Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Shesadda

"October baby" fim o dziewczynie która urodziła się podczas aborcji

Polecane posty

Gość tacy pruderyjni uczniowie?
W Niemczech jest edukacja seksualna już w przedszkolach.Uczy się przedszkolaki technik masturbacji.Wy też powinnieście się na to otworzyć :)

Gość Realizm socjalistyczny
15:49 realistkkaaa//jak można określić zabijaniem czegoś co nie ma uczuć, zmysłów, organów?? to nie jest złosliwosc, bo wyrostek i migdałek tez ma chromosomy, a pomimo tego można je usunac jest bez wątpienia ludzki o tym czy coś ktoś jest człowiekiem decyduje ilość organów? czemu tak myślisz? uops"myślisz" :D hehe jakiś dowód czy luzne hasło a'la suchajcie mam pomys? no tak Saleta już nie jest w pełni człowiekiem ma tylko 1 nerkę migdałek ani wyrostek nie są zdolne do bycia w przyszłości całym człowiekiem albo? ale aby to pojąć trzeba by posiadać zdolny do dedukcji mózg z tego wniosek że nie liczy się ilość i istnienie organów ale ich jakoś i zdolność do efektywnej pracy z migdałka ani paznokcia nie rozwinie się człowiek z wszystkimi organami, choćby na niego dmuchać i chuchać i 2 razy na dzień podrzewać termoforem :D a z zarodka tak tylko co to zmienia dla ciebie nieważne czy on ma już oczy i ręce czy nie chodzi o prawo do zabijania LUDZI w nieistotnym etapie ich życia realistkkaaa//nikt nie okresla usuniecie migdałak jako zabójstwo... i to nie jest żadna złośliwość. to z migdałka moża powstać człowiek? z paznokcia też? brawa dla twej pani od biologii zastrzel ją :D

Gość jaka jest różnica jaka jest ró
taka jak między daniem komuś do jedzenia kiełbasy a daniem komuś do jedzenia własnej, odkrojonej części ciała - do tego drugiego nie powinno się nikogo zmuszać, choćby ten drugi miał i umrzeć z głodu.

Gość odnośnie depresji poaborcyjnej
może ta poaborcyjna nie do wyjścia, bo kraj, w którym 90% wierzących codziennie ci wypomina co zrobiłaś nie da ci z niej wyjść :D

Gość srebrne włosy
Nie wnikaj dzieciaku czy ja się wyskrobałam czy nie, otwórz oczy i rozejrzyj się wokół jak wiele kobiet po chemicznej aborcji nie może po tym funkcjonować. http://www.youtube.com/watch?v=XdYs-9191oM

Z migdałka może powstać nowy człowiek jeśli sklonujemy komórki :) - to od nas zależy czy damy szansę życia temu potencjalnemu człowiekowi czy nie.

Gość szczera do kości
no i co ja usunęłam ciąże czy jak niektórzy wolą zabiłam dziecko w 7 tygodniu ciązy, żadnej depresji ani powikłań nie miałam. poczułam ulge. natomiast pojebane dla mnie jest to co się dzieje np. w chinach czy indiach gdzie usuwają ciąże np. w 7 cz 8 miesiącu ciąży gdy takie dziecko może zyć poza łonem matki i jest w pełni rozwinięte.

Gość srebrne włosy
W tym kraju nie ma nawet 40 procent wierzących.Chyba że chodzi o wierzących w siebie.Nikt o niczym nie przypomina, po prostu jeśli ma się sumienie to się wie co zaszło.Podświadomości nie da się wyłączyć.

Jeśli są takie konsekwencje aborcji to nie ma co się martwić że kobitki będą to traktowac jak antykoncepcję - jednak jak zrobi to w życiu tego nie powtórzy i jeszcze znajomym odradzi.

