Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nutki nutki

Jak uratowac ta kurtke?

Polecane posty

Gość nutki nutki

Mam swietna puchowa kurtke, a raczej mialam bo wczoraj ja wypralam i niestety zniszczyla sie. Zostal z niej sam material, a puch ze srodka jest zbity w kilku miejscach. Pralam w 30 stopniach. Czy mozna ja jeszcze urarowac?

Gość chodziło mu o to,że będziesz
włoż ją jeszcze raz do pralki,a na płukanie dodaj 3 piłeczki tenisowe. poza tym jak schnie to musisz ją potrząsać co jakiś czas,tak co godzinę--dwie.

Gość chodziło mu o to,że będziesz
ja mam płaszcz puchowy do kostek prawie i piorę w pralce normalnie. tylko do prania i plukania do pralki wkładam 3 piłeczki tenisowe--zapobiegaja zbijaniu się puchu w grudy. bez piłeczek nigdy ale to nigdy nie pierz puchowych rzeczy.

Gość August the 1st
a to na pewno jest puch? Ja kiedyś prałam starą kurtkę puchową w pralce i nigdy nic się nie stało. Puch po wyschnięciu był ok. Teraz wszystko z puchu daję do czyszczenia. Mam kilka piłeczek bo czasem do kurtek załączają, ale nie odważę się wyprać tego w pralce. No chyba, że jak znowu będzie stara :)

Moje cudo pralam tak: 30 stopni wirowanie 100 obrotow w plynie perwol Do welny.Zaraz obok goracego kaloryfera rozlozylam i Co jakis czas w dloniach rozbijalam puch. Wyschla i jest piekna Jak byla. Bez zadnych pileka.