Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalal

Niania i ogladanie tv

Polecane posty

Gość lalalal

mam problem, nie wiem jak powiedziec niani by nie ogladala tv przez caly dzien... ostatnio corka 9 lat mi sie wygadala, ze telewizor w domu jest wlaczony i niania go oglada pilnujac przy tym 16 miesieczne dziecko jak mam jej delikatnie zwrocic uwage? przeciez place jej za pilnowanie dziecka a nie ogladanie tv, w ktorej i tak nic nie ma..

płacisz, wymagasz powiedz wprost, ze sobie nie zyczysz włączania telewizora bo 16 miesięczniakowi nie jest on do niczego potrzebny

Ja bym nie stawiała sprawy tak że płacisz i wymagasz, tak to sobie można podchodzić do osoby, która pracjue w Twojej firmie...i jej złość w żaden sposób nie jest w stanie odbić sie na efektach pracy...a tu chodzi o dziecko. Wiadomo że jak niania zechce może sie zemścić i nawet żadna kamera nie jest w stanie nic wykazać. Ja bym ustaliła plan zajęć, poprosiłabym nianię o zabawę z dzieckiem w określony sposób i powiedziałabym że u nas w domu nie ma zwyczaju żeby tv grał bez przerwy bo wg mnie to męczy dziecko, które potem robi sie nerwowe i widzisz zmiany w jego zachowaniu że np gorzej śpi...i poproś żeby tv w miarę możliwości był wyłączony przez większość czasu, zwłaszcza kiedy dziecko nie śpi i kiedy w ustalonym przez Ciebie planie jest czas na zabawy edukacyjne z nianią.

Gość grggytryty
a co ci przeszkadza tv skoro ona i tak sie zjamuje dzieckiem? jestes typem przyszłowiowego chuuuja, co to płaci i żąda by nawet przez minute sobie pracownik nie usiadł.....

Powiedz,że chciałabyś aby tv był wyłączony na czas kiedy dziecko nie śpi,bawi się,gdyż nie chcesz aby cały czas tv było włączone przy dziecku. A gdy dziecko śpi, to jak najbardziej niech coś ogląda. Ja jak opiekowałam się dzieckiem to tv leciało też cały czas(konkretnie kanał z muzyką) przy której się bawiliśmy. Brałam na coś innego jak dziecko miało drzemkę.