Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Shesadda

"October baby" fim o dziewczynie która urodziła się podczas aborcji

Polecane posty

Gość 59469878
59469878 -może juz sam plemnik sam w sobie jest życiem. Jaki jest sens Twojej wypowiedzi czy to ironia? Nie miałam zamiaru Cię atakować. :D Chciałam jedynie zwrócić uwagę na ten mały szczegół, na który większość osób tak głosujących przeciwko aborcji w ogóle nie zwraca uwagi. :D

aborcja póki co legalna u nas nie jest zawsze można szybko znaleźć kilki w państwach otaczających polskę, niekóre kobiety decydują się na zabiegi w szemranych polskich klinikach. jest to czyjas osobista sprawa prawo i medycyna okresla to jako przerwanie ciąży a inni niech sobie to nazywają jak chcą mordeerstwo, wycięcie guza, skrobanke itd...

Gość 59469878
W jednej kwestii z allium mogę się zgodzić. Zakaz aborcji nie jest żadnym rozwiązaniem. Należy sprawić aby kobiety nie chciały i nie musiały dokonywać aborcji. Ale do tego naszemu krajowi daleko, bardzo daleko. Ja sobie idealny świat wyobrażam tak: 1. Dobry socjal (może za 100 lat u nas :D). 2. Edukacja seksualna z prawdziwego zdarzenia. Rzetelna i obiektywna. 3. Lepsza dostępność antykoncepcji (refundacja, dofinansowanie i po prostu dosłowna dostępność). 4. Aborcja na życzenie jak najbardziej dostępna, ale po uprzedniej obowiązkej rozmowie z psychologiem i powiedzmy z konsultantem, który przedstawi kobiecie wszystkie możliwe rozwiązania. A jeśli już zakaz aborcji to również zakaz in-vitro.

A jeśli już zakaz aborcji to również zakaz in-vitro.-------------bo ?

edukacje seksualna wprowadzaja juz u nas od 10 lat przynajmniej i jakoś nie mogą, nastolatki żyją w świecie zabobonów i fantastyki...

Gość 59469878
Co do antykoncepcji to jest jeszcze przecież sterylizacja, ale w przypadku mężczyzn ze względów finansowych często nieosiągalna, a w przypadku kobiet w ogóle w Polsce nielegalna. Poza tym ogromnym minusem jest brak możliwości odwrócenia zabiegu, a nawet jeśli możliwość jest to jest wiele droższe niż sam zabieg i z tego co słyszałam (tu tylko obiło mi się o uszy, więc nie jestem do końca co do tego pewna) trudniejsza do wykonania.

Gość 59469878
" A jeśli już zakaz aborcji to również zakaz in-vitro.-------------bo ?" Bo selekcja zarodków jest jak selekcja przez Hitlera. :p A niszczenie niewykorzystanych zarodków niczym się nie różni od aborcji. Jak dla mnie również mrożenie "na zawsze" niczym się od aborcji nie różni.

Gość anallium
a ja uważam że powinno zacząś promować seks analny, jak ktoś lubi sie puszczać niech to robi, tylko w tyłek i nie bedzie problemów z abrocją i wydatkami na nią i ze sporem czy to morderstwo czy lekarstwo

Gość 59469878
" edukacje seksualna wprowadzaja juz u nas od 10 lat przynajmniej i jakoś nie mogą, nastolatki żyją w świecie zabobonów i fantastyki..." Ja miałam w liceum. Dwie lekcje. Jedna o higienie dziewcząt, druga o higienie mężczyzn. I polegało to na tym, że oglądaliśmy film. Może pani nauczycielka wstydziła się o tym mówić. :p W ogóle takie lekcje powinna prowadzić osoba świecka i niezwiązana z kościołem. Najlepiej lekarz lub pielęgniarka. Na pewno nie pani, która normalnie uczy matematyki, ale żeby więcej zarobić zrobiła sobie dodatkową specjalizację.

Gość tytyt4578
a ciebie, alium, rozczulaja wyskrobywane zarodki, ale już biedne embrionki w szkle w laboratorium już nie? a czym, to sie rózni? przecież jedno i drugie, to słodka bezbronna "fasolka":)

Gość anallium
dlaczego nikt nie poprze mojej tezy?? osoby nie pragnące mieć dziecka, powinny uprawiac anal i po problemie...

