Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GTRHRYGJMTG

czy intercyza przedmalzneska wyklucza milosc ?

Polecane posty

Gość intercyza jest drogie panie
czyli trafiłam z tym sprawdzaniem się przed ślubem:D po trzyletnim mieszkaniu z trzecim z rzędu facetem ślub NA BANK wiele zmienia:D

intercyza jest drogie panie czyli trafiłam z tym sprawdzaniem się przed ślubem po trzyletnim mieszkaniu z trzecim z rzędu facetem ślub NA BANK wiele zmienia V prezentujesz za wysoki poziom logiki jak na tutejsze standardy :P zgin :D!

Gość Nie taka mała
mamy, każde z nas ma oszczęności, ale przecież po slubie nie staje sie wspólnym dobro nabyte przed slubem,. Nawet gdyby tak b yło, do głowy by mi nie przyszło krozystać z tego w niecny sposób. Poza tym wybacz, Twoja retoryka i pseudonim do złudzenia przypominały kafeteryjnych prawików. W kurę domowa sie nie pakuję, mam pracę (stabilną, choć wielkich awansów nie cozekuję), wciaż sie skztałce, robię kolejne studia, więc jak zechcę, to mogę swoja sytuacje zawodowa zmienić. Dałam taki przykład tylko, że kasa dla mnie wiele nie znaczy. wychowałam sie w skrajnej biedzie, ale w szczesliwym domu i to jest najważniejsze. Potem wyjechałam za granice na pare lat, wopadłam najpierw weuforię na te wielkie sumy, ale to było potrzebne (plus kilka innych zyciowych doswiadczen), żeby rozumiec, ze kasa szczescia nie daje. mamy wielu znajomych, ktorzy nie maja wcale oszczednosxci (a jesli juz to takie 3-4- cyfrowe), zarabiaja tyle, że starcza tylko na codziennosc, a są szczęśloiwsi niż wielu z Was. XXX Chciałam tylko zwrócic Wasza uwage na to, że pieniądze kochacie bardziej od ludzi. Zatracacie sie wtym, musiecie sie zabezpieczac i ciagle myślec, by tego nie starcić. Zapominacie o znaczeniu prawdziwych rzeczy, bo przysłania Wam to Wasze wyrachowanie. Nie zamieniałabym sie z Wami na ani jeden dzien, nawet nie wiem za jaka kase. Teraz juz naprawde spadam - musiaąłm tylko zwrócic honor przedmówczyni prawiko-podobnej. bye bye, niewolnicy kasy

Gość Nie taka mała
moze Ty mieszkałas z kilkoma facetami przez lata, ja mieszkałam i mieszkam nadal tylko z tym jedynym. Nawet w miłości nie macie szcześcia, jesli takie głupie żarty sobie musicie robić.

Gość alojzy bombel
hm ciekawe, zalozmy facet 34 letni przejmuje spadek po ukochanych rodzicach, co zgineli w wypadku i ma nagle 3 miliony na koncie dotad byl sam ostatnie lata, mija ten rok, otrzasa sie zaloby, ma te 35 lat, poznaje jakas mlodsza dziewczyne, np. 26 latke, ktora ma normalna prace biurowa za 2 tys na reke miesiecznie wiadomo, z tym wieku nie chodzi sie ze soba latami, raczej 2 lata i slub i co, ten facet ma ryzykowac, ze ta kobieta od niego odejdzie i porzejmie mu polowe majatku ? no bez jaj, bylby frajerem, gdyby lekka reke wzial slub bez zabezpieczenia majatku

Gość ale to bedzie jego majatek
osobisty. mylisz fakty ;)

Gość to co przed malzenstwem
i spadki - nie podlegaja podzialom.

och, pożegnaj się trzeci jeszcze, byśmy dokładnie zrozumieli jak nami gardzisz:D i weź coś dodaj o żałosności, to dobre epitety zawsze są gratuluję, że na razie z jednym. ale ślubu NIE MACIE na razie, więc dużo jeszcze może się zmienić (tak, tak przygotowania pewnie w trakcie, jak zwykle) oczywiście, myślimy wyłącznie o zabezpieczaniu własnych dupek, a śpimy na codzień z Zygmusiem Starym , skoro tyle aż do Ciebie dotarło. Ty zwracasz uwagę wyłącznie na jedną rzecz, mała, my na inne więc nie wiem o kim to tu świadczy;)🖐️ Enfant Terrible, jak na kobietę-prawiczkę:classic_cool:

Gość alojzy bombel
a taki majatek mozna dac na konto i mamy ogromne odsetki co miesiac nic nie robiac i one bylyby juz niby wspolne, bo "wypracowane" w okresie malzenstwa? :D

Gość dwfewfef
Enfant terrible jakas ty glupia i uposledzona umyslowo ze szok!! Intercyza nie wyklucza tego ze facet bedzie lozyl na rodzine i ja utrzymywal. Intercyzja tyczy sie tego co rpzed slubem zdobyl a co zdobedzie w trakcie to jzu oddzielna sprawa. Takze ptasie mozdzki ruszcie dupy do roboty a nioe szukajcie bogatego ktory was utrzyma

dwfewfef osobiste wycieczki zostaw dla siebie i lepiej doucz się w temacie a później wypowiadaj, bo zielonego pojęcia nie masz jak można kształtować małżeńskie ustroje majątkowe 🖐️

Ja nie mam tego problemu bo nie mamy ślubu i nie planujemy. Ale nie mam nic przeciwko intercyzie - to zabezpieczenie na wypadek gdyby jedna osoba popadła w długi.

majątek osobisty jest osobisty jeśli np. nie służy prowadzeniu gospodarstwa domowego (chyba, ze spadkodawca konkretnie zaznaczył że wyłącznie na syna), i o ile możemy udokumentować źródło ich pochodzenia :P ale w końcu liczy się miłość^^ więc po co o tym myśleć

Gość gość
Po co ślub, skoro liczy się tylko miłość? Jeśli miłość jest dla Pań najważniejsza, to po co im Jego pieniądze po rozwodzie?

