Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daga2307

Farbowanie wlosow we wczesnej ciazy

Polecane posty

Gość daga2307

Hej. mam do was pytanie... jestem w 6 tygodniu ciazy... zastanawiam sie czy moge zrobic delikatne pasemka na wlosach ( z natury jestem jasna blondynka, a farbowalam sie do tenj pory na ciemny braz i chce uniknac tych strasznych odrostow). sadzicie, ze delikatne pasenka (niestety ale musze uzyc amoniaku) moga zaszkodzic baby???

Gość moja inka 90
mnie lekarz pwoiedzila zeby nie farbowac

Gość nic co ludzkie nie jest mi obc
w ciąży zaleca się unikanie farb z amoniakiem... ja na farbę reaguje strasznie-nie mogę znieść zapachu. Sobie farbowałam w połowie ciąży farbą bez amoniaku-ledwo wytrzymałam ten smród a musiałam-w końcu własny ślub... Moja mama farbowała jak przed świętami-ok. 6 miesiaca mojej ciazy... musiałam się pozamykać i okno otworzyć bo to było straszne. Amoniak szkodzi więc znajdź farbę bez amoniaku.

Gość daga2307
zadna farba mi nie chwyci tym bardziej, ze chcialabym troszke zlamac kolor

a i zaraz ktoś napisze, że nigdzie nie ma takiego zakazu... nie ma, ponieważ nikt nie robił testu na ciężarnych

ja bym gdyby nie ślub nie farbowała... złamać kolor czyli??

Gość daga2307
czyli to, ze chcialam je troszke rozjasnic... zawsze farbowalam na ciemny braz a naturalne mam bardzo jasny blond

moja używa dwie farby na raz aby dobrze kolor sie trzymał i zafarbował - jedna paczka to zazwyczaj za mało

i jasny blond złapie ci każda farba, czytałam kiedyś wypowiedzi dziewczyn które robiły się na blond, wyszedł im kolor zielony.... A robiły taką samą farbą jak przed ciążą...

Gość gbhygh
Ja tylko raz w ciąży zafarbowałam,bo odrosty miałam.

idź do fryzjera, powiedz o co chodzi... powiedz, że zależy ci na fabie bez amoniaku, nie widzę twoich włosów, ich kondycji itp więc ci nie pomogę...

Ja farbowałam przez całe dwie ciąże, kolor łapał jak zwykle .

Gość daga2307
no wlasnie w tym problem, ze odrosty mam juz spore... mialam je zafarbowac jak zawsze na brazowo ale jak sie dowiedzialam o ciazy to dostalam szoku... teraz chcialabym ten ciemny kolor rozjasnic zeby te odrosty nie rzucaly sie w oczy. ale to dopiero 6 tydzien i nie chcialabym maluszkowi zaszkodzic. moze farbowac przy pootwieranych oknach zeby nie czuc zapachu ale boje sie czy to bezpieczne

Idź do fryzjera i powiedz, zeby ci coś z tymi włosami zrobił. Pierwsze słyszę, zeby w ciaży nie wolno było farbować włosów. Ani ja ani mój gin. A jak masz wątpliwości to zapytaj ginekologa, bo skoro wyhodowałaś sobie takie odrosty to mozesz jeszcze poczekać do wizyty.

Gość daga2307
odrosty to 2 cm i to normalne... jakies 4-5 tyg od ostatniego farbowania

Arszenika* o tym napisałam wyżej-nikt nie testował tego na ciężarnych... Poproś ginekologa, żeby dał ci zaświadczenie z podpisem i pieczątką że nic ci nie będzie... Zobaczysz że nie da... Bo nie ma takiej pewności... Jednej zaszkodzi drugiej nie... Pamiętaj, że to Twoja ciąża, Twoje dziecko i Ty za nie odpowiadasz :)

Ja normalnie farbowałam włosy przed dwie ciąże. Mój ginekolog też pierwsze słyszał, żeby nie można było tego robić. Fakt faktem, że to były farby bez amoniaku, ale ja generalnie takich używam.

Gość PO PIERWSZE DZIECKU NIC
się nie stanie. Chyba że będziesz farbować siedząc w szczelnie zamkniętym ciasnym pomieszczeniu i będziesz wdychać ten amoniak długo. Przeciwwskazania w ciąży to takie że może ci kolor nie chwycić bo coś tam z hormonami itd itp a poza tym warto nie niszczyć sobie włosów bo ciąża i tak sama w sobie może sprawić że będziesz mieć osłabione włosy a ty jeszcze farbą się "dobijesz". Po ciąży natomiast też możesz mieć słabe włosy gdyż prawdopodobnie zacznie się okres karmienia piersią. Ja teraz jestem na tym drugim etapie i mam problem z wypadaniem włosów mimo iż biorę witaminy i dobrze się odżywiam. Dgybym jeszcze miała na domiar złego niszczyć je farbą to już w ogóle bym chyba łysa chodziła

Gość daga2307
dla mnie kombinowanie z wlosami jest normalne... z ciemnego brazu w ciagu 2 tyg potrafilam zrobic jasny blond... zawsze tak robilam wiem, ze moje wlosy sa silne w=dlatego chcialabym teraz zrobic cos z tym ciemnym kolorem zeby miec spokoj'

No to zrób. W czym masz problem? Tutaj ZAWSZE otrzymasz przynajmniej 2 różne odpowiedzi. Na pytanie czy w ciąży można jeździc tramwajem też.

Gość daga2307
mam w tym problem, ze nie mysle tylko o sobie ale tez o tym malym stworzonku co jest we mnie

Gość daga2307
kluska warszawa to ja w tym jest problem, ze ten kolor co mam to zadna farba nie chwyci (mam na mysli jasniejszy kolor)