Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kika889

Ciemieniucha u niemowlaka

Polecane posty

Gość kika889

Witam. Mój synek miał ciemieniuche jak miał ok 4 tygodni. Od wczoraj zauważyłam że znowy pojawia mu się na główce i brwiach. Jak sobie radzilyscie z ciemieniucha. U Waszych maluchów też nawracala. Pozdrawiam.

Gość okragła mama
moja corcia tez miala ciemieniuche w aptece mozna kupic preparaty do wcierania w głowke dziecka nam pomogło

Gość a dlaczego mu nie szczotkujesz
i nie oliwisz?

Gość heidiidieh
ja od początku myłam całe dziecko wraz z główką w płynie emolium do mycia nigdy nie miały ciemieniuchy

Gość kika889
Oliwie ale nie wiem dlaczego znowu się pojawia.

Gość ojjjjjj u mnie tez
to jest różnie moja córa ma 3 latka i nadal ciemieniucha wraca mimo ze profilaktycznie oliwkuje i zawsze wyczesywalam i wyczesuje jak sie pojawia - ale u nas to inaczej moj maz ma luszczyce i stad ta tendencja

Gość heidiidieh
podobno ciemieniucha jest objawem alergicznym w kazdym razie polecam kosmetyki emolium - dla dproslych i dla dzieci

Gość córka miała ciemieniuche
w jakimś 4miesiącu,jest bardzo kudlata,udało nam się jej pozbyć,lecz problem powrócił w okolicy roczku.głównie na brwiach.użyłam wielu różnych płynów,ale jednak zwykła oliwka w płynie jest najlepsza.posmarowac,odczekać i zmyc,potem czesalam miękka szczoteczka do zębów.

Gość jbhjgh
kobiety a wiecie że oliwka zatyka pory skóry ? oliwkę stosuje się tylko przed kąpiela na 30 minut wyczesuje się podczas mycia główki , a poza tym maść robiona na receptę pomaga w 100%