Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robob

rtg płuc

Polecane posty

Gość robob

Od 2 tygodni leczę zapalenie oskrzeli i nie widać wyraźnej poprawy. Nie mam gorączki tylko suchy kaszel trudności w odkrztuszaniu i uczucie jakbym miał położony kamień na klatce piersiowej.Wykonałem rtg płuc pokazałem lekarzowi - obejrzał i nadal kazał brać Augmentin tym razem końską dawkę co 8 godzin.Biorę 3 dzień jestem tylko osłabiony a poprawa niewielka. Podaję opis rtg : Zdjęcie niesymetryczne, skrzywienie kręgosłupa piersiowego. Sylwetka serca i dużych naczyń w normie. Pola płucne o dyskretnie wzmożonym rysunku tkanki łącznej podscieliska, pojedyncze zagęszczenia okołooskrzelowe w dolnym polu płuca prawego, Kąty przeponowo żebrowe wolne. uprzejmie proszę o poradę

Gość kossa na kamień
1. jedz probiotyki do tego antybiotyku bo za chwile z grzybica bedziesz walczył

Gość Pikka
Rtg typowe dla zapalenia oskrzeli/płuc. Weź antybiotyk. Jeśli nadal beda występować dolegliwości to trzeba będzie zmienić antybiotyk.

Gość robob
biorę już 2 tygodnie i nic w poniedziałek lecę do lekarza

Gość Pikka
Bierzesz cały czas ten sam antybiotyk? A widzisz poprawe początek choroby a teraz? Nie masz krwioplucia?

Gość robob
biorę cały czas Augmentin, krwioplucia nie mam, na wieczór nasila się kaszel cholernie męczący

Gość krystyna ta z gazowni
najlepsze bylyby bańki