Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łapka1025

Wszystkie Mamusie z terminem lipcowo-sierpniowym 2013! :D

Polecane posty

Gość łapka1025

Witam wszystkie Mamusie i te przyszłe Mamusie! Założyłam ten wątek, ponieważ szukam bratnich dusz, aby przez swoją ciążę przejść wspólnie z innymi, ze wsparciem i mobilizacją ;) o swojej ciąży dowiedziałam się w grudniu 2012 roku dzień przed wigilią, po czym zrobiłam test w laboratorium i wyszedł pozytywny :) Jeszcze nie wiem jaki mam termin porodu, ponieważ aktualnie czekam na wszystkie wyniki badań aby móc założyć kartę ciąży :) Jestem w około 7 tygodniu :) swój termin szacuje na przełom lipiec-sierpień 2013 :D Czy są jakieś inne mamusie które chciałyby dzielić się informacjami o swojej ciąży i przejsc przez nia wspolnie z innymi przyszlymi mamami? :) :D Pozdrawiam i czekam na wszystkie chetne przyszle mamy!!!

Gość w obronie Biedronki
moja droga, ja jestem w 9 tygodniu ciazy a termin mam na polowe sierpnia. Wiec TY masz na wrzesien juz ;)

Gość łapka1025
Jak jestem teraz w drugim miesiacu to termin przypada gdzies na koniec sierpnia :) A zresztą idę w czwartek do lekarza to zobi mi usg i wszystko bedzie jasne ;) A ty planowałaś ciąże? :) Przepraszam ze takie pytanie zadaję ale ile masz latek? :) Chciałabym znalezc bratnią duszę ponieważ tak się boję tego mojego nowego etapu w zyciu ze szok :) ale jak kazda mama bede musiala jakos sobie poradzic :)

Gość w obronie Biedronki
ja mam juz jedno dziecko, trzylatka :) ciążą planowana, nawwet sporo wyczekiwana bo byly pewne trudnosci :) .,W tym roku stuknie mi 30tka :)

Gość Autorko, a ty kidy
miałaś ostatnią miesiączkę?

Gość łapka1025
Gratuluje wam! :) ja w tym roku bede miala 21 oczko :D akórat w sierpniu :) a ostatnią miesiączkę miałam 17 listopada :)

Gość łapka1025
ZakłopotanaNieznajoma masz może jakiś inny kontakt prócz forum? :) Ooo to bedzie prawdopodobnie druga córa! :D Super :) kiedys to zawsze dziewczynka wespsze mame i w ogole :) ja to sama nie wiem co chcialabym miec czy chlopa czy kobietke :D bardziej chyba dziewczynke :D ale zobaczymy co wyjdzie :D :)

Gość w obronie Biedronki
o jeny, jaka jestesm stara wsród Was :P mama6latrki, juz widzial plec w 15v tygodniu >?

Gość łapka1025
Tak się ciesze ze zalozylam ten watek i jestescie tu ze mna :) jakos raxniej mi się zrobilo :)

Gość łapka1025
W Obronie Biedronki! Przestań czy wiek ma tu jakąs róznice?! Oczywiscie ze nie, wazne ze jestesmy i rozmawiamy, wspieramy itd :) Mam nadzieje ze przejdziemy przez trudne chwile razem :) ZakłopotanaNieznajoma mogłabym cie prosić o nr gg? :) Mogłybysmy sobie pisac :) tutaj masz e-maila mojego jak moglabys to przeslij mi nr :) olcia 1025 @ vp.pl :)

w obronie biedronki wiesz... szczerze mówiąc- tak jak napisałam ta płeć była określona tak bardzo wstępnie. Ciąża 15t wiek płodu miał 13tyg (7,2 cm) lekarz powiedział, ze on stara się nie określać płci w tym tygodniu, ale że na jego oko może być dziewczynka :) Póki co nie sugeruje się tym, bo wiem że siusiak jeszcze może się pojawić. Mi z płcią jest wszystko jedno totalnie, ale chciałabym już znać tak pewniej, bo chciałąbym zacząć kompletować wyprawkę. Jeśli dziewczynka większość rzeczy miałabym z głowy, jak chłopiec to czekają mnie większe zakupy, więc chciałabym już znać płeć tak na tip top.

