Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asiazalamana

alimenty

Polecane posty

Gość ZZZ Zniecierpliwiony
[zgłoś do usunięcia] pierz pampersy "co sie nie kalkuluje" Takiej babie sie dziecko nie kalkuluje. A ojcu się musi kalkulować? Ma płacić za co? Za to czego nie ma?"""" Póki co. Tak działa nasz system prawny. A będzie w taki sposób działał , jak długo ludzie pozwolą na takie działanie. Według naszego systemu prawnego, jak się babie nie kalkuluje to ojcu należy zasądzić alimenty . A jak nie jest w stanie ich płacić , to trzeba go wsadzić do kryminału. A dziecko ma być z babą. A on jest kryminalistą. I jego w kryminale utrzymuje społeczeństwo. To chore prawo trzeba zmienić. Dziecko powinno być z tym rodzicem , którego stać na jego utrzymanie. I kto naprawdę chce mieć dziecko. Alimenty to deprawacja.

Gość pierz pampersy
Święta prawda. Trzeba zmienić. Koniecznie!

[zgłoś do usunięcia] pierz pampersy Święta prawda. Trzeba zmienić. Koniecznie!"""""" Ale trzeba się zorganizować. Trzeba spotkać ludzi , którzy myślą podobnie. Ja próbuję. Jest jednak jakiś dziwny opór. Nie wiem , czy wynika to z braku wyobraźni czy tzw. poprawności politycznej. Albo strachu przed feministkami.

Gość pierz pampersy
Strach to straszna rzecz. A feministki są straszne. A baby jeszcze straszniejsze... Brrrrrr

jak bedziecie grac na wlasnych jajkach no to napewmo wygracie ha ha ha dzien z gejem wypiesci wasze jajca ze odechce sie wam wszystkiego

Babie jak brakuje argumentu , to albo chce zrobić z mężczyzny geja albo potwora ,który nad nią albo nad rodziną się znęca. Ale najczęściej nad nią. W jej ,nawet nie przekonaniu, ale przekazywanej informacji. On musi znęcać się nad nią. Bo ona musi być ofiarą. . W jej mniemaniu.

Gość .....DO AUTORKI TEMATU........
Nie prowadź dyskusji z głupcem - najpierw Cię sprowadzi do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem :)

Gość do zniecierpka
ZZZ Zniecierpliwiony """"" pierz pampersy Jasne - pieprzyć baby! Walić w odbyt feministki!! Z W Y C I Ę Ż Y M Y ! poprz. | 1 2 3""""" Masz rację . Ale jak dla mnie , to wypowiadasz ją za egzotycznie. A z feministkami nie chcę mieć nic do czynienia. A z feministkami nie chcę mieć nic do czynienia. A z feministkami nie chcę mieć nic do czynienia. A z feministkami nie chcę mieć nic do czynienia. A z feministkami nie chcę mieć nic do czynienia. Ciebie nawet nie staram sie zrozumieć. Kiedy kobiety nie pracują tylko wychowują dzieci ty im karzesz iśc do pracy i zarobić na te dzieci-sam nawołujesz do równouprawnienia płci,równouprawnienia w pracy, społeczeństwie, rodzinie po czym piszesz że " z feministkami nie chcesz mieć nic do czynienia. Ty wiesz o co tobie w ogóle chodzi? Chłopie nie truj i stosuj zasadę "nie pytany nie odpowiada".

Bo feministki chcą równouprawnienia ale i przywilejów. I nie chcą ponosić żadnej odpowiedzialności. Przywileje nie mają nic wspólnego z równouprawnieniem. A równouprawnienie nie może łączyć się z brakiem odpowiedzialności.Równouprawnienie się kończy jak trzeba lodówkę wnieść do domu. Feministki ,to baby ,których nikt nigdy nie chciał.

Ps. A kobiety powinny pracować i zarobić na utrzymanie własnych dzieci. Wychowywanie dzieci to nie tylko przyjemność ale obowiązek i odpowiedzialność.A zrozumie to ten kto zrozumieć chce. I z tego obowiązku należy je rozliczać.

