Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość macdowell

boli mnie brzuch!!! pomocy!!!!

Polecane posty

Gość macdowell

od wczoraj boli mnie brzuch, pilam mietowa herbate, pilam zwyklą gorzką herbate, meliske, nawet pokusilam sie na wodke z pieprzem, nic nie dalo, wzielam 2 ibumy i pomoglo na chwile, czuje jak by mi ktos do żołądka wrzucil tabletke musującą, tak mi sie wszystko przewraca.... co mi jest??? jakies sprawdzone przepisy na bolący żołądek?????

Gość iberogast
krople sa super ale teraz to juz nie kupisz chyba ze masz apteke otwarta kolo siebie :(

Gość zesrała się bieda i skamle
a może początek jelitówki i sraki za nią idącej

Gość macdowell
jak bysie zestrala to bym byla szczesliwa a tu nic!!!! ani dolem ani gora....

Gość macdowell
pilam wczoraj pepsi ale nagazowana bo z kolei ja slyszalam ze CO2 pomoże sie zolądkowi troche rozruszac, jest jeszcze gorzej niz bylo...za chwile umre

Gość więc idź na izbe
przyjęc dostaniesz zastrzyk a rano do lekarza idź na badania nie czekaj z tym jest noc więc warto isc do szpitala

Gość macdowell
ja musze jutro do roboty naginac a nie do lekarza!! co jest jeszcze dobre na bol brzucha??

Gość theIni
poloz sobie cieply oklad na brzuch, poloz sie do lozka na plasko, oddychaj gleboko, wciagajac powietrze az do brzucha (poczytaj sobie o oddechu przeponowym), do tego no-spa jak masz. masz jakies problemy z emocjami? stresujesz sie czyms? jak mnie tak boli to robie wlasnie to co napisałam u góry, do tego masuję sobie splot słoneczny-zawsze pomaga. Znajdz takie miejsce twarde, bolace pod zebrami, na srodku i masuj to do momentu az przestanie bolec to miejsce i sie rozluzni.

Gość macdowell
ok, za chwile ide po termoforek i przykladam do brzucha..ja jestem non stop w stresie przez prace a teraz jeszcze doszly mega kozackie dwa egzaminy na studiach, ale to chyba nie przez stres, czasami jestem bardziej zestresowana.

Gość theIni
no i wlasnie to jest problem! najwazniejsze to się rozluźnić i zrelaksować, poloz się i postaraj się odpręzyc. wiem, bo sama mam z tym problem, tyle ze mi idzie w skurcze jelit... poczytaj o metodach relaksu, najprostsza to własnie ten oddech głeboki, az do brzucha i przy kazdym wydechu całkowite rozluznienie ciała i mięśni, na poczatku jest trudno, ale potem da się tego nauczyć...

Gość macdowell
ale takie cos mam dopiero pierwszy raz w życiu,

tzn, ze jest źle. Lepiej się zacznij wsłuchiwać w swoje ciało, emocje. Bo to jest wołanie o pomoc, ten ból. To coś oznacza.. Coś ważnego... Nie da się tego zagłuszyć tabletkami...