Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drewniak22

probiotyk

Polecane posty

Gość drewniak22

Lekarka do antybiotyku zapisała mi multilac, po czym pani w aptece zasugerowała mi abym kupiła również probiotyk ginekologiczny - o co kaman? Mam 17 lat i zupełnie się w temacie nie orientuję. nie mam kogo zapytać.

Dlatego, ze po antybiotykach nie tylko te zle bakterie sa zabijane, ale takze te dobre. Miedzy innymi te w pochwie. Latwiej wtedy o infekcje np. grzybiczne. Probiotyk pomaga w zapobieganiu i odnawia naturalna flore bakteryjna/pH. :)

Gość burzaloków22
Tak jak wyżej - dobrze napisane - ale mogłaby ci także polecić 2 w 1 - taki provag to probiotyk ginekologiczny, który dobrze działa i na układ pokarmowy (osłania przy antybiotykach) i na układ moczowo - płciowy.

Gość Alunia___
Przy antybiotyku ja też zawsze zażywam provag, koleżanka wyżej dobrze napisała. Probiotyk ten zapewnia podwójną ochronę, nie będziesz miała po nim problemów jelitowych związanych z antybiotykiem i nie dostaniesz infekcji grzybiczej pochwy. Do tego posiada on rekomendację PTG, znalazłam ciekawego linka, tu możesz doczytać: http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCIQFjAA&url=http%3A%2F%2Fginekolpol.com%2Ffulltxt.php%3FICID%3D991220&ei=DZWTUJ7uOMmSswa5y4HABA&usg=AFQjCNHwdXIBgTcfsaceRUVu9wiO5FdEqw Lepiej raz w aptece zapłacić!

Gość agula8
dziewczyny maja rację-przy antybiotyku dobrze jest chronic też miejsca intymne,bo może przyplątać się grzybica, ale faktycznie nie ma sensu kupować 2óch probiotyków. te doustne ginekologiczne chronią też jelita, napewno provag tak działa-bo mi lekarka też kiedys zalecił przy antybiotyku na gardło.pozdr

Gość misiamarysia
też polecam provag, brałam go podczas stosowania antybiotyku i chyba uchronił mnie przed grzybica. wcześniej po każdym leczeniu antybiotykiem leczyłam grzybicę.