Gość do zniecierpka
możesz mi powiedzieć jak kobieta którą facet zostawił i ma np 2 miesięczne niemowlę w domu ma pracować? (dziecko jest na piersi )

Gość do zniecierpka
ZZZ Zniecierpliwiony Bo feministki chcą równouprawnienia ale i przywilejów. I nie chcą ponosić żadnej odpowiedzialności. Przywileje nie mają nic wspólnego z równouprawnieniem. A równouprawnienie nie może łączyć się z brakiem odpowiedzialności.Równouprawnienie się kończy jak trzeba lodówkę wnieść do domu. Feministki ,to baby ,których nikt nigdy nie chciał. 05:53 ZZZ Zniecierpliwiony Ps. A kobiety powinny pracować i zarobić na utrzymanie własnych dzieci. Wychowywanie dzieci to nie tylko przyjemność ale obowiązek i odpowiedzialność.A zrozumie to ten kto zrozumieć chce. I z tego obowiązku należy je rozliczać. W TAKIM RAZIE TO NIE FEMINISTKI SKORO CHCĄ TRADYCJONALNEGO WYCHOWYWANIA-KOBIETA STRAŻNIKIEM DOMOWEGO OGNISKA A MĘŻCZYZNA UTRZYMUJĄCY I DAJĄCY OPIEKĘ. TAK TRAKTUJ TE WSZYSTKIE KOBIETY. NIE KAŻDA KOBIETA TO FEMINISTKA :) A SKORO MÓWISZ O ODPOWIEDZIALNOŚCI!! TO JAKA TWOIM ZDANIEM MAJA PONOSIĆ DAWCY NA SWOJE WYROŚNIĘTE PLEMNIKI? NAPISZ JAKĄ ROLĘ TEN DAWCA MA SPEŁNIAĆ W PROCESIE OPIEKI I WYCHOWANIA DZIECI KTÓRE SPŁODZIŁ? A MOŻE TO DZIECI Z PROBÓWKI JAK NA SEXMISJII?!!

Gość Drud00
Jak można chcieć 1500 zł od kogoś kto zarabia 1400 zł

"""""" Drud00 Jak można chcieć 1500 zł od kogoś kto zarabia 1400 zł """" Są takie babska.Jest ich dużo. Chcą i zawsze chcieć będą. Chcą , tylko nie od siebie. Dla siebie zawsze szukają usprawiedliwienia.Jak tu nie utrzymywać własnego dziecka.I jak to dla dziecka się poświęcają. Leniwe kapska. A sądy nadal powierzają im opiekę nad dzieckiem.

"""""" Drud00 Jak można chcieć 1500 zł od kogoś kto zarabia 1400 zł """" Są takie babska.Jest ich dużo. Chcą i zawsze chcieć będą. Chcą , tylko nie od siebie. Dla siebie zawsze szukają usprawiedliwienia.Jak tu nie utrzymywać własnego dziecka.I jak to dla dziecka się poświęcają. Leniwe kapska. A sądy nadal powierzają im opiekę nad dzieckiem.

Gość w trawie piszczy
do zniecierpka- weź się kobieto pierdol..... w łeb. A wiesz że można prawnie w naszym Państwie idiotko nie płacić alimentów i co głupio Ci haa. Po drugie wasze PO ma do końca roku zlikwidować FA i skończą się wam Państwowe darmowe pieniążki i dobrze bo nie mam zamiaru by z moich podatków utrzymywać cudze bachory. Nieoficjalnie się mówi iż ma by opieka naprzemienna i mają być zlikwidowane sądy rodzinne haaa. Admin to żałosna kobieta, zapewne wredna feministka, bo kto by chciał być z babą która nic więcej nie robi jak czyta posty.

