Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

buntara

Salon Kosmetyczny- jak przyciągnąć klientów? Na co zwracacie uwagę?

Polecane posty

Cześć Otwarłam malutki salon kosmetyczny, poradźcie mi proszę na co wy zwracacie uwagę wybierając salon kosmetyczny. Chciałabym by klienci korzystali z moich usług jak najchętniej więc podpowiedzcie mi proszę na co zwracacie uwagę albo może byłyście w jakimś salonie i coś was zdecydowanie do niego zraziło albo szczególnie się spodobało? co to było? Chciałabym dodatkowo przeznaczyć jakąś sumę na promocję salonu i myślałam o zakupie "gadżetów" z logo salonu. Co według was jest najfajniejszym takim gadżetem? myślałam o ładnych szklankach z przeźroczystego szkła ale może coś innego? pen-drive? długopisy? torby ekologiczne? Doradźcie coś proszę

a moze papierowe torebeczki, w ktorych bedziesz klientkom mogla dawac gratisy w postaci probek kremow, masek czy co tam masz? dugopisy warto miec, ae na zasadzie by w salonie byly uzywane, tylko niech to beda jakies takie porzadniejsze a nie byle jakie badziestwa plasrikowe, ktore zaraz sie rozlecą. moze jakies broszurki z poradami dotyczacymi pielegnacji? takie male bardziej ulotki niz broszurki, ta mozna umiescic logo. a ja zwracam uwage by bylo czysto i przejrzyscie, nie lubie jak jest nackane dodatkami, minimalizm bedzie tu chyba najlepszy. kolory raczej jasne, ale cieplejsze, typu jasne beże.

a jesli chodzi o gadzety, ty raczej bym sie skupila na tym co jest scise zwiazane z kierunkiem, czyli jesli juz to np kosmetyczka z logo, czy jakies nie wiem, pędzelki z logo, czy pojemniczki na kosmetyki z logo

Dla mnie zawsze ważna jest kosmetyczka - musi być przyjemna i kompetentna. Druga rzeczą są kosmetyki - musza być dobrej jakości, gdyż mam bardzo wrażliwa cerę. A jeśli chodzi o promocje - to fajna sprawa są drobne gadżety oraz jakieś próbki kosmetyków. Natomiast salon kosmetyczny w Lublinie stosuje pewne udogodnienia dla stałych klienów i tez warto o tym pomyśleć. Pozdrawiam

Dla mnie zawsze ważna jest kosmetyczka - musi być przyjemna i kompetentna. Druga rzeczą są kosmetyki - musza być dobrej jakości, gdyż mam bardzo wrażliwa cerę. A jeśli chodzi o promocje - to fajna sprawa są drobne gadżety oraz jakieś próbki kosmetyków. Natomiast salon kosmetyczny w Lublinie stosuje pewne udogodnienia dla stałych klienów i tez warto o tym pomyśleć. Pozdrawiam

Gość my we dwoje + kot
dla mnie wazna jest obsluga - u kosmetyczki bywam naprawde rzadko i slabo sie znam na roznych kwestiach, jesli pani w recepcji oraz pani kosmetyczna jest mila, to ja tez jestem zadowolona. i polecam moim kolezankom.

Gość pani domu
reklama jeszcze raz reklama z jakimiś gratisem

o kompetencji pracowników i ich podejściu odpowiednim nic nie napisalam, bo to wydalo mi sie oczywiste :)

Gość klientka jak kazda inna
moja uwage przede wszystkim przyciagaja promocje i ceny, zadne tam duperelki typu dlugopisy, bryloczki itp... jezeli juz cos z logo to cos co ma zwiazek z kosmetyka czy wlasnie papierowe torebki na gratisy czy kupione kosmetyki

Gość hania678
do buntara a gdzie go "otwarłas" mam nadzieje , że jestes lepsza kosmetyczka niz polonistka :-)))) to tylko maly zarcik, jedno ci powiem zadne duperele nikt tego nie lubi, mnie byc czyms takim napewno nie przyciągnęła...a raczej wręcz odwrotnie... po pierwsze.... promocja zabiegu.... jesli gadzet to tylko kosmetyk i to dobry.... po drugie moja kosmetyczka posiada ogromna wiedze i tą wiedza sie dzieli caly czas podczas zabiegow opowiada co mi robi co dla mojej cery jest dobre i jakies kosmetyki sa dla mnie najlepsze.dzieki niej wiem co mam stosowac zeby moja buzia wygladala coraz lepiej.... po trzecie.... nie wtrącaj sie i nie wypytuj swoje klientki o sprawy osobiste intymne i sama nie opowiadaj.. chyba ze ktoras jest durnowata no to wtedy.....ja nie mam ochoty obcej w koncu bądź co bądź kobiecie opowiadac na swoj temat... przez to wlasnie zrazilam sie do bylej juz kosmetyczki .... i ostatnia rzecz ... wysoka kultura osobista....duza wiedza ...i taktownosc ....a napewno znajdziesz dobre klientki....

Gość slodkawisnia - znowu pijana
Zwracam uwage na: 1. Promocyjne cen, przynajmniej w pierwszych miesiącach. Mam swoj wyprobowany salon i jezeli mialabym skusic sie na inny salon, inna kosmetyczke, to moglyby przyciagnac mnie nizsze ceny za rownie zadawalajaca usluge. 2. Nie zwracam żadnej uwagi na jakies gadzety typu dlugopisiki. Może zamiast tych gadzetow kup ekspres do kawy. Milo jest przed lub po zabiegu napic się pysznej kawki czytajac jakies kolorowe pisemka:). 3. Kompetencje i uprzejmosc kosmetyczki. Po pierwsze nie szkodzic! Po wyjsciu od kosmetyczki lub po kilku dniach (gdy tego wymaga zabieg) chce wygladac tak samo albo lepiej. Nie gorzej! 4. Nie lubie jak mi wciska dodatkowe uslugi. Jak zapytam, to powinna mi oodp., a nie werbowac mnie do innych uslug jak mam maseczke na twarzy.

Gość Marciucha
Też zawsze zwracałam uwagę na promocje, dlatego od kiedy mam swój salon kosmetyczny (Warszawa) zawsze jakaś promocja jest. Teraz na przykład mezoterapia igłowa - zobacz sobie jak to u mnie wygląda: http://www.twojastrefaurody.pl - wiele ruchu z tego nie ma, natomiast taka forma promocji sprawia, że klientki przychodzą częściej :)

Gość gość
Hmm... załóż stronę jeśli jeszcze nie masz i publikuj ją gdzie tylko popadnie :)

Gość gość
jak już wyżej wspomniała slodkawisnia - znowu pijana- ekspres do kawy ;-). Ja w jednym salonie spotkałam się z czymś takim i to naprawdę wprowadza miłą atmosferę, gdzie w trakcie można sobie wypić kawkę albo herbatkę :)

Gość gość
Dla mnie salon, ktory odgłasza sie na zakupach grupowych jest podejrzany i z góry przegrany. Nigdy nie pójdę do takiego.

Gość gość
Zobacz sobie jakie standardy panują tutaj http://salonlibra.pl/ mają świetny kontakt z klientami, są bardzo dokładni, no i cenowo także wszystko super

Gość Małgorzata

Gdybyś chciała wypromować salon kosmetyczny na instagramie to  polecam skorzystać z oferty wypromujemy.com. Z nimi rozwój biznesu gwarantowany.