Gość srebrne włosy
O tak.W Chinach rozstrzeliwują też rzesze niewinnych ludzi bo pan dyktator tak mówi.To bardzo zacny przykład.Indie gdzie ludzie giną z głodu i braku leczenia także. Dobre wzory do naśladowania.Jeszcze RPA zapomniałaś podać i Tybet...

do srebrne włosy niechcący mnie skomplementowałaś kobieto. Skoro masz nick srebrne włosy to myslę że jesteś w podobnym wieku do mojego. Mam 60 lat :) Chyba, że twój nick to tak dla dodania sobie stateczności :)

Gość 5736457
"Nikt o niczym nie przypomina, po prostu jeśli ma się sumienie to się wie co zaszło." Zaszło usunięcie embrionu, kilku podzielonych komórek, z których może rozwinąć się człowiek.

mam wiele znajomych koleżanek, ktore pozbyły się niechcianej ciąży, bo w mojej młodości to było legalne do 8 tygodnia. I żadna z nich jakoś w permanentnej depresji z tego powodu nie jest. Mają po 2 dzieci i starczy. A za mojej młodości takiej dostepności do informacji o tym jak się zachodzi w ciążę i środków anty nie było. I dyskusji nad tym czy wczesna ciąża to człowiek z duszą czy bez i w ogóle człowiek..

Gość srebrne włosy
" anal i po problemie..." 4. Dla wielu ludzi jest to niedopuszczalna forma seksu, ze względu na ich wyznanie XX Chm wyznania zabraniają seksu analnego ale nie zabraniają mordowania nienarodzonych...to niezwykle intrygujące.

Gość 5736457
"Chm wyznania zabraniają seksu analnego ale nie zabraniają mordowania nienarodzonych...to niezwykle intrygujące. " Kto i gdzie tak twierdzi?

15:52 realistkkaaa///jestem zlepkiem komórek ale mam jednoczeście wykształcone, organy, zmyły, uczcuia - wszystko naraz i jeszcze więcej. nie jestem tym czym jest embrion, zarodek bo one tego nie mają i co z tego? on też będzie je miał trzeba tylko odrobinę poczekać to że nie ma ich TERAZ - zaraz-od razu ale to o niczym nie świadczy bo on je nabędzie jest w trakcie tak jak ja w trakcie pisania maila to jest C Z Ł O W I E K człowiek bez ukształtowanych narządów i organów jeszcze jak można to porównywać do osoby dorosłej ktorej mózg JUŻ przestał funkcjonować? jeśli już został uszkodzony definitywnie to nie wznowi pracy gdy jest szansa na wznowienie nie odłącza się aparatury u małego ta szansa jest bo on jest dopiero w trakcie wykształcania mózgu dla ciebie fakt że zabijasz człowieka nie ma najmniejszego znaczenia.

Gość 5736457
"jeśli już został uszkodzony definitywnie to nie wznowi pracy gdy jest szansa na wznowienie nie odłącza się aparatury " Bzdura. Może za rok, moża za dwa ktoś wynajdzie sposób na wznowienie pracy, nawet gry teraz wydaje się, że nie ma takiej możliwości. Wystarczy TROCHĘ POCZEKAĆ.

Gość srebrne włosy
do depresja poaborcyjna To miło.:) Mam mniej niż 60 ale srebro we włosach już mam.

Gość srebrne włosy
18:07 [zgłoś do usunięcia] 59469878 " dlaczego nikt nie poprze mojej tezy?? osoby nie pragnące mieć dziecka, powinny uprawiac anal i po problemie..." 1. Ja na przykład cierpię na zespół jelita drażliwego i często występują u mnie biegunki, a więc często musiałabym zrezygnować z seksu w ogóle. 2. Przeciwwskazaniem są również hemoroidy, a nie jest to obecnie rzadkie zjawisko. 3. Dla wielu ludzi nie jest on źródłem takiej przyjemności jak seks klasyczny. 4. Dla wielu ludzi jest to niedopuszczalna forma seksu, ze względu na ich wyznanie.

Gość 5736457
Powtarzam pytanie-kto i gdzie twierdzi, że te wyznania, które nie pozwalają na seks analny pozwalają na aborcję? Przytoczona przez Ciebie moja wcześniejsza wypowiedź nie odpowiada na to pytanie.

