Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matylda23.1989

lata zaniedbywania się - jak wrócić do formy??

Polecane posty

Gość Matylda23.1989

Witajcie, mam problem, w związku z którym chciałabym Was prosić o pomoc. Mam 23 lata, 4 lata temu wyprowadziłam się z domu i wyjechałam na studia. Praca, studia, samotne mieszkanie trochę mnie przytłoczyły, myślę, że mogłam mieć depresję czy coś w tym stylu. Trwało to ok. 2 lat, strasznie się wtedy zaniedbałam, ze szczupłej, zdrowej i wesołej dziewczyny zmieniłam się w grubą samotniczkę, z szarą twarzą, mysimi porozdwajanymi włosami itp.. Teraz czuję się już trochę lepiej ale nie umiem "wrócić do siebie". Zaczynałam już milion razy odchudzanie. Zwykle wytrzymuję miesiąc, chudnę ok. 5kg i potem znowu zaczynam jeść - bo mnie to odprężą, uszczęśliwia. Zaczynam dbać o ciało, włosy, smaruję się jakimiś kremami i balsamami i bach, wszystko do dupy, wpadam w dół i wszystko kończę. Strasznie mnie to frustruje, mam żal do siebie, że straciłam pewność siebie, silną wolę, że kiedyś miałam tyle ambicji w sobie a teraz nic. Wyglądam źle i nie umiem tego zmienić. Wiem, że powinnam iść do psychologa ale mnie nie stać. W ogóle na mało mnie stać. Proszę poradźcie mi coś, jak wyjść z tego dołu i zacząć znowu żyć

Gość PRAWY TYP
a ile ważysz ?

Gość Matylda23.1989
95 kg :( mam szanse na chłopaka ? jestem dziewicą :(

Gość Matylda23.1989
66kg przy 160cm wzrostu

Gość PRAWY TYP
95 kg ? łojeny to sie zapuściłaś, a na miłość to masz szanse jak znajdziesz jakiegoś fanatyka :P

Gość Matylda23.1989
to podszyw. Ważę 66 kg

Gość PRAWY TYP
to nie jest źle, znajdz sobie faceta i od dobrego sexu schudniesz i wyładniejesz :)

Gość Matylda23.1989
mam chłopaka i jakoś nie działa..

Gość zelwirka
Tak jakbym czytała o sobie... Jedyna 'dieta' jaka u mnie zdała egzamin to niejedzenie po 18:00. Ładnie się chudnie i dość łatwo się dostosować (w sumie jem wszystko, ale tylko do 18:00, później już tylko woda)

Gość PRAWY TYP
to słabo dba o ciebie zmień na lepszy model :P jak nie masz kasy to pozostaje ci bieganie, ale żeby schuść to minimum godzina dziennie no i przed śniadaniem.

Gość zelwirka
prawy typ- dupa jasiu- bieganie...Z własnego doświadczenia wiem, że jeśli stosujemy złą dietę, to choćbyśmy flaki wypruwali na siłowni czy biegając to nic to nie da (swego czasu biegałam codziennie i nie schudlam nawet 1 kg). Za to samą dietą da się schudnąć. Oczywiście warto dołożyć ruch, żeby ujędrnić ciało

Gość PRAWY TYP
udowodiono, że tkanke tłuszczową spala sie po ok 50 minut biegania, biegając przed śniadaniem przyspiesza sie ten proces, no i biega sie na maxa a nie żeby biec.

Gość Matylda23.1989
mam z pracy kartę MultiSport więc z aktywnością fizyczną nie ma problemu, mogę chodzić na siłownię, fitness itp. Chodzi o to, że, jak już pisałam, stosuję dietę i chodzę na ćwiczenia ale potem nagle wszystko się rypie i znowu jest jak było

Gość O kucze, a ja mam wrażenie
że jestem gruba (twarz mam okrągłą jak księżyc w pełni), a też ważę 66, ale przy 176 cm wzrostu. Mimo to kiedyś ważyłam 54,55 kg i to moja idealna waga. Czas się wziąć za siebie. Zaczęłam już dietę wreszcie, ale muszę ostrożnie zacząć ćwiczenia. Ostrożnie, bo nie mogę przegrzewać skóry i tu jest problem, mam okropny problem z rumieniem :/ Nie po to go leczę tyle lat, żeby wrócił, ale ten tłuszcz i galaretowate ciało mnie dobija :/

Gość zelwirka
prawy typ- i naprawdę uważasz, że osoba która ma nadwagę nagle z dnia na dzień zacznie biegać jak maratończyk? Ja biegałam godzinę dziennie, był to głównie trucht (bo gdybym biegała szybko to albo bym płuca wypluła, albo na zawał zeszła), wieczorami, bo rano przed śniadaniem też niewiele ludzi może sobie pozwolić na wyjście i tak jak piszę- zero efektów. Bieganie może dobre dla ludzi, którzy muszą schudnąć 2 kilo.

Ja np aby się dobrze czuć chodzę na basen i do Sauny. Moja znajomą kiedyś zabrałem do sauny i na basen. Chodzi tam regularnie 2 razy w tygodniu po 2 do 3 godzin bądź czasem wybierze się ze mną w weekend na cały dzień. Przez 7 miesięcy schudła 15kg czy 17kg

Gość PRAWY TYP
poczytaj sobie jak biegać, np. 15 sek na maxa potem minute trucht i znowu, truchtem to strata czasu.

Gość zelwirka
prawy typ- tak też biegałam jakiś czas (niby, że po iluś tygodniach można przebiec maraton). A co z teorią, zeby biegać na określonym dla wieku tętnie?

Gość PRAWY TYP
ODPOWIEDZ SOBIE NA PYTANIE CZY ABY NA PEWNO ROBIŁAŚ TO RZETELNIE ?

Gość PRAWY TYP
a co do sexu to gdyby trwał min pół godziny dziennie to byś byłą modelką :P

Gość PRAWY TYP
oczywiście jestem chętny aby sie umówić na godzinną sesję.