Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wefqrvtjy

problem z tarczycą u 16-sto latka

Polecane posty

Gość wefqrvtjy

Witam! Piszę tutaj bo może miał ktoś podobny przypadek i mógłby mnie albo uspokoić albo naprowadzić. Zrobiłam tydz. temu badania swojemu synowi. Tsh wyszło 0,01 przy normie od 0,51 do 4,3 ft3 6,81 norma od 3,5 do 7,7 ft4 18,6 norma od 12,6 do 21 te dwa są ok ale przeciwciała: Tpo 401 norma do 34 TG 1084 norma do 115 W USG wyszło ,że tarczycę ma powiększoną i silnie unaczynioną. Lekarka powiedziała,że już ma to od dawna. Poszłam dziś do lekarza z kompletem badań. Zbadała go ,obejrzała,zrobiła wywiad. No i ostatecznie powiedziała,że tarczyca jest chora ale leków mu nie da żadnych (tylko witaminki) bo gdyby miał ft3 i ft4 podwyższone to wskazywałoby na chorobę haszimoto lub gdyby miał tsh podniesione w drugą stronę to też by dała leki a tak mam czekać 2 m-c zrobić ponownie tsh i ft4 i wtedy się zobaczy. Powiedziała,że typowych objawów klinycznych by stwierdzić nadczynność też nie ma. A dzieciak jest ospały,rozdrażniony,humorzasty, brak mu koncentracji,zapomina. Martwię się bo tarczyca jest chora i pozostawiła nas praktycznie bez niczego a Ponieważ przeciwciała są podwyższone i to bardzo ja po prostu się martwię. Po drugie jak coś jest chore i nie leczone pójdzie to dalej . Co powinnam zrobić? Mam w planie iść do drugiego lekarza.

Gość samotna jak palec
U nastolatkow przytrafiaja sie czasami problemy z tarczyca wynikajace z dorzewania. Naprowadz na ten trop lekarze, bedac na kolejnej wizycie.

Gość wefqrvtjy
no ok ale chyba powinna coś mu dać prawda przecież wyniki mówią same za siebie,że jest coś nie halo a każde bezczynnie czekać 2 m-c bo może tsh zechce z 0,01 podskoczyć w drugą stronę jak dla mnie chore.

Gość Pikka
Ale byłaś u rodzinnej lekarki?

Gość wefqrvtjy
byłam i dostałam skier do endokrynologa

Gość ulllllaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyy
podnoszę