Gość realistkkaaa
Realizm socjalistyczny po raz kolejny pisze prawo i medycyna nazywa to przerwaniem ciazy ty mozesz jak chcesz i ja moge to nazwać wycięciem guza x i nie jest to równoznaczne z odłaczeniem dorosłego czy dziecka czlowieka od aparatury bo poza tym ma rozwiniete organy, narządy tkanki itd.

Tak z ciekawości to które wyznania zabraniają seksu analnego? :)

Gość 5736457
Islam na przykład. Kościół katolicki w takiej formie jaka została zaproponowana tutaj na topiku również, bo nawet jeśli zezwala na inne formy współżycia niż klasyczny stosunek to do wytrysku musi dojść w pochwie kobiety.

17:47 KURDUPELKA85//edukacje seksualna wprowadzaja juz u nas od 10 lat przynajmniej i jakoś nie mogą, nastolatki żyją w świecie zabobonów i fantastyki... no coś takiego czyli to lipa z tą edukacją no PACZ :D edukacja jest a poprawy nadal ni ma coś takiego kto by pomyślał :D czyli to może nie w edukacji rzecz leży? może w wychowaniu dzieci przez tych no jak im tam? yyy -ro dziców ? dobra bez przesady-przez opiekunów może ich dwóch onych albo dwie one względnie dwóch ich ona jedna albo jakoś tak w partnerskim związku.

Gość 5736457
"edukacja jest a poprawy nadal ni ma coś takiego kto by pomyślał czyli to może nie w edukacji rzecz leży? może w wychowaniu dzieci przez tych no jak im tam? yyy -ro dziców ?" To że ją wprowadzają to nie znaczy, że jest i że jest taka jak być powinna. A rodzice sami wiedzy nie mają, więc jak mają dzieci swoje edukować?

Gość srebrne włosy
Jeśli punkty w Twoim poście nie zawierały sugestii iż dozwolona jest aborcja zaś niedozwolony seks analny to wybacz.Takie odniosłam wrażenie.Dlaczego?Ponieważ w swoich wypowiedziach broniących aborcji, nie wspominałaś ani słowem o tym iż wyznania zabraniają jej. Z kolei temat seksu analnego obudził tę refleksję.Stąd taki wniosek.Jeśli mylny, zwracam honor.

Gość tacy pruderyjni uczniowie?
hohoh rodzice nie mają wiedzy o seksie a to Ci dopiero? ciekawe jak im się udało zmajstrował te dzieci w takim razie? :P

Gość 5736457
"Jeśli punkty w Twoim poście nie zawierały sugestii iż dozwolona jest aborcja zaś niedozwolony seks analny to wybacz." Nie zawierały. Mój post był tylko i wyłącznie odpowiedzią na post jakoby seks analny był skuteczną formą antykoncepcji-lekarstwem na problem aborcji. "Takie odniosłam wrażenie.Dlaczego?Ponieważ w swoich wypowiedziach broniących aborcji, nie wspominałaś ani słowem o tym iż wyznania zabraniają jej." Nie wspomniałam gdyż to wydaje mi się kwestią oczywistą, o której wspominać nie trzeba.

Gość srebrne włosy
Seks analny to miłość w najwyższym znaczeniu tego sensu słowa. Jestem zwolenniczką brutalnego analu który oczyszcza duszę ze złej energii a cialo ze złej chemii, natomiast aborcji jestem zagorzałą przeciwniczką. Gdyby wszysyc uprawiali anal to nie byłoby niechcianych dzieci i ciąż.

Gość 5736457
"hohoh rodzice nie mają wiedzy o seksie a to Ci dopiero? ciekawe jak im się udało zmajstrował te dzieci w takim razie?" Zmajstrowanie dzieci nie jest żadnym dowodem na to, że mają wiedzę o antykoncepcji. A co jeśli nie wiedza o antykoncepcji i jej skuteczności, wszelkich za i przeciw ma pomóc zapobiec dokonywaniu aborcji??? Zresztą o anatomii swojej, o tym jak dochodzi do zapłodnienia, zagnieżdżenia, kiedy test ciążowy jest wiarygodny też w większości nie wiedzą. Nie wiedzą jak często i jakie badania profilaktyczne należy wykonywać.