Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość syrenka plus

waga ciężka 122kg - odchudzanie do lata!

Polecane posty

witam mogę się dołączyć? mam do zgubienia 20 kg.chciałabym to zrobić do czerwca dam radę jak myslicie?

Oczywiście wszyscy mile widziani:) najważniejsze mieć cel i do niego dążyć! Będziey się razem motywować!

witajcie :) ja już po sobie widze efekty a to motywuje jak cholera !!!!! juz sobie wyobrazam jakie ciuszki kupie na wiosne i jakie sliczne sukienki na lato :) do 30 marca musze wazyc 55 kg, mam nadzieje ze nie poddam sie :) RADA : moze nie wszystkim pomaga ale mnie pomaga i to bardzo, dziewczyny jesli macie oponke na brzuchu lub duzo wiekszy brzuch(wiadomo troche sadełka) owijajcie sie bandazem elastycznym strasznie ciasno przez tydzien codziennie na godz :) u mnie efekty :) brzuch sie chowa :) ale trzeba na chama ciasno i np siedziec, strasznie boli brzuch podczas tego ale da sie wytrzymac a efekt jest !!! i rada z dodatkiem: pod bandaż caly brzuch nasmarowac oliwka dla niemowlat !!!! ja bandazuje sie grubo i robi mi sie z tego taki gorset wiec czym wiecej bandazy tym lepiej:)

Gruba baba - wizja 55kg - super sprawa:) będzie dobrze jeszcze mamy trochę czasu do lata:) ja się też trzymam, dzisiaj miałak kurczaka z grila z sałatką i pomidorami - mniam mniam. Myślę że podczas 5 dni warzyw z proteinami waga nie będzie tak szybko schodziła, ale najważniejsze nie cofać się!!! Jutro wątróbka duszona z ogórkiem zielonym - znalazłam przepis w necie. Miłego wieczoru!

a ja jestem zrozpaczona, dzien mijał super pod wpływem diety a tu chłopak wyciągnął mnie na spaghetti zapiekane serem (mniam!!!!!!!) pyszne ale co z tego ? :( nie zjadłam wszystkiego ale i tak miało z 600kcal. jezdziłam poł godz na rowerku stacjonarnym i zrobiłam 100 brzuszków, mam nadzieje, ze to nie popsuje moich efektów :( pozdrawiam :)

Gruba baba co ty masz za cel?? Przy takim wzroście to dążysz do niedowagi.

Witam wszystkich! Jestem od jakiegoś czasu w delegacji i rozjazadach i pewnie potrwa to jeszcze około miesiąca. Mało mama czasu na wejście na forum. Ale chciała pochwalić się rezultatami - dzisiaj waga wskazała 115,5KG. Jestem bardzo zadowolona, że waga powoli idzie w dół. Na dzień dzisiejszy 6,5 kilkgrama. Dietke trzymam według zaleceń i już nie sprawia mi ona żadnych problemów, nawet przyjemnie:) a wizja coraz szczuplejszej jest cudowna. Pozdrawiam wszystkich i trzymam kciuki za WASZE kilogramy!!!!!!!!

Gość o poszukiwaniu ruchu i kalorii
Cokolwiek w tabletkach będzie bardziej skuteczne gdy dołączysz do tego jeszcze ruch .Jeżeli pracujesz ,uczysz się siedząc długo w ławce ,masz szereg obowiązków ,nie masz zbyt wiele czasu na aktywny ruch np. biegi, długie spacery ,sala treningowa - to przynajmniej w domu niech będą krótkie ćwiczenia gimnastyczne .Przeanalizuj gdzie możesz zbić jeszcze kalorie patrząc na tabelę spalania kalorii .Ja na przykład zamiast siedzieć w autobusie częściej stoję ,nie korzystam z windy w budynkach i w centrach handlowych lub z przejścia podziemnego na pierwszy jedyny poziom. Niestety bliska odległość między przystankami MPK co 300 - 500 metrów a ostatnio nawet widziałam przystanki co 100 metrów - nie sprzyja odchudzaniu i zachęcaniu do ruchu .Czasami więc dla zdrowia rezygnuję z przystanku najbliższego i wysiadam na następnym aby mieć dalej tzw. doping z założenia większej ilości kroków i ,że jest to możliwe .Najbardziej roztyłam się na uczelni bo wychodząc z domu miałam od razu przystanek pod domem a wychodząc z uczelni przystanek pod samą bramą .Siedziałam z przerwami w ławce przez kilka godzin a następnie 100 metrów do autobusu w obie strony .Byłam zmęczona także brakiem ruchu aż zaczęłam tego ruchu poszukiwać oprócz ślęczenia nad książkami i zadaniami w domu Kiedyś byłam pierwsza i gorliwa do zajęcia miejsca siedzącego w autobusie czy tramwaju a obecnie z tego rezygnuję . Jak widzę korzystają dzięki takim rezygnacjom z siedzenia starsze i zniedołężniałe osoby szukające nie zawsze pomyślnie i szybko miejsca w zatłoczonym pojeździe .Wiem ,że to forum nie jest o kulturze i savoir vivre i nie jest moim założeniem kto ma jak robić tzn. czy stać czy siedzieć ,ćwiczyć . Ale dodam ,że dzięki poznawaniu ruchu zmieniłam nastawienie do zajęcia miejsca za wszelką cenę i nieoddawania go innym aż do końca trasy . Takie przypadki przejścia z siedzenia w ławce na aktywne siedzenie w autobusie nie są wyssane z palca i dla zainteresowanych problemem i ruchem są widoczne .Ostatnio częściej wybieram się na dłuższe spacery czy to na zakupy czy dla relaksu po parku i wzdłuż wału .Dlatego odniosłam na razie drobny sukces w zgubieniu 6 kilogramów dzięki szukaniu ruchu i za pomocą jak przypuszczam stosowaniu zupy kapuścianej oraz zdrowszego odżywiania .Alicja Przykład ile to kalorii ? Stanie na baczność 115 kcal Stanie swobodne 100 kcal .Przejście 1000 metrów szybkim marszem kalorii ......Kcal . Można poszukać szereg przykładów gdzie poszukać spalania kalorii analizując swoje możliwości chęci ? Życzę powodzenia w działaniu oczywiście angażując się w ruch nawet jak jesteśmy niekiedy zmęczeni lub bez napędu i nie mylić tego z depresją .

Gość gość
Syrenka ile chciałabyś schudnąć? nie boisz się, że zostanie Ci obwisła skóra (głównie na brzuchu)? Ćwiczysz czy tylko dietę stosujesz?