mojej opinii
Byłam katatoniczką w wieku dziecięcym, bo tak mnie zindoktrynowali rodzice. Gdy skończyłam 18 lat przestałam chodzić do kościoła i wreszcie mogłam odciąć się od wiary, w którą nie wierzę i której nie czuje. Nie da się zmusić kogoś do wiary tak samo jak nie da się zmusić do miłości! Obecnie jestem panteistką, wierzę w siłę wyższą, ale nie w byt osobowy.

Gość Yooł
No tak, to poważna sprawa z tą katatonią... Katatonia to występowanie zwiększonej lub zmniejszonej aktywności ruchowej w psychozie (schizofrenia katatoniczna) bądź spowodowanej chorobami mózgu, zaburzeniami metabolicznymi lub substancjami psychoaktywnymi. Objawy katatoniczne mogą również występować w zaburzeniach nastroju. Schizofrenia katatoniczna spowodowana jest występowaniem nieprawidłowego stanu psychicznego, jednak jej przyczyny nie są znane. Objawy katatoniczne w schizofrenii występują rzadko w krajach rozwiniętych. Objawy katatoniczne dzielą się na: sztywność katatoniczną pacjent utrzymuje jedną pozycję i wykazuje opór przy próbie jej zmiany postawę katatoniczną pacjent układa ciało w niezwykłą bądź dziwaczną pozycję i utrzymuje ją przez jakiś czas negatywizm katatoniczny stawianie oporu przed wykonywaniem jakichkolwiek poleceń lub wykonywanie czynności do nich przeciwnych giętkość woskowatą pacjent przez pewien czas utrzymuje pozycję nadaną mu przez inną osobę pobudzenie katatoniczne występowanie bezcelowej aktywności ruchowej niespowodowanej żadnym czynnikiem zewnętrznym osłupienie katatoniczne występowanie akinezji, mutyzmu i braku reakcji u pacjenta z zachowaną świadomością (lub nieznacznym przymgleniem świadomości) Pewnie chodziło o to oslupienie i przymgloną świadomość?;)