Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwertpoiuy

Bardzo intymny problem.

Polecane posty

Gość qwertpoiuy

Moja dziewczyna cierpi na transseksualizm typu m/k. Jest to zaburzenie genetyczne polegające na rozbieżności między płcią anatomiczną, a płcią przeżywaną mentalnie. To nie jest jej wina i to nie powód by mieć do niej uprzedzenia. Ma naprawdę cudowną osobowość, jest miła, lubiana przez otoczenie, wrażliwa i bardzo wyrozumiała na problemy innych ludzi, troszczy się o mnie. Kochamy się. Wcześnie zaczęła przyjmować hormony płciowe przez co jej ciało nie ukształtowało się w kierunku męskim, a żeńskim. Dlatego dziś jest ładną dziewczyną nie do odróżnienia z biologicznymi. Jednak jeszcze jest przed chirurgiczną zmianą narządów płciowych. Po operacji będzie trwale bezpłodna i liczę się z tym ale przecież to nie problem. Możemy kiedyś zaadoptować dziecko i stworzyć mu rodzine. Jeśli oczywiście nam wyjdzie. Jedyny mój problem jest taki, że no mam już swoje lata, potrzeby, chciałbym trochę bliskości, a ona nie chce podjąć żadnych czynności seksualnych przed swoją operacją ponieważ się krępuje. Co mogę zrobić z tym? Proszę bez zbędnych, obraźliwych komentarzy.

Gość mala lala 22
ale jak z nią można miec seks.... skoro jest zbudowana jak facet?

Gość qwertpoiuy
Chciałbym chociaż seksu oralnego w moją stronę. Ona operację przejdzie najwcześniej za rok. Jak zbierzemy jeszcze trochę pieniędzy to sprzedam samochód i poleci za granicę na operację.

Gość chyba nie masz wyjscia
albo poczekasz, albo ja stracisz...

Gość musisz z nią porozmawiać
skąd się bierze ten lęk może poczytaj sobie jakieś artykuły naukowe na ten temat? psychologowie dość dokładnie się zajmują takimi sprawami pewnie czuje się tragicznie z tym i nie wie cyz byś do niej obrzydzenia nie czuł

no i wiesz...zdrowa kobieta też Ci za przeproszeniem loda nie zrobi ot tak jak jest dziewicą, wyobraź sobie, ze ona pewnie też ma potrzeby a nie ma jak ich realizować

Gość ojojku
a nie pisałes tu ostatnio jako swoja matka? :D

faktycznie, poszukaj forum dla osob trans

Gość qwertpoiuy
Jedną operacje już przeszła - orchidektomię czyli obustronne usunięcie jąder, żeby zaprzestały wytwarzania męskich hormonów płciowych dzięki czemu nie musi brać leków antyandrogennych tylko same estrogeny no i lepiej się czuje bez jąder bo wszystko wygląda bardziej płasko. Ona mówiła mi, że też ma swoje potrzeby, że ją pociągam ale bo siłą rzeczy tego jak jest wstydziłaby się przede mną rozebrać przed operacją i nie miałaby z tego przyjemności.. Na seks analny nie nalegam, ale jak ją przekonać do orala w moją stronę? Ciało ma naprawdę bardzo atrakcyjne. Nie jedna koleżanka zazdrości jej włosów, rysów twarzy, figury, aby ten jeden nieszczęsny narząd..

ja bym olała faceta który próbuje mnie namówić na zrobienie loda🖐️ jak nie mam ochoty to nie mam, każdy ma potrzeby ale tym sie ludzie różnią od zwierząt że mogą czekać z ich spełnieniem

sorry, facet, ale akt seksualny jest z zasady dwustronny. Skoro Ty jej sie nie mozesz (poki co) odwdzieczyc, to dlaczego ona musi Tobie loda zrobic? Egoista z Ciebie, ze hej... Kurde, konia sobie zwal i poczekaj az bedzie gotowa na seks, skoro Ci naprawde na niej zalezy.

"Po operacji będzie trwale bezpłodna i liczę się z tym ale przecież to nie problem." a przed to niby moglibyście mieć dzieci?