Gość gość
Intercyza nie wyklucza miłości - wręcz przeciwnie - świadczy o tym, że zależy Nam na tej drugiej połówce, a nie na Jej/Jego pieniążkach.

Gość gość
Nie ma co się tak bulwersować. Intercyza to dzisiaj norma. Oczyszcza atmosferę.

Gość gość
odpowiedź brzmi: TAK

Gość gość
Podpisz intercyzę. Będziesz rodziła dzieci, siedziała z nimi w domu. Zestarzejesz się, a mąż wymieni Cie na młodszy model, a ty zostajesz z niczym. Popatrz jak pokończyły wieloletnie konkubiny. Straciły pieniądze, czas, młodość i zostały z niczym.

Gość gość poranny
Ja mam podpisaną intercyzę na moją prośbę z bardzo prostej przyczyny, bo choć nie byłam zamożna biorąc ślub, w razie czego każdy zwinie co jego i se pójdzie bez szarpania się o majątek i przewlekania w nieskończoność sprawy rozwodowej czy podziału majątku. Jak dla mnie komfort.

Gość gość
Dla mnie intercyza jest wyrazem miłości. Widać, że ludzie nie pobierają się dla pieniędzy i majątku. Jest to najlepsza metoda okazania swoich uczuć drugiej osobie i nie ma nic wspólnego z brakiem zaufania czy przekonania, że małżeństwo się rozpadnie. Spójrzmy na to logicznie, tyle się słyszy o rozwodach, te osoby też myślały, że to jedyna prawdziwa miłość. Gdyby wcześniej wiedzieli jak się skończy małżeństwo to nie pobieraliby się.

Gość gościowa
Jesteśmy wieloletnią parą tuż przed ślubem. Sama zaproponowałam intercyzę, narzeczony się zgodził, oboje jesteśmy zgodni w tej kwestii. Jak żyjemy? Ze wspólnych pieniędzy- każdy daje tyle samo na życie i jest naprawdę ok. Po ślubie też tak będzie.

Gość gość
Dla mnie intercyza nie jest niczym niezwykłym,ja mam swó majątek w postaci mieszkania isamochodu,a jeżeli on jest bogaty ima dużo więcej to wcale mu się nie dziwię,jeżeli ja bym miała zamiar potem odejść to dlaczego on miałby dzielić się ze mną?DZisiaj tak właśnie jest że lubimy wykorzystywać innych,mówię tu o kobietach szczególnie,ale też faceci mogą nas też oszukać.

Gość gość
Podpisz intercyzę. Będziesz rodziła dzieci, siedziała z nimi w domu. Zestarzejesz się, a mąż wymieni Cie na młodszy model, a ty zostajesz z niczym. Popatrz jak pokończyły wieloletnie konkubiny. Straciły pieniądze, czas, młodość i zostały z niczym. ---------------------------- Czyli kobieta nie może się niczego sama dorobić? Po co tyle kobiet kończy studia, by później siedzieć w domu i być na czyimś utrzymaniu? Jakie (czyje) niby pieniądze straciły? Kto zabronił im zarabiać?

Gość gość
@gościowa Twój Partner miał wiele szczęścia, skoro jest z taką Kobietą jak Ty

Gość gość
INTERCYZA powinna byc podstawa kazdego związku i byc OBOWIAZKOWA

Gość gość
Przeciw intercyzie występują zazwyczaj biedaczki, które do niczego nie doszły i już nie dojdą, które nic nie mają. Jestem jak najbardziej za, sama posiadam to i owo i nie pozwolę, aby w razie czego przepadł dorobek mój i rodziców, np. w przypadku cudzego bachora lub długów. Niewiele osób zdaje sobie sprawę, że na intercyzie można bardzo dużo skorzystać, jeśli zostanie odpowiednio sporządzona. Ale biedne, zachłanne ciemniaczki tego nie pojmują. Oczywiście, że jestem materialistka i jestem z tego dumna. Bardzo ważne jest dla mnie mieć, ale swoje, nie cudze. Po to się uczyłam i kształciłam przez lata, rezygnując z wielu spraw, unikając nieodpowiednich osób i nie marnując czasu na pierdoły. Miałam pewne cele w życiu i je osiągnęłam, co najważniejsze za swoje. Ciemniaczki bez ambicji tego nie potrafią zrozumieć, dla nich materializm to wysępienie co się da od innych, bo same nie maja niczego i zerowe szanse na osiągnięcie czegoś w przyszłości.

Gość gość
INTERCYZA POWINNA BYC OBOWIAZKIEM

Gość gość
Szkoda, że ambitnych kobiet jest tak mało (?).

Gość gość
Skoro się oboje kochają i ufają sobie to ja nie widzę żadnych przeszkód, aby mieli się nie zgodzić na podpisanie intercyzy.

Gość łobróciłam to o 180 stópni
ludzie to mają błędne pojęcia o intercyzie, należy zgłębić temat a dopiero później zobaczyć czy jest się o co oburzać