Gość 59469878
" dlaczego nikt nie poprze mojej tezy?? osoby nie pragnące mieć dziecka, powinny uprawiac anal i po problemie..." 1. Ja na przykład cierpię na zespół jelita drażliwego i często występują u mnie biegunki, a więc często musiałabym zrezygnować z seksu w ogóle. 2. Przeciwwskazaniem są również hemoroidy, a nie jest to obecnie rzadkie zjawisko. 3. Dla wielu ludzi nie jest on źródłem takiej przyjemności jak seks klasyczny. 4. Dla wielu ludzi jest to niedopuszczalna forma seksu, ze względu na ich wyznanie.

nie rozczulaja mnie ani fasolki ani wyskrobane zarodki . Prędzej współczuję wszystkim kobieto m , które uwierzyły ,że nie maj innego wyjścia .

59469878 -nie nie ja byłam zdezorientowana :P Przecież wiadomo że biore tabletki, chyba wygodne i skuteczne, a to co piszesz to popieram. Polać człowiekowi

Gość tytyt4578
skoro cie nie rozczulają, to dlaczego tak cie interesuje zawartość macic innych kobiet? jakaś schizofrenia? i zapewniam cię, że każda widzi różne wyjścia, gdy zachodzi w ciążę i wybiera takie, które najbardziej jej odpowiada, a nie takie, które odpowiada jakiejś ograniczonej lasce z forum dla kur domowych. nie masz czego współczuć.

ja analu nie uprawiam i uprawiać nie bede, mam dużą rozkosz z klasyka. Zreszta dupa od srania nie od ruch... :P A edukacji o seksie i antykoncepcji nie ma wcale. Jak już mówiłam kiedy chodziłam do średniej w belgii zabrali nas od godz 8-16 do takiego centrum, i tam specjalista (nie nauczyciel) zgarnął nas i najpierw była teoria, potem w formie zabaw, pytań lub odpowiedzi uczyliśmy się. Chodzi o to że była luźna atmosfera, najpierw zadbali o to żebyśmy sie troche przed sobą otworzyli, jakaś spontaniczna rozmowa, każdy coś musiał powiedzieć a potem nawet prezerwatywe na imitacje penisa musieliśmy założyć. Było tez o chorobach, o strefach w ciele co odczuwają podniecenie itd itp Gdzie w Polsce sie to robi. W polsce miałam w gimnazjum 15 min pokaz jak użyc tampona i to już było dość krępujące głównie dla nauczyciela

Gość 59469878
"W polsce miałam w gimnazjum 15 min pokaz jak użyc tampona i to już było dość krępujące głównie dla nauczyciela" No właśnie. A i uczniowi trudno zapytać o intymne sprawy kogoś kto przed chwilą uczył go ile to jest 5 razy 5. :p

Gość Realizm socjalistyczny
realistkkaaa///zabicie embrionu zardoka czy płodu ludzkiego jest ok do pewnego momentu gdy nie czuje, myśli, nie ma organów itd. później to faktycznie morderstwo bo jest to człowiek który może życ już poza organizmem matki i jest i ma wykształcone organy, nardządy, tkanki. potem jest morderstem a teraz nie? jaka w tym różnica? że teraz nie czuje i nie mysli a potem czuje i myśli? i co z tego? jak ktoś nie myśli i nie czuje to nie jest człowiekiem? ty też nie myślisz i nie czujesz to też można cię ubić jak kurę a o czym to 9 miesieczny płód twoim zdaniem myśli?ciekawe o czym?układa odyseje,albo pana tadeusza? a może myśli jak ci wpierdolić za to że chciałaś go zlikwidować jak wrzoda gdy był młodszy? pewnie obmyśla tam plan twojej eutanazji na starość moja droga on tyle "mysli"co i ty, czyli nic w tym wypadku.. czemu twierdzisz że to jest morderstwo gdy może życ poza organizmem matki? co z tego że może żyć?ale nie będzie bo go zabijesz i proste co cię obchodzi czy i gdzie on może żyć? w twojej macicy też by mógł ale nie może bo go ubijesz 8 tygodniowy płód też może żyć narazie w macicy, a za kilka m-cy poza nią.no i co?co to ma do rzeczy?

Gość anallium
nele d**a jest od srania a nie od ruch... takim tokiem myślenia to kobiety są do rodzenia a nie usuwania ciąży... trochę spokojnego podejścia... możesz napisac spokojnie dlaczego nie chcesz analu.

