Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pawel0012

NAJTAŃSZY pogrzeb? ile ?

Polecane posty

Gość pawel0012

ale dosłownie najtańszy, ograniczony do minimum. Bez styp. Po prostu pochówek, żadnych nagrań itp. ile gdzieś ? z 1000 raczej nie?

Gość a czemu pytasz
?

Gość pawel0012
bo w tv leci reklama i jest 'pogrzeb to wydatek rzędu nawet 16 tys' :o napiszcie jeśli wiecie ile najtańszy dosłownie. Przecież o nagrania w sensie utwory jakieś mi chodziło.

Gość Perw w przelocie XV
A miejsce na cmentarzu masz?

Gość marynarski koszt
plocienny worek i deska po ktorej zjezdza cialo. ostatnie takie odbyly sie na odrze w szczecinie i w gdansku na martwej wisle w listopadzie 2012

Gość Perw w przelocie XV
Bez jakichś szczególnych fanaberii, dwa lata temu w Warszawie, miejsce na cmentarzu kupowaliśmy podwójne, grób ziemny, w sumie ok. 7000zł.

Gość Sztywny_PAL_AZJI
jak cie kocha to ci da pogrzebac sobie w PIPie za darmo :classic_cool:

Gość Naoom
wszystko zależy od proboszcza czy w tym roku już kupił nowego mercedesa jak wiadomo jest styczeń więc kiepsko z tym umieraniem

Gość Perw w przelocie XV
Cmentarz komunalny, a nie parafialny.

Gość cincirdia
zus wypłaca 4 tys. zasiłku i to podobno na trumne starczy

Gość Perw w przelocie XV
Samo miejsce na cmentarzu wraz z opłatami to: grób tradycyjny ziemny bez prawa do murowania-1650zł sprawdzenie przez przedstawiciela cmentarza prawidłowości wykopania grobu przez firmę pogrzebową-250zł wykonanie pogrzebu (opłata dla cmentarza)-350zł wkopanie krzyża-85zł lodówka 35zł za dobę zamrażarka 65zł za dobę. A to są tylko opłaty dla cmentarza i to nie wiem czy wszystko wypisałam. Do tego trumna-pewnie można znaleźć od kilkuset złotych, ale jak ktoś chce już sobie wybrać, do tego dębową to 1500zł, a są i takie za 2500zł. No i koszty dla firmy pogrzebowej. :)

Gość Perw w przelocie XV
I opłata za wynajęcie sali ceremonialnej, dla księdza, organisty, ewentualnie dla mistrz ceremonii w przypadku pogrzebu świeckiego.

ksiądz z parafii zmarłego ma obowiązek darmo odprawić - tyle teoria, przecież zawsze można za świece skasować

Gość Perw w przelocie XV
Za ułożenie kwiatów w sali ceremonialnej też jest opłata-35zł. W zasadzie płaci się za WSZYSTKO. I w dużej częście nie są to usługi opcjonalne tylko obowiązkowe.

Gość Perw w przelocie XV
"ksiądz z parafii zmarłego ma obowiązek darmo odprawić - tyle teoria, przecież zawsze można za świece skasować" Z tego co wiem to mszę nie. Ma obowiązek dokonać egzekwii.

u mnie za mszę i odprowadzenie jest "co łaska", tylko za "oprawę" się płaci

Gość Perw w przelocie XV
Z tego co się zorientowałam to tam jest to ustalone odgórnie, dla wszystkich tak samo. Jest to kościół przy cmentarzu, ale coś mi się obiło o uszy, że "dyżury" mają tam księża ze wszystkich warszawskich parafii. Nie wiem ile w tym prawdy. A ile to kosztuje u mnie w parafii to nie wiem, nie pytałam.

z tego co pamiętam, to podane przez Ciebie kwoty są podobne - trumna i miejsce najdroższe