Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Mam problem z corka (16 mies). Niedawno mala zaczela byc bardzo agresywna i zaczela bic wszystkich dookola. Dokladnie od piatku sie zaczelo po szczepionce. Wczesniej tak nie robila, owszem byla nerwowa ale nie tak jak teraz. Gdy cos jej sie nie spodoba to bije gryzie krzyczy az cala czerwona sie robi. Mowie jej ze nie wolno ze to boli, to ona wtedy sie przytula caluje a za chwile robi to samo. Zastanawiam sie czy jest to jakis powod do niepokoju (chodzi o ADHD) czy przesadzam? Po prostu martwi mnie to ze z dnia na dzien stala sie taka agresywna

Gość kdbbhshss
adhd nie ale być moze to jest wpływ szczepionki i zaraz sie zleca panie wychwalające szczepienia otóż, nie chcę krytykowac, a jedynie mogła zajść jakaś reakcja i wyzwolić agresję u dziecka moze to być też odpowiedź na stres jaki zafundowano dziecku, bo dla nas to tylko ukłucie, a dla takiego malucha niepojęty ból, a jeszcze na dodatek najukochańsza mam na to pozwoliła być moze to minie, a moze nie, moze mała tak robić bardzo długo zakładam, ze w domu nikt jej nie klapsuje, czy na nią nie wrzeszczy

Nie nikt jej nie bije. Krzyknac czasem sie zdarzy ale nie wrzeszczec. I zaczela tez gorzej sypiac. Tzn spi w nocy ale kreci sie caly czas rzuca po lozeczku poplakuje.

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
pewnie jest zła że pozwoliłas w jej mniemaniu zrobic jej krzywde, co to było za szczepienie???

Gość sponiewierana Marianna
hehehe oj mamy mamy..poczytajcie troche o fazach rozwojowych swoich dzieci.

Gość kdbbhshss
być może to stres a byc moze ewidentny zły wpływ szczepionki, tzn. jej składu, ukrytego zresztą pod normalnymi nazwami mózg dziecka jest delikatny, system nerwowy jeszcze nie rozwinięty, dlatego powinno się szczepić dzieci najpóźniej jak sie da ale ja szczepię, zeby nie było, tylko z głową

Gość kdbbhshss
Marianna i myślisz, ze nagle w dzien po szczepieniu faza nastała oj marianna marianna, mniej ignorancji, a i dzieci będą zdrowsze

To byla szczepionka podstawowa. Sa trzy klucia, nie pamietam juz na jakie choroby ale byla ostatnia. Co do faz rozwojowych dla mnie to glupota. Caly czas mam sobie tlumaczyc jej humorki skokami rozwojowymi? I zaslaniac sie buntem dwulatka trzylatka itd? Wybacz ale dla mnie to brednie

marianna ma na codzien do czynienia z 30 takich dzieci wiec wie co pisze :P zapoznajcie sie z fazami rozwojowymi 🖐️

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
czyli to nie MMR, ja mysle ze Twoja córka ma żal za szczepionke i tyle, minie jej to

Gość kdbbhshss
agora uwierz mi skoki rozwojowe są i to bardzo huczne, trzeba po prostu umieć je rozpoznać i współpracowac z dzieckiem, a ono wtedy będzie współpracować z tobą ja przechodziłam takie skoki i schodziłam mojemu dziecku z drogi i nie czepiając sie go wtedy jest jak narazie spokojny, nie wymusza, czasem się zdarzy wymuszenie, ale nie ma u mnie pzreproś i nic nie zaszkodziłam nikomu schodząc mu z drogi, wręcz myślę, ze mu pomogłam, a po jakimś miesiącu czy dwóch wszystko wracało do normy i to jakiej

Gość kdbbhshss
nie fazy, a skoki faza to była w prądzie

Gość kdbbhshss
agora czy szczepiłas skojarzoną czy zwykłą, niepłatną?