Gość realistkkaaa
Realizm socjalistycznyj jaka w tym różnica? że teraz nie czuje i nie mysli a potem czuje i myśli? i co z tego? tak jak teraz nie myśli i nie czuje to nie jest dla mnie x jest grupą ludzkich komórek - jest takim samym człowiekiem jak wyrostek robaczkowy czy migdałek :)

Gość realistkkaaa
Realizm socjalistycznyj jaka w tym różnica? że teraz nie czuje i nie mysli a potem czuje i myśli? i co z tego? tak jak teraz nie myśli i nie czuje to nie jest dla mnie x jest grupą ludzkich komórek - jest takim samym człowiekiem jak wyrostek robaczkowy czy migdałek :) a nazewnictwo czy mordesrtwo czy nie ustala prawo i medycyna a nie czyjeś widzimisie

Gość realistkkaaa
Realizm socjalistyczny zajmij się swoimi zbitkami komórek ja będe rozporządzać wg uznania wmiejscu gdzie to legalne i bezpieczne... czy to migdałekiem czy zarodkiem

zresztą przecież on będzie taki biedniutki taki nieszczęśliwy poza tym organizmem, bedzie pił i ćpał jak wszyscy z domow dziecka. to miałoby byc morderstwo?nie bądz śmieszna śmiało można zabijać do 5 roku życia potem już nie, bo śie mały gnojek postawi 15:44 realistkkaaa///dopóki to życie jest w moim łonie i nie ma nie jest an tyle rozwnięte by doczuwac ból, czy żyć samodzielnie poza moim ciałem oraz nie ma wyksztaćłonych tkanek i narządów - decyjza o jego losie nalezy do mnie. i faktycznie moge je uśmiercić ( za granicą) i co z tego?? czy migdałka albo wyrostka robaczkowego tez "bronisz"?? no jasne że do ciebie tak samo jak decyzja o twoim pozostaniu przy życiu lub nie będzie potem w jego rękach nic tam się nie bój czy będziesz zdrowa czy chora czy będziesz chciała żyć czy nie ma znaczenia, tak jak dla ciebie teraz ważne że dziecko twe uzna że nie myślisz i nie czujesz a tu akurat będzie miało rację :D twoje tkanki buee dajże spokój same zmarszczki cellulit i sztuczne zęby> do piachu się tylko nadajesz o to migdałek jest etapem pośrednim mdz człowiekiem bez tkanek a człowiekiem z tkankami? w sprzyjających warunkach rozwinie się z niego cały człowiek z rękami i nogami? zarąbiście obserwuj bacznie swoje migdałki, może się z nich coś wykluje

15:46 realistkkaaa///chromosomy czy 12 milimetrów nie maja uczuć, bólu, organów, dlatego usunięcie jego jest OK jaka różnica czy ma 12 mm czy 120cm? chcesz zabić zabijaj nikt cie od tego nie powstrzyma jak ma np 60 cm możesz upuścić w kocyku a potem zakopać lub ubić i włożyć w beczkę kapustną w piwnicy inne pełne praw intelektualistki tak robią idz w ich ślady co się będziesz szczypać? nie ograniczaj się jesteś wolna masz prawo katrupić kogo żywnie ci sie podoba w swym brzuchu i poza usunięcie każdego kto stanie na drodze do twego szczęścia jest OK :D zacznij od baby z polaka i faceta z matmy stawiają ci pały utrudniają edukację i ułożenie sobie życia wejdz do klasy z kałachem i puść serię za granicą tak się robi w Belgii i USA to na porządku dziennym.

Gość odnośnie depresji poaborcyjnej
a co z depresją poporodową? Bo według mnie jest niemalże identyczna. I co w związku z tym? Nie rodzić, bo będę miała depresję poporodową? A 90% kobiet ją ma przecież..

Gość srebrne włosy
x jest grupą ludzkich komórek - jest takim samym człowiekiem jak wyrostek robaczkowy czy migdałek XXX ja pierdziele rozum z sera.....🖐️i to jest to przyszłe pokolenie które nas będzie leczyć i rządzić naszym krajem, osobniki nierozróżniające człowieka od jego części od migdałka i wyrostka :O czy pewnie wina tego GMO, ono zaburza funkcje poznawczo myślowe Biedny ten nasz kraj, oj biedny.Kobity od faceta też już nie umieją odróżnić, pieska od człowieka tak z trudem, nie ma co się dziwić gdy produkuje się hybrydy genów ludzkich z ziemniakami, to i kartofla od człowieka też nie odróżnią wkrótce... a własny nos od pupy odróżniasz dziecko?

Gość srebrne włosy
Depresja poporodowa mija a poaborcyja nie mija...

Gość tacy pruderyjni uczniowie?
"W polsce miałam w gimnazjum 15 min pokaz jak użyc tampona i to już było dość krępujące głównie dla nauczyciela" No właśnie. A i uczniowi trudno zapytać o intymne sprawy kogoś kto przed chwilą uczył go ile to jest 5 razy 5. W takim problem leży po stronie ucznia, tacy pruderyjni jesteście? UU to niedobrze

Gość odnośnie depresji poaborcyjnej
do srebrne włosy masz doświadczenie w tej kwestii? Wyskrobałaś się kiedyś? Pewnie tak i stąd twoje podejście