Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługo cc cc

BLIZNA PO CC

Polecane posty

Gość niedługo cc cc

Kobietki, niedługo czeka mnie cc (koniecznosc).Moja przyjaciółka miała 11 msc temu cc z wyboru,robił jej swietny gin,do ktoprego prywatnie chodzila,jest on ordynatorem w szpitlu. Gdy zobaczyłam jej blizne nie mogłam uwierzyć,lekarzz zreszta nikt nie wierzy...Nie ma jej na brzuchu,nawet bardzo nisko,tylko na wzgórku łonowym,gdybysie nie golila to 4 cm nad blizna miałaby jeszcze włosy.Mozenosic najbardziej skape stringi i nic nie widac,nie ma tez tego waleczka,ktory sie robi nad blizna-wiecie o co chodzi,bo jak sie miał zorbic skoro to nie jest na brzuchu.Jakby zaszła w drugą ciaze to z blizna nicsie nie stanie,bo jest pod brzuchem.Czytałam i pytałam lekarza ciecie wykonuje sie na wysokosci 3palców nad wzgorkiem lonowym,ona nie ma nawet palca odmiejsca,gdzie konczy sie kosc lonowa.W dodatku blizna ma moze z 10cm,jest cieniutka,w tej chwili juz malo widoczna.Nie moglam chodzic do tego gina co ona,bo przyjaciolka mieszka 40km ode mnie.Na pewno dla wielu z Was to dziwne,ze az tak sie nad tym rozpisuje,ale naprawde przejmuje sie wygladem mojego brzucha po.Widziałam jużkilka brzuchowpo cc,jedne blizny mimo,ze ciecie poziomo to sa wysoko i paskudne,jedno owszem nisko,alew dlaszymciagu jednak na brzuchu i długie.Jakie Wy Dziweczyny macie,aleszczerze???:)

Gość niedługo cc cc
sorru za literowki,ale sie spieszyłam z pisaniem

Gość .,.,.,.,.////
Mam 3 palce nad wzgórkiem. Nie jest bardzo widoczna- spod stroju kąpielowego nie widać.Jest blada i niezbyt szeroka mimo iż miałam dwa cięcia w tym samym miejscu. Niestety, gdy przytyę trochę to "sadełko" zbiera się nad tą blizną.

Gość niedługo cc cc
No wlasnie te 3palce nad to ujdzie,bo spod majtek nie widac,gorzej bedzie wyzej.Kolezanka ma tak,ze najbardziej skape stringimoze zsunac jeszcze ze 3cm w doł i nadal nie widac.Zastanawiam sie dlaczego wszyscy lekarze taknie robia,a wdiac można...

Gość niedługo cc cc
do tego ten wstretny waleczke,mysle,ze jej nie został,bo ciecie jest bardzo nisko,alełudze sie,ze moze tez dlatego,ze nie został jej brzuch,ma normalny-plaski.Wiem,ze dziecko najwazniejsze,ale wiadomo,jestem młoda i chciałabym nadal ładnie wygladac.Ona to naprawde nie dosc,ze w ogole ciaza jej ciała nie zniszczyla tojeszcze wyglada jakby serio nie przeszław ogole porodu.Wiadomo pochwa nie zmieniona,brzuch nietkniety,sladu po cc prawie nie ma.Zazdroszcze jej troche mimo,ze to przyjaciolka;)

Gość niedługo cc cc
Wypowie sie jeszcze ktos?Myslalam,zeby popytac jeszczemojego gina,powiedziec o obawach i o tym jak wyglada blizna u mojej kolezanki,ale nie wiem czy tak wypada?W koncu kazdy lekarz siebie ceni,chyba nie na miejscu troche powiedziec prosze to zrobic tak,a tak,bo lekarz mojej przyjaciółki tak potrafi.

Ja mam blizne tuż nad linią włosów jest cieńka teraz robi się blada i generalnie mało widoczna więc w ogóle o niej nie myślę, a nie upłyneło nawet 6 miesiecy od cc.

Gość dam ci rade
Słuchaj nie pociesze Cie,bo miałam cc w ostatniej chwili ratujace zycie dziecka i moje,azaczynłam rodzic sn,mam paskudna blize,ale todlatego,ze wszytsko bylo robione z biegu.Ty masz planowane ciecie,przyjdziesz do szpitalaprawdopodobnie dzien wczesniej,lekarz spokojnie sie przygotuje.Porozmawiaj moze z nim jeszcze w taki sposob.Powiedz,ze oprocz tego,ze pragniesz zeby dziecko urodzilosie zdrowem,a potem dobrze sie rozwijało to martwisz sie tak,ze o wyglad swojego brzucha,jestes jeszcze mloda i chcesz nadal ładnie wygladac,pokazywac sie bez skrepowania w stroju kapielowym i rozebrac sie do naga przed mezem.Powiedz,ze widziałas blizne sowjej kolezanki,opisz dokladnie takjak tu jak to ma zrobione,ale nie wspinaj nicolekarzu,ktory to robil,zeby nie bylo,ze chwalisz cudzego;).Mow tylko o bliznie.Powiedz,ze chciałabyaby byla najnizej jak tylkomozna,a nawet jeszcze nizej:).Normlany lekarz na pewno Cie zrozumie:)

Gość dam ci rade
Milka wszytskorozumie,tuznadlinia włosow niby ok,niskoprawie nie widac.Jednak to nie to samo co 4 cmpo linia włosów.Nigdy,dosłownie nigdy nie widziałam ani nie słyszłąm,zeby ktos miał blizne tak nisko.Nie znam tezinnych pacjentek tego jej lekarza,ktorym robil cc.wiemjednak,ze kolezanka tez duzo z nim rozmawiała przed cieciem,prosiła,zeby bylojak najnizej i jak najlepiej.Ale to swietny fachowiec,a w dodatku z luzackimpodejsciem,wyrozumiały.

moja blizna tez jest niziutko (tak jak zaczyna sie owłosienie). Gdybym sie nie goliła, to nikt by nie powiedział, że miałam jakąkolwiek operacje. Pod stringami nic nie widac. Wałka nie mam (wg mnie to zalezy od tego jak naciagną szwy- u kolezanki ten walek jest i na bokach blizny widac że tak jkaby to było od zbyt mocnego naciagniecia). W bikini też bym mogła swobodnie chodzic gdyby nie to, że jestem przy kosci i z reguly nie chodze na plażę ;P

Gość dam ci rade
Sorry chciałam napisac najpierw wyzej do dam ci rade. dam ci rade,porozmawiam z nim,przynajmniej sprobuje

Gość niedługo cc cc
CZy ktoraś z Was jest w stanie dac zdjecie swojego brzucha z blizna?

Wiesz też bym wolała aby tej blizny w ogóle nie było ale decyzja o cc była podjeta na szybko w czasie porodu bo tętno dziecka słabło a ja po 28godzinach skurczy byłam wykończona, być może dlatego nikt się nie zastanawiał gdzie tnie. Pomimo tej szybkiej decyzji i tak jestem bardzo zadowolona nawet jak byłam na kontroli mój lekarz był zdziwiony, że goi się wzorcowo.

Gość zxzx
W google grafika jest sporo zdjęć blizn po cc.

Gość gryczka
Ja mam ok.1cm poniżej górnej linii włosów łonowych tak, że gdybym nie strzygła włosów (nie golę na zero, ale strzygę prawie przy skórze) to byłaby zasłonięta. Jest niezbyt długa i bardzo blada (jestem dwa lata po cc). Jestem bardzo zadowolona, nawet w płytkich majtkach jej nie widać.