Gość dorisss99
Ja zaobserwowałam podobną sytuację u koleżanki jej synek miał może rok coś ponad i zachowywał się dziwnie najpierw przytulal się całował a nagle z znienacka w twarz albo za włosy podbiegal tulil się do nogi a nagle gryzl albo bawił się ładnie jak aniołek a tu nagle zabawki po całym domu mame bił zabawkami no coś okrutnego to bylo aż strach w odwiedziny było tam zajść. Teraz ma 3 latka i jest spokój żadnych objawów nerwów czy złości owszem złość objawia się płaczem. A wszystko było przyczyną ze rodzice byli dla siebie agresywni tzn zdążyło się koleżance rzucić czymś w.męża mąż też nie zostawał jej dłużny itp sytuację które dziecko podpatrzylo. MoŻe twoja cora widzi gdzieś ( niekoniecznie u was) jakieś agresywne zachowanie i się uczy a dzieci to wielkie kopiarki :)))

skoki to trenuje kamil stoch :P

Gość kdbbhshss
marianna trochę obycia nie zaszkodzi, zwłaszcza z tematem

Gość Angelissa
myślę, że najlepiej w takich sytuacjach radzić się lekarza albo psychologia dziecięcego a nie anaonimowych ludzi na kafeterii, w koncu to Twoje dziecko. Zajrzyj na http://toster.pl w wolnej chwili, mam nadzieje, ze z maluszkiem będzie wszystko ok :)

Gość kdbbhshss
ja chcę zwrócić autorce uwagę na pewne sprawy, nie negować waszych wypowiedzi czy innych spokojnie

troche google nie gryzie

Gość kdbbhshss
no to po co wogóle wchodzić na kafe przecież my diagnozy nie stawiamy autorka pyta, podyskutowac można ale nie poleci od razu po 1 dniu do psychologa, bez przesady

Wiem ze istniieja skoki rozwojowe ale tak nagle? Nie chce mi sie wierzyc ze z dnia na dzien zrobila sie nerwowa przez skok rozwojowy. I to dzien po szczepionce. Tez mi sie wydaje ze to moze byc zle doswiadczenie zwiazane z kluciem,, bolem, ale ona nie tylko w stosunku do mnie sie tak zachowuje ale do wszystkich. Meza, babc, dziadkow. Po prostu czasem bez powodu podchodzi i bije. Tlumacze ze tak nie mozna, ale ona dalej to robi.

Gość kdbbhshss
no moim zdaniem to stres nieważne na kim go wyładowuje

kdbbhshss...mamy dokladnie takie samo zdanie w tym temacie. wydajesz sie rozsadna mama ktora nie poddaje sie testom swojego dziecka. szkoda ze wiecej takich mam nie ma, jakze latwiej byloby mi pracowac z dziecmi takich rodzicow.

Gość kdbbhshss
ano się staram a z jakimi dziecmi pracujesz?

Doris moja dokladnie tak samo. Podejdzie przytuli i nagle gryzie. Nie sadze zeby widziala gdzies agresje. U nas na ppewno nie bo zmezem sie nie bijemy:D u innych tez nie dlatego nie wiem jak wytlumaczyc jej zachowanie. Kdbbhshss masz racje nie bede od razu leciec do lekarza dlatego najpierw chcialam zapytac doswiadczonych mam. Chociaz nie wykluczam ze do pediatry sie z nia wybiore jezeli taki stan bedzie trwal. Nawet dla wlasnego spokoju. Martwi mnie tez to jej nocne rzucanie sie. A szczepionka byla zwykla nieodplatna

autorko..a moze twojedziecko tak sie zachowuje bo nie poswiecesz mu wystarczajaco duzo uwagi ? taki glutek wie jak i co robic zeby zwrocic na siebie uwage. kdbbhshss...pracuje z dziecmi 07-3 lata

Gość kdbbhshss
agora wiesz co? mam nadzieję, ze jej to pzrejdzie i lepiej by było gdyby to nie było z winy samej szczepionki otóż w tej zwykłej krzytusiec jest słabo oczyszczony i często daje jakies tam powikłania, dlatego pod tym względem lepsza jest skojarzona ale wcale nie musi tak u was być mam nadzieję, ze to nie ten powód o którym piszę

Mysle ze poswiecam jej duzo uwagi. Jezeli domaga sie abym z nia sie bawila to ciagnie mnie za rece, wiec sie z nia bawie. Wgl ona nie lubi sie sama bawic wiec prawie caly dzien albo ja albo maz (kiedy mam cos do zrobienia) bawimy sie z nia i na brak uwagi nie moze narzekac prawdopodobne wydaje mi sie ze przez szczepionke maa jakis uraz. Tym bardziej ze goraczkowala przez dwa dni.

agoraa...no nie zartuj :D pojdziesz do pediatry i powiesz ze dziecko cie bije hehehe