Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie cierpiaceeej

Węzeł chłonny

Polecane posty

Witam ! 3 godziny temu poczułam ból w okolicy prawego węzła chłonnego. Od tamten pory kłuje mnie średnio co 30-40 sekund (takie uczucie wbijanej igły). do tego znacznie spuchla mi prawa strona szyji. czy mial ktos tak kiedys? jest weekend, wiec nawet jutro do lekarza nie pojde. nie wiem co to moze byc, zaczelo bole tak nagle ... boje sie, ze wstane i bede miala cala twarz opuchnieta :( nie boli mnie przy poruszaniu ani przy polykaniu sliny. pbojetnie w jakiej pozycji jestem, łapie mnie to uklucie i za chwile znowu i znowu ;( nawet jak sie nie ruszam. pomozcie :( wzielam juz dwie pyralginy okolo godziny temu ale nic nie pomaga.

nie wiem :( prawie ze pod uchem .. i tak pulsuje strasznie mocno :( jakby na samej tetnicy ;( to raczej nie migdalek

no wlasnie nie ... wszystko wporzadku. siedzialam przed tv i nadle mnie zakulo .. i tak juz od ponad trzech godzin ... :( rowniez mnie nie przewialo, bo to inny bol, ktory mialam juz nie raz. dodam, ze wychodzi mi od kilku miesiecy osemka wlasnie po tej prawej stronie i trn bol jest wlasnie dokladnie pod ta osemka. wyczytalam w interneie ze moze to byc przez ta osemke ktora krzywo rosnie i jej korzej uciska na nerw ktory powoduje bol. ale watpie zeby to byla przyczyna. w ogole mnie ten ząb nie boli ..

może być multum przyczyn, np. ten ząb, może świnka, przez internet to nikt ci sensownie nie doradzi

świnke juz przechodzilam w dziecinstwie. a to sie przechodzi tylko raz w zyciu? boje sie ze rano bede juz cala zapychnieta :( ale dziekuje Ci bardzo, ze zainteresowalas/es sie moim temtem i probowales pomoc :) doceniam to

dzieki. jak do jutra opuchlizna nie przejdzie ani bol to pojade do szpitalac, bo z wezlami nie ma co pogrywac. do tego zaczela mi dretwiec dolna czesc twarzy po prawej stronie. a jak chwyta mnie ten bol (skurcz) to az mi usta wykreca, tak boli :(

Gość można? :)
mnie też ząb nie boli, ale... od początku. od dwóch miesięcy różni lekarze różnymi antybiotykami leczą mnie na zapalenie gardła (chrypa, kaszel, opuchnięty węzeł, trudności w przełykaniu - przez węzeł). poszłam do innego, normalnego lekarza, zbadał, pogadał. okazało się, że to stan zapalny korzenia zęba. ząb nie musi boleć. pęcherz z ropą jest umiejscowiony tak, że hamuje ból. wizyta u dentysty, najpierw antybiotyk, później leczenie zęba. polecam iść do porządnego lekarza POZ i powiedzieć o zębie. prócz wywiadu zbada Cię i powie skąd ta opuchlizna i "kłucie" węzła

dziekuje Ci bardzo ! pojde do lekarza lub do dentystki od razu w poniedzialek jak nie przejdzie i niech zrobi mi przeswietlenie i sie okaze czy to przez ten ząb .. dziekuje Ci bardzo za odpowiedz

nie ma za co :) ja panikara jestem i podejrzewałam już u siebie wszystko. łącznie z nowotworem (bo guze na szyi). lekarze uspokajali, ale antybiotyki nie pomagały... stres się powiększał. ja tez w poniedziałek zaczynam leczenie (wizyta u dentysty), więc powodzenia :)

ja tez naleze niestety do tych panikujacych .. i juz tez przeczytalam wszystkie objawy nozliwych chorob, w tym juz chłoniaka :( ehh zobaczymy o bedzie do rana :) dzieki wam za pomoc :)

powodzenia z leczeniem u dentysty :) dobrze, ze juz masz to za sobą, ze wykryli przyczyne i ze juz wszystko z Toba wporzadku ;) juz nie musisz sie martwic przynajmniej hihi, biedna sie strachu najadlas

żebyś wiedziała... i tak całe dwa miesiące! lekarz POZ, u którego byłam w piątek od razu stwierdził, że to od zęba. wizyta u dentysty dopiero w poniedziałek, ale przynajmniej spokojna jestem... :) tylko, że "wydotykał" mnie tak w okolicach szyi, ze teraz faktycznie ząb zaczął boleć... :( ale nic! do poniedziałkju wytrzymam :)

pewnie ze tak :) wytrzymasz juz do powniedzialku i bedzie spokoj :) zycze Ci wszystkiego dobrego i oczywiscie zdrowka !

Tobie również! Jak mówi mój TŻ - proste rozwiązania są najlepsze i najbardziej trafne! więc nie doszukujmy się chłoniaków tam, gdzie infekcja od zęba :) daj w poniedziałek znać, jak po wizycie u lekarza. trzymam kciuki. będzie ok!

napewno dam znac i dzieki. a Twoj TŻ ma racje ! nie ma co panikowac :) Ty tez napisz co u Ciebie

ok. napiszę, ale podejrzewam, że potwierdzi to, co mówiła lekarka POZ. teraz boli mnie cała szczęka, ucho, głowa i połowa szyi... masakra jakaś... ale - byle do poniedziałku, zacznę antybiotyk, opuchlizna zejdzie, wyleczę ząb i będzie ok :) to - do poniedziałku :)