Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kdjfdhf

ubezpieczenie samochodu

Polecane posty

Gość kdjfdhf

nie moge znalesc ubezpieczalni w uk na samochod ktorym przyjechalem z polski, jedynie ubezpieczaja samochody szkockie,jakas paranoja

Gość szeffowazamieszania______
a droge na forum znaleles(as) :D

no to tak: musisz iść do DVLA (co to jest i adresy znajdziesz w google), powiedzieć że chcesz zarejestrować auto z Polski w UK. Dostaniesz do wypełnienia jakiś dokument i karzą ci zrobić MOT (co to jest i gdzie się robi znajdziesz w google). Chyba w DVLA płaci się 70 funtów, ale nie pamiętam to nie powiem. Musisz iść do biura gdzie sprzedają ubezpieczenia na samochód. (car insurance). W tym biurze musisz powiedzieć brokerowi że chcesz zarejestrować auto w uk i potrzebujesz insurance żeby opłacić road tax(co to jest znajdziesz w google), najlepiej go kupić przy okazji rejestracji w DVLA. Powiedz brokerowi żeby ci wpisał numer vin w certyfikat ubezpieczenia, a jak zarejestrujesz auto to zmienicie (ja tak robiłem). Wypełniasz te dokumenty z DVLA bierzesz MOT kartę płatniczą i ubezpieczenie idziesz do DVLA i mówisz że masz wszystkie dokumenty i że chcesz zarejestrować auto. Pani albo pan sprawdzi dokumenty, kupisz Road tax i możesz śmigać legalnie. Po kilku dniach dostaniesz list z twoim nowym wymarzonym numerem rejestracyjnym, pujdziesz do halford'a i zrobisz sobie tablice rejestracyjne. Po trzech tygodniach dostaniesz dowód rejestracyjny ten czerwono-niebieski. Chyba tak to było, jak nic nie pokręciłem bo dawno to było. nie ubezpieczysz samochodu który nie jest zarejestrowany w uk.