Gość jakos sobie tego nier wyobraza
to ogolnie jest dziwne i jak to bedzie po tej operacji? wtedyu tez pewnie sie bedzie wstydzila bo nie bedzie to wszystko wygladalo jak normalna pochwa.. ;/ wspolczuje jej :(

nie badz taka pewna. Poza brakiem naturalnego lubrykatu (choc...moze teraz i to potrafia lekarze rozwiazac..) genitalia nie beda sie zbytnio roznic od naturalnych. Wiele zalezy od zdolnosci operujacego. Zmiana w druga strone jest trudniejsza. Ale z delikatnego chlopca "zrobic" dziewczyne mozna calkiem udanie. A dla takiej osoby najwazniejsza jest zgodnosc tego co czuja, z tym co widza w lustrze.

może teraz i to potrafią lekarze rozwiązać - podobno potrafią, ale dzieci ani przed ani po mu nie urodzi

Gość qwertpoiuy
Z tego co wiem to ginekolog nie byłby w stanie odróżnić, po za tym, że nie będzie miała w środku macicy i jajników co wiąże się z przyjmowaniem estrogenów do końca życia. Jedyne co to może cierpieć na suchość pochwy ale są na to sposoby. Podczas stosunku mężczyzna nie będzie miał innych doznań jak by to robił z kobietą biologiczną.

"Z tego co wiem to ginekolog nie byłby w stanie odróżnić, " - w to mi się wierzyć nie chce, nabłonka, szyjki macicy etc. przecież nie odtworzą

dla autora nie jest problemem brak dzieci, ale to, ze z seksem musi poczekac jeszcze rok

Gość qwertpoiuy
Ale są kobiety biologiczne po usunięciu całej macicy z powodu nowotworów, też nie będą mogły mieć dzieci. Chodziło mi tutaj o to, że po tej operacji wygląd zewnętrzny nie będzie się różnił, a w środku wiadomo, że będzie tylko pochwa.

ginekolog moze potrzebowalby wziernika i usg, a wtedy wiedzialby juz wszystko. Ale z zewnatrz zapewne srom nie wydawalby mu sie inny... A ze osoby po zmianie plci musza przyjmowac hormony, to przeciez jasne. Nie maja przydatkow, ktore by je produkowaly

gorzej jak się rozmyśli - podobno był taki niemiec co kilka razy zmieniał zdanie jaj mogla by sobie zostawić - coś jak mangina

kobiety tez czasem sa na hormonalnej terapii, np.te po raku szyji macicy, czy jajnikow

Gość qwertpoiuy
Ona jest pewna swojej decyzji, nigdy nie miała cienia wątpliwości. Zawsze wychowywała się jako dziewczyna. Jest szczęśliwa z efektów jakie dała terapia hormonalna.

w sumie nie wiem czym się przejmujesz i po co ten wątek (oczywiście pomijając prowokację)?? chcesz, wiedz, to w czym problem?

Akronim "podobno" to zaden argument. Przed zmiana plci osoba trans przechodzi szereg badan, w tym psychologicznych i psychiatrycznych, by wykluczyc takie "podobno". Takie osoby musza sobie zdawac sprawe, ze ich wyglad po operacji nie musi byc zblizony do tego, co sobie wymarzyli. W wypadku mlodej dziewczyny (chlopaka) pewnie latwiej o zmiane. Ale juz taki starszy, zwalisty pan, jak nasza obecna poslanka Grodzienska, musial liczyc sie z tym, ze nie zmieni sie w wiotka kobietke...

Gość qwertpoiuy
Ze skóry moszny wytwarza się wargi sromowe większe, ciała jamiste z prącia usuwa się prawie całkiem, skraca się i przemieszcza cewkę moczową, z żołędzia wytwarza się łechtaczkę, a z tkanki penisa wyściółkę pochwy.

""podobno" to zaden argument." napisałem "podobno", ponieważ informacja pochodzi z internetu, a to takie źródło wiedzy jak dziennik telewizyjny -v- "ciała jamiste z prącia usuwa się prawie całkiem" o to właśnie pytałem, co do reszty to wiem; thx