Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magda.doradca.abiofem

Komfort kobiety

Polecane posty

Witajcie! Jestem Waszym doradcą online. Pojawiłam się na tym forum w ramach kampanii informacyjnej dla wszystkich kobiet zainteresowanych profilaktyką oraz zdrowiem okolic intymnych. Jeśli macie jakiekolwiek pytania, zapraszam do dyskusji w tym wątku. Jestem do Waszej dyspozycji.

Super. Jakby tu było mało reklam invagów, provagów, żelvagów, vagożelów i innych. :o

Moim zadaniem jest podzielenie się wiedzą na istotne dla kobiet tematy- związane ze zdrowiem. Mam nadzieję, że moja wiedza i doświadczenie pozwoli udzielić odpowiedzi na pytania, które kobiety często wstydzą się zadawać.

Gość gogow
Giną mi przepisał i nic nie pomagają a drogie jak cholera

Gość gwiaazdaa123
Witam Mam 18 lat i jestem czynna skesualnie, ale od pewnego czasu martwi mnie jedna rzecz, po pierwsze podczas stosunku czasami zakluje mnie ktorys z jajnikow, a po drugie jestem tydzien przed okresem i od 5 dni kluje mnie w podbrzuszu..jak rowniez odczuwam klucie podczas oddawania moczu...Prosze, doraddzcie, co to moze byc i od czego? Ciaze wykluczam

gogow, żel dopochwowy wspomaga leczenie oraz zapobiega nawrotom objawów wywołanych infekcją (najczęstsza 'bv' bacterial vaginisis, czyli bakteryjne zapalenie pochwy). Objawy nawracają? Powinnaś poprosić o wykonanie dodatkowych badań i w razie potrzeby o włączenie leczenia.

gwiaazdaa123, w pierwszej kolejności należałoby wykluczyć infekcje dróg moczowych, bardzo częste u kobiet, szczególnie aktywnych seksualnie. Skierowanie na badania może wypisać lekarz rodzinny. Oprócz tego umów się na wizytę u ginekologa, najlepiej zaraz po miesiączce (chyba, że dolegliwości się nasilą, to nie zwlekaj).

Gość icognito
Skoro jestes tu zeby nas uswiadamiac to moze znasz odpowiedz na ten watek / wklejam jego tresc/ Hej hm mam pytanie : kolezanka 25.11 miala zalozona spirale antykoncepcyjna zlota dokladnie , potem okres miala jakos w grudniu 18 chyba skoczyl sie jej 26 grudnia i kochala sie ze swoim facetem 27.12 z tego co ona mowi nie skonczyl w niej i moje pytanie brzmi czy ona moze byc w ciazy ?

icognito, spirala to metoda antykoncepcyjna o wysokiej skuteczności. Aby określić dni płodne powinno się dokładnie prowadzić kalendarzyk, pod uwagę bierze się conajmniej kilka cykli, a nie tylko datę ostatniej misiączki. Kolejna sprawa- jeśli mężczyzna nawet nie kończy w kobiecie, to nie wyklucza to ciąży (w przypadku braku lub źle zastosowanej antykoncepcji).

Gość gość
czy stosując, żele do pochwowe nie macie później problemów z upławami?

Gość gość
czy stosując antykoncepcje powinnam jakoś szczególnie dbać o profilaktykę czy to nie ma znaczenia?

Gość gość
u niektórych kobiet ma a u niektórych nie ma, jeśli chodzi o środki antykoncepcyjne to dla mnie nie ma to większej różnicy

Gość gość
oczywiście że ma kobiety które stosują tabletki antykoncepcyjne mają predyspozycje do częstszych infekcji grzybiczych i powinny bardziej dbać o profilaktykę

"gość czy stosując, żele do pochwowe nie macie później problemów z upławami?" Upławy to nieprawidłowa wydzielina z pochwy. Stosowanie podczas kuracji albo profilaktycznie żelu powoduje właśnie zmniejszenie upławów i innych dolegliwości (np pieczenia, swędzenia). Chyba, że masz na myśli wypływanie preparatu (tak się dzieje podczas stosowania leków w postaci globulek, które się rozpuszczają).

"gość czy stosując antykoncepcje powinnam jakoś szczególnie dbać o profilaktykę czy to nie ma znaczenia?" Przyjmowanie wielu leków (antybiotyków, leków hormonalnych) ma wpływ na florę bakteryjną miejsc intymnych. Jak najbardziej możesz profilaktycznie dbać o jej równowagę i zachowanie odpowiedniego ph, a gdy masz skłonności do infekcji intymnych to koniecznie.

Gość gość
Chodziło mi właśnie o to czy preparat nie wycieka, dzięki za odp