Gość do w trawie piszczy
do zniecierpka- weź się kobieto pie**ol..... w łeb. A wiesz że można prawnie w naszym Państwie idiotko nie płacić alimentów i co głupio Ci haa. Po drugie wasze PO ma do końca roku zlikwidować FA i skończą się wam Państwowe darmowe pieniążki i dobrze bo nie mam zamiaru by z moich podatków utrzymywać cudze bachory. Nieoficjalnie się mówi iż ma by opieka naprzemienna i mają być zlikwidowane sądy rodzinne haaa. Admin to żałosna kobieta, zapewne wredna feministka, bo kto by chciał być z babą która nic więcej nie robi jak czyta posty. ----------ty chyba nie wiesz kto to feministka biedolu ----------dla ścisłości-jestem mężatką,mam dwoje dzieci,pracuję i mam sie dobrze :P ----------skąd te wiesci o likwidacji funduszu alimentacyjnego? chyba czytałeś informacje sprzed roku 2004 ----------opieka na przemienna nie jest dobrym rozwiązaniem -chyciałbyś mieszkać jeden miesiąc z matką w miejscowości X a drugi miesiąc z ojcem w miejscowości Y? a co ze szkołą? a co z opieka medyczną? a co z zajeciami dodatkowymi? a co z przyjaźniami jakie dziecko zawiązuje? z własnym pokojem,z przywiązaniem do miejsca?! ----------a komu wciśniesz dziecko które ojciec odrzucił i nie chce płacić? ojciec który sie stoczył? ty myslisz czasami? zmuś się trochę do myślenia!! poćwicz swój ptasi móżdżek toi twój intelekt zyska bo w tej chwili jego brak

[zgłoś do usunięcia] w trawie piszczy do zniecierpka- weź się kobieto pie**ol..... w łeb. A wiesz że można prawnie w naszym Państwie idiotko nie płacić alimentów i co głupio Ci haa. Po drugie wasze PO ma do końca roku zlikwidować FA i skończą się wam Państwowe darmowe pieniążki i dobrze bo nie mam zamiaru by z moich podatków utrzymywać cudze bachory. Nieoficjalnie się mówi iż ma by opieka naprzemienna i mają być zlikwidowane sądy rodzinne haaa. Admin to żałosna kobieta, zapewne wredna feministka, bo kto by chciał być z babą która nic więcej nie robi jak czyta posty.""""" Rozsądna wypowiedź. Z tego co wiem ,to taki plan jest. A sądy rodzinne już dawno powinny być zlikwidowane tak samo jak FA. Te instytucje już dawno przestały spełniać swoje role.A tylko psują ludzi. Ja nawet nie wiem ile cudzych dzieci utrzymuję. Ponadto FA nie jest spójne z Kodeksem Rodzinnym. Kodeks mówi jedno a FA drugie.

Gość do Drud00
ak można chcieć 1500 zł od kogoś kto zarabia 1400 zł -można chcieć ale sąd rozstrzyga czy takie alimenty powodowi zasądzi. przykład Jan Kowalski odszedł od żony i dzieci. Z wykształcenia jest informatykiem. Przez okres kilku lat pracował w sklepie o profilu informatycznym ( sprzedaż komputerów, części komputerowych, oprzyrządowania, etc.). Obecnie zatrudniony jest w kawiarence internetowej, w której zajmuje się obsługą klienta oraz bieżącymi naprawami sprzętu. Za wykonywaną przez siebie pracę otrzymuje wynagrodzenie 1500,00 zł. miesięcznie. Emilia Kowalska skierowała przeciwko mężowi pozew o alimenty na trójkę ich małoletnich dzieci w kwocie po 500,00 zł. na każde dziecko. Sąd może przychylić się do wniosku pani Emilii, mimo iż zakres jej żądania obejmuje całą pensję męża. W oparciu o analizę współczesnego rynku pracy sąd może wysnuć wniosek, ze Jan kowalski jako informatyk może zarobić miesięcznie kilka tysięcy złotych. Praca w kawiarence internetowej nie jest w pełni zbieżna z jego kwalifikacjami zawodowymi, a zatem przy odrobinie dobrej woli Jan kowalski mógłby znaleźć lepiej płatną pracę, lub też dorabiać na umowę zlecenie lub umowę o dzieło pisząc programy komputerowe art. 136 KRiO Jeżeli w ciągu ostatnich trzech lat przed sądowym dochodzeniem świadczeń alimentacyjnych osoba, która była już do tych świadczeń zobowiązana, bez ważnego powodu zrzekła się prawa majątkowego lub w inny sposób dopuściła do jego utraty albo jeżeli zrzekła się zatrudnienia lub zmieniła je na mniej zyskowne, nie uwzględnia się wynikłej stąd zmiany przy ustalaniu zakresu świadczeń alimentacyjnych. -----------juz chyba rozumiesz dlaczego można chcieć

