Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

młodamama25

Już po terminie a tu ani skurczy ani rozwarcia:(

Polecane posty

dzis byłam na KTG skurczy dosłownie 0, rozwarcie na 1 palec, mały waży już 4 kg a ja coraz bardziej świruję że nie dam rady go urodzić:( do tego te ciągłe tel i sms-y: kiedy? a czemu nie rodzisz? a już, a zrób tak a zrób owak, a może coś nie tak, a jesteś już w szpitalu? Do tego przyszła moja babcia popatrzyła i stwierdziła że nie ma widoku na poród-ale nie wiem na jakiej podstawie to określiła:( mam dość chce mi sie płakać i mam ochotę kogoś zabić...

miałam tak jak Ty. czułam to samo. w drugiej ciąży Pani w sklepie stwierdziła jak już byłam po terminie że nie mam do sklepu przychodzić.moja rada: telefon najlepiej wyłącz albo nie odbieraj zrób teraz coś dla siebie np fryzjer, kosmetyczka. miły wieczór przy dobrym filmie z mężem/partnerem. odpocznij. bo najdalej za 2 tyg urodzisz. i dopiero wtedy zacznie się sajgon, zanim przywykniesz do nowych obowiązków. pozdrawiam i życzę szybkiego i mało bolesnego rozwiązania.

Gość mamagiemama
hehe, oj biedna jesteś. Nie wyobrażam sobie być po terminie. Obie córki urodziłam wcześniej - starszą w 37tc, a młodszą w 36tc. Pamiętam, że znajomi też ciągle do mnie wydzwaniali i pytali czy to już, a czemu jeszcze nie itp. No masakra!

Gość Unicorn madafaka
ile jestes po terminie ? Wiesz, terminu tak naprawdę nie mozna ustalic :) Tylko mniej wiecej plus minus 2 tygodnie. Dziecko samo najlepiej wie kiedy jest "dojrzałe" i kiedy ma wyjsc. Dlatego wcale nie musisz byc po terminie:)

ale mówiłam prosiłam nie dzwonicie sama dam znać. Niestety zrozumiała tylko moja siostra. I do tego odzywają sie ludzie z którymi wymieniam tylko krótkie "cześć" a tu sms: jakie dasz imię, w którym szpitalu , jak zamierzasz rodzić!!! No qrwa! Zrobiłam sobie teraz taką kawę że albo urodzę albo dostane zawału:( do tego strasznie boli mnie krocze :(

Gość emprusek
u mnie całkiem podobnie, termin minął 5! dni temu :( dopiero w piątek mam się zgłosić do szpitala na wywołanie

Gość Unicorn madafaka
nie martwcie sie tym terminem tak :) Autorko spaceruj jak najwiecej jestem pewna ze teraz lamentujesz bo jestes zmęczona juz ciążą :) jak kazda mama pod koniec, ale zdziwila bys sie gdybys jutro zaczela rodzic np. Po prostu wyluzuj ! :)

Gość Przyjaciele żółtego slonia
hehe trzymaj się dzielnie :) to samo przechodziłam, zero skurczy i zero rozwarcia, a urodzilam w końcu w 42 tygodniu..nawet moja mama codziennie do mnei dzwoniła by sie upewnić czy jej dam znać jak urodzę..nie, nie powiem swojej matce! zwariować mozna bylo