Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimi123321

bóle serca - kto miał cos takiego? Pomóżcie.

Polecane posty

Gość mimi123321

Juz od jakiegos dluzszego czasu mam takie bóle serca. Wydaje mi sie ze to serce chociaz kilka osob w rodzinie mowi ze jak boli serce to boli cala klatka piersiowa. A mnie boli wyraznie po lewej strony. Jest to strasznie paralizujace. Ten ból. Czasami mam wrazenie ze jest kłujacy a czasami ze jest to jakis potęzny skurcz miesni kolo serca. Czesto po takim "ataku" odczuwam niewielki bol w tym samym miejscu. Moge to porownac do bolu ktory jest po jakims skurczu np łydki;) Czy powinnam isc z tym do lekarza? Nie chce panikowac. Nigdy nikt mi nie wysluchal tam w sercu słuchawkami. Dlatego nie robilam nigdy zadnych badan. Mial ktos z was cos podobnego?

Gość Tez to mamm
Znam kilka osob ktore maja takie bole,nieprzyjemne bardzo.nie mozna nawet nabrac powietrza.to chyba nerwobole..

Gość mimi123321
No wlasnie, jest to strasznie bolesne i dokladnie tak jak mowisz - nie mozna wziac oddechu...tylko ze to nie wystepuje w sytuacjach stresowych lub bezposrednio po nich. Ostatnio mialam to w czwartek wieczorem. Ale dzisiaj tez cos czuje dyskomfort w okolicy serca choc nie jest to az tak uciazkiwe. Jesli to sa nerwobole - lekarz moze cos na to przepisac?

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
nic się nie bój ja mam tak przynajmniej od jakichś 6 lat i jeszcze żyje :D tak szybko nie umrzesz. u mnie to występuje po nagłym wysiłku np. szybki bieg bez rozruchu . po chwili przechodzi i jak nie oddychasz tzn. nie nabierasz powietrza to nie boli. mnie się wydaje że to kręgosłup a tylko wrażenie że serce.poza tym jak się wstrzyma oddech to nie boli co wyklucza serce.chyba że jakaś awaria tego naczynia łączącego płuco z sercem. byłem kiedyś z tym u lekarza i powiedział mi że nie wie od czego to i że zdrowy jestem oraz standardowe brednie w stylu nie stresować się. to nie tak prosto zdiagnozować musieliby Ci jakieś sondy przez żyły wprowadzić do serca a biegać z tym się nie da a zmiany mogą być tylko przy wysiłku więc dopóki zawału nie dostaniesz to musisz z tym żyć :D piecze klatka jak zawału dostajesz a nie jak masz serce chore. pomasuj sobie rejon serca mocnym kolistym ruchem to zobaczysz jak boli/piecze serce :D tylko nie przesadz bo jeszcze ci sie zatrzyma :D

Gość Arion
MIMI,twoi bliscy są w błędzie twierdząc że jak serce boli to w całej klatce piersiowej odczuwa się ból. Mylą stan przed zawałowy z tym co występuje u Ciebie .Dziwi mnie też to że nie potrafisz dokładnie określić czy to serce,lub inne mięśnie powodują ból.Potrafisz napisać jak boli łydka, a nie lokalizujesz serca. Moja rada : Odwiedź lekarza niech Cię osłucha, może to tylko stres, przemęczenie, ale takich odczuć nie bagatelizuj!, bo to że ktoś żyje z tym wiele lat , może Ciebie nie dotyczyć . Powikłania lub choroby serca ,jak wiesz to nie grypa ,która minie szybko. Pozdrawiam Arion -bioenergoterapeuta.

Gość katastrofa budowlana
arion - z calym szacunkiem - właśnie po grypie można mieć powikłania w postaci chorego serca , mimo,że wg Ciebie mija szybko;) i oczywiscie skoro od dłuzszego czasu cos takiego się dzieje to wizyta u lekarza jets wskazana - a czy cos przepisze? mam nadzieję,że skieruje na badania a nie zbagatelizuje dając "dobre rady " ;)