[zgłoś do usunięcia] w trawie piszczy do zniecierpka- weź się kobieto pie**ol..... w łeb. A wiesz że można prawnie w naszym Państwie idiotko nie płacić alimentów i co głupio Ci haa. Po drugie wasze PO ma do końca roku zlikwidować FA i skończą się wam Państwowe darmowe pieniążki i dobrze bo nie mam zamiaru by z moich podatków utrzymywać cudze bachory. Nieoficjalnie się mówi iż ma by opieka naprzemienna i mają być zlikwidowane sądy rodzinne haaa. Admin to żałosna kobieta, zapewne wredna feministka, bo kto by chciał być z babą która nic więcej nie robi jak czyta posty.""""" Rozsądna wypowiedź. Z tego co wiem ,to taki plan jest. A sądy rodzinne już dawno powinny być zlikwidowane tak samo jak FA. Te instytucje już dawno przestały spełniać swoje role.A tylko psują ludzi. Ja nawet nie wiem ile cudzych dzieci utrzymuję. Ponadto FA nie jest spójne z Kodeksem Rodzinnym. Kodeks mówi jedno a FA drugie.

Gość do zniecierpka
ZZZ Zniecierpliwiony """""" Drud00 Jak można chcieć 1500 zł od kogoś kto zarabia 1400 zł """" Są takie babska.Jest ich dużo. Chcą i zawsze chcieć będą. Chcą , tylko nie od siebie. Dla siebie zawsze szukają usprawiedliwienia.Jak tu nie utrzymywać własnego dziecka.I jak to dla dziecka się poświęcają. Leniwe kapska. A sądy nadal powierzają im opiekę nad dzieckiem. ----------nikt wam nie broni marzeń ale czasami dobrze by było abyście zaczęli żyć w realnym świecie i oceniali obiektywnie

Gość do zniecierpka
ZZZ Zniecierpliwiony """""" Drud00 Jak można chcieć 1500 zł od kogoś kto zarabia 1400 zł """" Są takie babska.Jest ich dużo. Chcą i zawsze chcieć będą. Chcą , tylko nie od siebie. Dla siebie zawsze szukają usprawiedliwienia.Jak tu nie utrzymywać własnego dziecka.I jak to dla dziecka się poświęcają. Leniwe kapska. A sądy nadal powierzają im opiekę nad dzieckiem. ----------nikt wam nie broni marzeń ale czasami dobrze by było abyście zaczęli żyć w realnym świecie i oceniali obiektywnie

Gość SDDSADSASDDS
oczywiscie, z 1400 zloty to ty jeszcze ezowi musisz zaplacic, bo stan zycia mu sie pogorszyl, brak sprzataczki ,ruchaczki ,gotowaczki i nianki:-P ALE DOBRZE ZE dziecioroba pognalas bo by ci jeszcze z 5 dorobil, i by byl zwolniony z alientow i odznake od prezydenta by dostal za pracowitosc i przyrost naturalny w kraju:-P

Ps . co do opieki naprzemiennej. Wtedy w końcu rodzice będą musieli się dogadać. Bo żaden sąd ich do tego nie zmusi. A dogadać będzie się chciała.... baba. Bo już nie będzie właścicielem dziecka. Nie będzie też alimentów. A mamusia będzie musiała pokrywać koszty utrzymania dziecka. W sposób wymierny.