U mnie to akuratnie problemu nie bedzie bo mam zamiar kupowac ciuszki ktore beda sie nadawac dla chlopca jak i dla dziewczynki. Nie przepadam zbytnio za rozowym wiec co za tym idzie nie planuje kupna rozowych wdzianek ;)

Gość wole pozostać anonimowa
Witam ja mam na okóło 10 lipta termin

Gość wole pozostać anonimowa
ja mam 25 lat

Gość w obronie Biedronki
dla mnie płeć nie ma znaczenia, mam chłopca i co będzie do będzie, w koncu to nie koncert zyczen ;) Chociaz nie powiem, że sercem gdzies blizej mi do chłopca znowu, ale dziewuszka moze byc tez ;) Wiekiem sie nie przejmuje, czuje sie wciaz na 18 lat - moj tata czuje sie tak juz od 60 lat:D

Ja tam do różu nic nie mam, aczkolwiek nie do końca chodzi mi o kolor. Mam dużo ubrań typowych dla dziewczynki. Np. białe body z koronkowymi kołnierzykami i bufkami- no synowi czegoś takiego nie założę :D W sukienki też go ubierać nie zamierzam, a że córka wiosenna była to sukienek miała sporo (bawełnianych, ślicznych i dla mnie wygodniejszych na upały niż bodziaki). Ponadto akurat co do różu... to wózek mam różowy. Ten 3w1 jest szaroróżowy a spacerówka jest w kolorze fuksji :D więc w razie co dla syna nowy trzeba będzie kupić :D Będę musiała też kupić łóżeczko i pościel (mam fioła na tym punkcie i musi to ślicznie wyglądać koniec kropka)- także znajomość płci i tu by się przydała :>

Gość w obronie Biedronki
a ubran nie mam wcale, tyle co bieżące dla chlopca ale glownie znoszone juz bardzo . Poodawalam wszytsko co mialam, bo zapieralam sie czym tylko sie dało, ze wiecej dzieci nie chce. Przeszlo mi jakis rok temu ;)

no własnie ja większych za dużo też nie mam, ale tych do roku czasu mam od groma, bo dziecko nie zdążyło ich znosić a już wyrastało

Gość w obronie Biedronki
ja mialam piekne ubranka, glownie dostalam z UK i byly cudne. I wszystko oddalam, lacznie z wozkiem, bujaczkiem, matą edukacjyna.No wszytsko po prostu, taka glupia byłam ;) Ale trudno, kupie nowe rzeczy i tym razem zachowam, na wszelki wypadek czyli 3 dziecko ( moze )

Gość jakie mlode mamy.......
ja w tym roku będę miała 30-stkę i jestem pierwszy raz w ciązy i to nieplanowanej. Ciezę sie bardzo z dziecka ale gdyby nie ta wpadka to nie wiem czy kiedykolwiek byśmy sie zdecydowali na dziecko :) Widać interwencja Boska tu zadziałała,

w obronie biedronki- ja ubranka zostawiłam z sentymentu, wózków szkoda mi było wywalać (miałam zanieść do domu samotnej matki, ale u nas nie ma, a jak jechałam do rodziny to 100 razy zapomniałam). Wywaliłam (znaczy oddałam nawet nie pamietam komu) łóżeczko, laktator i inne dosyć potrzebne rzeczy- wszystko dlatego, że nie chciałam drugiego dziecka... do czasu :P

Gość łeć ja miałam
ocenioną na 95 procent w 13 tygodniu

Gość autorko ty masz
z OM termina na końcówkę sierpnia,