Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karmazynowa Piratka

Czy obchodzicie imieniny swoich dzieci ?

Polecane posty

U mnie w rodzinie dzieci nigdy nie obchodziły imienin, jedynie urodziny. Sama mam teraz małą córkę 2,5 roku i jakoś tak mi niezręcznie jak ktoś składa życzenia imieninowe albo coś przynosi. Jak jest u was z tymi imieninami ?

Gość o795o5tro9
zalezy od regionu polski, jedni obchodza urodziny, inni imieniny

Gość my obchodzimy i dzieci
zawsze mają małe święto w dniu imienin oraz dostają prezenty

Gość Ja mieszkam w kraju
gdzie obchodzi się do starości jedynie urodziny (imieniny istnieją tylko w teorii ale nigdy się ich nie świętuje). Myślę że wszystko zależy od tradycji rodzinnej , na pewno jednak nie ma sensu nagle świętować czegoś czego do tej pory nie było w tradycji a to tylko z powodu ludzi.

No tak.. niby racja. ale nie chcę żeby kiedyś ojemu dziecku zrobiło się przykro, jak wpadnie rodzina taty złożyć życzenia i z jakimś upominkiem, a mama "zapomni". Chyba będę musiała zmienić swoje zwyczaje ;)

Gość rumpurumbuklalalumpu
My mamy 5 i jak ktorekolwiek ma imieniny to stary zawsze leci po flaszke bo zawsze ktos ze znajomych lub rodziny przyjdzie z flasia, wiec nie pasuje zeby nic nie bylo. A i zawsze jakis sledzik na zagryche sie znajdzie.

Gość my obchodzimy i dzieci
No i cos mocniejszego tez zawsze stawiamy na stol, bo co to za impreza bez czegos procentowego, nie klei sie.

Gość rumpurumbuklalalumpu
Dzieci dostaja cukierki i graja na x boksie w strzelanki, syn dostal na komunie z super grami, normalnie takie realistyczne, fajne. Szczegolnie lubia kolof dziuty, nawalaja jak nie wiem co. A my wtedy mozemy spokojnie spedzic milo czas.

Gość moje wolą
Kompany of hirołs

Gość a ja..................
ja zawsze na imieniny dostawałam życzenia i coś słodkiego, więc moje dziecko też. Nie będzie hucznej imprezy, bo od tego są uodziny ale zawsze życzenia i upominek dostanie :)

Jak juz skonczy 15 to jabolka obalimy, a co tam

kolejna "szczęśliwa mamuśka" z zaburzeniami psychicznymi, rozdwojenie jaźni i się podszywa :) ale ona pewnie po studiach, wykształcona, z milionami na koncie i szczęśliwą rodzinką, a w rzeczywistości patologia :]

Gość poroocznikova
Ja nawet nie wiem,kiedy moja corka ma imieniny,bo ma imie ,ktorego w Polsce sie chyba nie apotyka. Sama nie obchodze imienin,moj maz obcokrajowiec tez nie. Jakbym byla na twoim miejscu,to bym kupila hakies ciastka albo upiekla placek,zeby miec na wszelki wypadek. a dla dziecka bym kupila jakis drobiazdzek.

Gość paplitos
Nie wiem nawet kiedy sama mam, ja nie obchodzę, mąż też nie, a z naszej najbliższej rodziny chyba tylko moi rodzice. W ogóle w rodzinie z mojej strony tylko starsze pokolenie miało taką tradycję. I synek też nie "obchodzi", albo raczej my nie obchodzimy jego imienin ani nikt inny. Też nie wiem kiedy ma, bo dla mnie to bezsensowne święto.

Gość etetyet34
czy ktoś poniżej 50-tki naprawdę jeszcze obchodzi imieniny? nie wiedziałam..

Gość no to malo wiesz --
ale powaznie to i owszem-i to nawet ponizej 20tki ;-)

Gość kaska2112
U nas obchodzilo sie od zawsze hucznie (imieniny rodzicow, wujkow, ciotkow:-P) nasze bez imprez ale zawsze z prezentami. Do dzisiaj starsi wyprawiaja sobie impreze na imieninki. My z mezem i nasze rodsenstwo i nasze dziecko zawsze sprawiamy sobie prezenty.

Gość mealandra
W mojej rodzinie imieniny obchodzi tylko moja babcia Barbara razem z urodzinami, mój ojciec też imieniny obchodzi tylko dlatego, bo w tym samym dniu, co urodziny. Tak, to nie ma takiej tradycji. Natomiast w rodzinie męża, jego rodzice, wujkowie, dziadkowie imieniny obchodzą bardzo hucznie, my z mężem składamy sobie życzenia, kupujemy drobne upominki, ale imprez imieninowych nie urządzamy.