Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kostka rubika...

Co zamiast weget, kostek, magii itp.?

Polecane posty

Gość moja córka
dziewczyny możecie mi powiedzieć jak ugotować grochowa taka gęsta jak z kuchni w wojsku?? nigdy nie gotowałam takiej zupy bo zawsze robię tylko pomidorowa i jarzynowa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
grdg właśnie mi uświadomiłaś jak ja dawno nie jadłam kapuśniaku!!! Aż ślinotoku dostałam. Powiem szczerze, że najlepszy kapuśniak jaki jadłam to był... w szkole na stołówce :) Nie potrafię takiego zrobić... ehhh... mój też dobry, ale ten szkolny wymiatał.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moja córka
a i ogórkową tez umiem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grdge
a mi właśnie jedynie ogórkowa nigdy nie wychodzi :D robie wszystko jak trzeba, ogorki dobre i tyle ile trzeba, a zupa zawsze wyjdzie jakas dziwna :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Najlepiej zrobic wielki gar bulionu, pomrozić i jest świetna baza do wszystkich zup. :) Wyczytałam patent, aby warzywa i mięso podsmażyc kilka minut na oliwie i dopiero potem zalać wodą i gotować. Czas gotowania zależy od rodzaju wywaru, warzywny starczy 2 godziny, wołowina nawet do 8 godzin. Osobom przyzwyczajonym do kostek zawsze sam wywar będzie się wydawał bez smaku. Dopiero po pewnym czasie wyczuwa się pyszny, naturalny smak bulionu. Do rosołu można tez dodać tymianek, ale nie za dużo, bo nabierze smaku syropu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×