Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość graffiti32

Do Pan dobrych w sprzataniu.

Polecane posty

Gość graffiti32

Jestem w ciazy, bardzo wrazliwa na zapachy, poza tym nie chce za dlugo wdychac chemii. Przeprowadzilam sie do nowego mieszkania. Plytki w lazience wolaja o porzadne szorowanie - kamien. Wanna cala zolta, kibel masakryczny. Czym to odszorowac aby jednoczesnie sie za bardzo nie nawdychac?

Gość Zamiast
zagonić chłopa do sprzątania

Najlepsze i najszybciej działające są preparaty firmy merida (2 minuty i nie ma ŻADNEGO kamienia). Niestety śmierdzą... zagoń chłopa do roboty i po sprawie! Zanim to doczyścisz naturalnymi, bezzapachowymi cudami to urodzić zdążysz

Gość nic co ludzkie nie jest mi obc
mężem... a co on nie potrafi?? u nas zdały egzamin takie ściereczki z rossmana specjalne-nie wiem czy dalej są dostępne ale na kamień w kranach pomogły... Nie wdychaj lepiej chemii niech cię wyręczy mąż

Niech chłop sprząta :P Fugi w łazience fajnie się czyści sodą oczyszczoną z dodatkiem minimalnej wody (zrobić papkę,położyć a potem szmatką poczyścić). Na kamień jest dobry ocet.Nasączyć ręcznikiem papierowym,szmatką i przyłożyć do brudnego miejsca. Ale czasami domowe sposoby zawodzą jak jest syf i trzeba użyć chemii :D

Gość graffiti32
Sprobuje domowymi, jak nie wyda to kupie tę meridę i zagonię męża. Chociaz troche mi go zal - i tak pracuje od rana do wieczora... tylko niedziele ma wolne.

Gość nic co ludzkie nie jest mi obc
widać że chyba początek ciąży bo jeszcze nie jesteś zmęczona ;) Uwierz mi, że jak go teraz nie nauczysz, że trzeba pomagać to będzie myślał, że należy mu się wszystko pod nosek... Mój tak myślał na początku, podzieliliśmy się obowiązkami po równo i nie ważne czy ja pracuje czy nie... Jeśli teraz przyzwyczaisz to potem TY będziesz robić wszystko przy dziecku i w domu a PAN będzie żadął by mu nie przeszkadzać bo jest zmęczony..

Gość graffiti32
Smierdzi mocno? ;)

nie, nie jest duszacy jak wiekszosc srodkow, nie jest na chlorze

aha- i jest wydajny i nie jest drogi- moze sie to wydawac dziwne ze uzywam go wlasciwie wszedzie, ale jest naprawde dobry. najbardziej rewelacyjne sa te srodki http://www.voigt.pl/ ale skoro jestes w ciazy....

Gość aaajukkkoujuhhh
co do ubikacji to wybrac wode i nalac przegotowanego octu-no ale faktycznie lepiej zagon dp tego faceta jak raz wyszoruje a pozniej bedzie systematycznie sprzatane to bedzie ok

Gość graffiti32
A na czym jest ten srodek jak nie na chlorze?;) mozesz zernac?:)

te srodki voight sa raczej trudno dostepne- w kilku sklepach widzialam te popularniejsze np.do mycia szyb, ale ja kupuje je od czasu do czasu w malutkim kiosku, nie wiem skad ta pani je bierze. Np. tylko u niej kupie do piekarnika, bo wiadomo ze plynem do warst juz go nie wyszoruje...

Gość gosiaczek to
boona znam CIE :)

BUTOXYDIGLIKOL ETHANOLAMINE PENTAPOTASSIUM TRIPHOSPHATE SODIUM LAURYL SULFATE ufff... ze strony producenta, akurat nie mam na stanie w domu :D

:D swiat jest mały, dajac zdjecie licze sie z tym ze ktos mnie rozpozna :D juz kilkanascie osob spotkalam tutaj :D

Gość rujrbf
można zamówić sobie tutaj różne próbki za darmowww.free.amciu.com polecam!

Gość kurde no wiesz
soda oczyszczona, ocet- papke z tego zrobic obłożyc armature po jakims czasie zmyc, do wanny i klopa pasta do rak bhp z piaskiem, nic nie smierdzi a czysci swietnie

Gość Koalala
Żaden tam ocet, ściereczki itp... W sklepach typu Castorama, Leroy Merlin sa takie specjalistyczne środki, ja miałam HG albo HD, jakiś taki... To żre masakrycznie i Ty sie tego absolutnie nie dotykaj. Chłop niech zrobi, koniecznie w gumowych rękawicach. Wystarczy polać na kamień, czy rude plamy z rdzy, które wydawały się nie do zdarcia, przetrzeć szmatką i gotowe! Zażółcona wanna będzie bielutka w chwilkę! Mi ten środek pożyczyła mama, na początku nie wierzyłam że coś może tak działać, ale po I użyciu już go nie oddałam ;) Nie wiem tylko czy to nie niszczy sprzętów, ale chyba nie, bo żadnych śladów u mnie nie widać, a używam od dość dawna już...