Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MALENKA675

widocznosc zyl na piersiach rekach i wargach sromowych ciaza ?

Polecane posty

Gość MALENKA675

witam ostatnio zazywalam duphaston mialam przed jego braniem stosunek niezabezpieczony lecz bez wytrysku w srodku, w czasie brania leku nie kochalismy sie, dostalam okres po 2 dniach po odstawieniu duphastonu. 2 dni ofitej miesiaczki reszta dni to plamienia ktore potem byly brazowe. Bylam u lekarza robil USG jak i badanie ginekologiczne, sprawdzal tylko jajniki czy lekarz mogl nie zauwazyc ciazy ? Mam dziwne objawy bol piersi widocznosc zyl na wargach sromowych oraz na piersiach i rekach mdlosci i ospałość... jak dostalam krwawienie z odstawienia leku zaczelam brac tabletki anty MIDIANA czy to moze byc ciaza ?? czy skutki uboczne? robilam takze test ale wyszedl negatywny lecz mam pewne watpliwosci poniewaz wtedy bardzo czesto sikalam czasami tak po prostu mam i mocz byl rozrzedzony bylby to 5 tydzien. Czy to mozliwe ze test by sie mylil?

Gość MALENKA675
i temperatura ciala ciagle na granicy 37.1 czasami 39,9 od jakiegos miesiaca albo i dluzej.

Gość MALENKA675
i ciagle nawracajaca infekcja grzybicza pochwy juz mam tego dosc...

Gość kdshdshgdss
robił usg, wiec jak miał ciąże przeoczyć? tak to ciąża, zaraz będzie poród, w tym tempie

Gość Widoczność
Żyła uwidoczniona na piersi była w moim przypadku pierwszym sygnałem - zaczęłam odegrać ciążę, kilka dni później pozytywny test (po termiie miesiączki , a i tak druga kreska bardzo słaba). Test mógł nie wyjsc, jeśli był za wcześnie zrobiony. Nie wiem, czy mogą to być skutki uboczne tabletek - moze cos jest o tym w ulotce. Myślę, że bardzo wczesna ciążę można przeoczyć, nawet na usg nic nie widać, jeśli jest za wcześnie.

Gość taka sobie pomarańczka
test wychodzi często pozytywny w dn. spodziewanej @ u niektórych dopiero kilka dni po... Jeśli naprawdę się martwisz zrób BETA HCG... zależy od lekarza czy widział czy nie... Ja miałam podejrzenie, że coś mam nie tak z jajnikami miałam badanie(bardzo bolesne u tej lekarki) potem usg... I szczerze mówiąc pomimo tego, że baba pracuje baaaardzo długo w szpitalu na patologii nie potrafiła znaleźć 2 jajnika-na szczęście, poprosiła kolege(o wiele młodszego) i powiedział, że albo za chwile dostane miesiączke albo wcale. u mnie w 5tc już było widać pęcherzyk.

Gość MALENKA675
ale to juz nie bylaby wczesna ciaza bylby to juz ponad 5 tydzien kiedy mialam robione USG

co do widoczności żył na piersiach-u mnie nie raz wychodziły, zupełnie bez powodu i bez ciąży.

Gość MALENKA675
okres 18 listopad wizyta 27 grudzien. A ten okres z odtstawienia byl 18 grudnia wtedy juz bralam tabletki

Gość MALENKA675
wiec ciaze wykluczam w tym cyklu jedynie w poprzednim wtedy kiedy mialam stosunek przerywany po tym naturalnym okresie, nie po duphastonie.

Gość MALENKA675
bralam duphaston poniewaz mialam nie pekniety pecherzyk ktory przeobrazil sie w torbiel krwotoczna... i znikl po odstawieniu dlatego tez mialam robione USG.

Gość MALENKA675
nie podejrzewalabym ciazy bo przeciez dostalam okres , ale ostatnio naczytałam sie ze mozna dostac krwawienia z odstawienia tego leku pomimo ciazy...

już brałaś tabletki, ale zaczęłaś brać np 18 czy 17 czy dużo wcześniej??

Gość MALENKA675
Tabletki antykoncepcyjne zaczelam brac w pierwszym dniu tego krwawienia po odstawieniu duphastonu czyli 18 grudnia.

Zrób badania na anemie, jeśli chodzi o widoczność żył. W sumie nie wiem czy ma to związek, ale nikt kogo znam nie ma widocznych żył jak ja, a ja mam anemie. Zrób podstawowe badania krwi. Sorka ale nie myślę jeszcze w miare logicznie, kochałaś się w dn. krwawienia??

Gość MALENKA675
nie niee kochalam sie jakos w 13 dniu cyklu potem wizyta w 17 dniu i rozpoczecie duphastonu przez 5 dni po 2 tabletki potem odstawienie i w drugim dniu krwawienie

Gość MALENKA675
Zostala mi dzis ostatnia tabletka anty i od jutra 7 przerwa na okres zobaczymy czy dostane...

ale mi chodzi o te tabletki anty... kochałaś się ten drugi raz przed rozpoczęciem brania czy po??

Gość MALENKA675
Kochalam sie dopiero po przed nie bo bralam ten duphaston i gn mowil ze pomaga przy zaplodnieniu a potem ten okres z odstawienia wiec nastepna przerwa i dopiero gdy skonczylo sie krwawienie czyli bralam juz normalnie tabsy dlatego w tym cyklu to raczej nie mozliwa jest dla mnie ciaza jesli jestem w ciazy to bd jakis 8 tydzien. . chyba zrobie z tej paniki test jutro albo jeszcze dzis

w takim razie jak już by wypadał ten tydzień możesz spokojnie zrobić test z moczu o każdej porze dnia... Ale zrób mimo wszystko podstawowe badania krwi.

Gość MALENKA675
Dziekuje bardzo za pomoc;) . Ostatnie moje wyniki robione jakies 5 miesiecy temu wykazaly wlasnie anemie i bardzo malo zelaza bo tylko 15 a norma w moim laboratorium miesci sie od 50. . . moze ma to cos wspolnego

może mieć, u mnie w ciązy (obecnie 33tc) nie pojawiły się ani razu, za to przed ciążą, nie raz wolałam założyć golf niż dekold-tak mi się te żyły niepodobały :)

Gość MALENKA675
ogolnie to te zyly raz sa bardziej widoczne a raz mniej... jak bylam w ciazy nie mialam takich... moje dziecko obecnie ma 10 msc czyli nie tak dawno to bylo ;)

mi się pojawiały od kiedy byłam nastolatką, jakoś na równi z tym kiedy pojawiła się anemia. Raz były widoczne a raz wogóle ich nie było. Możliwe że to jest związane z poziomem żelaza-dostarczysz go więcej-są mniej widoczne :) Lekarzem nie jestem-to są tylko moje domysły, bo nigdy nie pytałam o to lekarza :)

Gość MALENKA675
wlasnie ide do apteki po test i zamierzam go dzis zrobic.;)

Gość MALENKA675
test negatywny. czyli to jednak nie ciaza