Gość w trawie piszczy
do w trawie piszczy- dla mnie jesteś kolejną idiotką. Skoro jesteś szczęśliwa to co cię interesuje FA ? Czyżbyś już planowała rozwód? Masz się dobrze heee, chyba nie do końca. Skoro 80% Państw uważa że opieka naprzemienna to dobre rozwiązanie to raczej nikt was nie będzie słuchać i tu widać że jesteś upośledzona i współczuje Twojemu mężowi. Być z taką babą to wolałbym być sam. A co mnie inne dzieci obchodzą! Do roboty nieroby a nie na darmową kasę liczyć.

Gość DO SDDSADSASDDS
SDDSADSASDDS oczywiscie, z 1400 zloty to ty jeszcze ezowi musisz zaplacic, bo stan zycia mu sie pogorszyl, brak sprzataczki ,ruchaczki ,gotowaczki i nianki ALE DOBRZE ZE dziecioroba pognalas bo by ci jeszcze z 5 dorobil, i by byl zwolniony z alientow i odznake od prezydenta by dostal za pracowitosc i przyrost naturalny w kraju Więc masz odpowiedź-jesli ty tak traktujesz czy traktowałes swoja partnerke nie dziw się,że w sadzie potraktowała ciebie jak bankomat I wszystko jasne PS: tacy jak ty potrafią obrzydzić życie w związku traktując czasem niewinnych i uczciwych facetów jak plebsów twojego pokroju

Gość DO ZNIECIERPLIWIONEGO
ZZZ Zniecierpliwiony Ps . co do opieki naprzemiennej. Wtedy w końcu rodzice będą musieli się dogadać. Bo żaden sąd ich do tego nie zmusi. A dogadać będzie się chciała.... baba. Bo już nie będzie właścicielem dziecka. Nie będzie też alimentów. A mamusia będzie musiała pokrywać koszty utrzymania dziecka. W sposób wymierny. GORZEJ JAK SIE NIE DOGADA BO NIE BĘDZIE Z KIM GADAĆ. mIEJ NA UWADZE PRZEDE WSZYSTKIM DOBRO DZIECI BO JAK CIEBIE CZYTAM TO WIDZE ,ŻE MASZ POWAŻNE Z TYM PROBLEMY

Gość w trawie piszczy
ZZZ Zniecierpliwiony-i dlatego te idiotki się bronią przed tą opieką bo nie będzie darmowej co miesięcznej kasy którą tak wielce na dziecko wydają.

Gość w trawie piszczy
ZZZ Zniecierpliwiony- boją się tej opieki bo darmowa kasa się skończy.

Gość DO W TRAWIE PISZCZY
w trawie piszczy do w trawie piszczy- dla mnie jesteś kolejną idiotką. Skoro jesteś szczęśliwa to co cię interesuje FA ? Czyżbyś już planowała rozwód? Masz się dobrze heee, chyba nie do końca. Skoro 80% Państw uważa że opieka naprzemienna to dobre rozwiązanie to raczej nikt was nie będzie słuchać i tu widać że jesteś upośledzona i współczuje Twojemu mężowi. Być z taką babą to wolałbym być sam. A co mnie inne dzieci obchodzą! Do roboty nieroby a nie na darmową kasę liczyć. TAK 80% PAŃSTW MA PROBLEMY Z WYCHOWANIEM NORMALNEGO SPOŁECZEŃSTWA. NASTĘPSTWEM SA ZBIOROWE MORDY PRZEZ SZALEŃCÓW,BRAK AKLIMATYZACJI I NIEUMIEJĘTNOŚĆ ŻYCIA W SPOŁECZEŃSTWIE