Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

dolina_mgie艂

Lewatywa - pierwszy raz PYTANIA

Polecane posty

Jak pod duzym cisnieniem wlewa sie plyn to na pewno boli. Ale mozna regulowa膰 wlew wody poprzez kranik jak i zginaj膮c rurke.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 maamamammamaaamamamaa
autorko ile zaplacilas za te urzadzenie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fneoiehfhoiwhefoiwqe
A wiec konkretnie : Lewatywa nie boli, do uczucia wplwania plynu do brzucha i zwiazanego z tym cisnienia trzeba sie przyzwyczaic. Przed lewatywa sprobuj sie wyproznic - woda wypelnia latwiej oproznione jelito. Trzeba sie uspokoic, rozluznic, miec czas i komfort. Jako sprzet polecam irygator - pojemnik ok. 2-litrowy z rurka i koncowka. Zazwyczaj sa dwie koncowki - ta wieksza wchodzi glebiej (wszystko jest bezpieczne i bezbolesne) i przez to woda nie prze od razu na wyjscie i pozwala w ten sposob wypelnic jelito grube. 2 litry powoli wlewanego plynu to nie przesada - jest calkowicie realne i bezbolesne. Naczynie wypelnij ciepla ale nie goraca woda (40 stopni to max) z kilkoma lyzeczkami oliwy i postaw, albo powies wyzej. Poloz sie wygodnie na boku, podkurcz nogi aby wypiac p... i wprowadz delikatnie ale stanowczo posmarowana oliwa albo kremem koncowke do odbyto - gleboko, tylko kranik powinien wystawac. Teraz odkrec kranik - i odprez sie. Jezeli woda prze zbyt mocno, to przykrec kranik, albo scisnij gumowa rurke reka, ale nie wyciagaj koncowki. Po chwili skurcz minie, woda moze plynac dalej. Nie rezygnuj za wczesnie - zwolnij przeplyw wody, a potem znowu pozwol plynac szybciej. Po kilku minutach pojemnik jest pusty. Jezeli chcesz, to mozesz go jeszcze dopelnic i wlewac wode dalej (z przygotowanego obok pojemnika z daklsza porcja cieplej wody)- nic ci sie nie stanie. Albo wiecej wody sie nie zmiesci (przestanie plynac pomimo pelnego otwarcia rurki), albo jelita zareaguja tak gwaltownym skurczem, ze wszystko nagle wyjdzie na zewnatrz. Po lewatywie wyciagnij koncowke i zacisnij posladki - potrzymaj wode w sobie, sprobuj odwrocic uwage od pelnych jelit (TV, muzyka) - jezeli poczujesz ze juz musisz, idz do toalety. Mozesz ewentualnie sprobowac po pewnym czasie "dopelnic jeszcze" nastepna porcja wody - wyczuj, jak to na ciebie dziala i na co masz ochote. Duzo przyjemnosci sprawia lewatywa zrobiona przez partnera - ale to inny temat i nastepny etap.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maamamammamaaamamamaa
tez bym zrobila ale sie boje a mam takie pytanko wiem co i jak, ale ten plyn wlasciwie gdzie doplywa, do zoladka?? sory jak jakas gafe walnelam, biologia nigdy mnie nie krecila 'd

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prysznicem si臋 to robi
po co co艣 cudowa膰

Udost臋pnij ten post

fneoiehfhoiwhefoiwqe ale jak mozesz to odpowiedz na pytania z mojego pierwszego postu. 3 punkty pytan bo to co piszesz to wszedzie na google mozna znalezc

Udost臋pnij ten post

maamamammamaaamamamaa no sory ale masz takie prozaiczne pytania na ktore bardzo latwo znalezc odpowiedz wpisujac haslo LEWATYWA w google. ciezko zeby jelito grube laczylo sie bezposrednio z zoladkiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 D偶ennifer
sorry autorko,nie chcialam cie zdenerwowac wscipskimi pytaniami,myslalam ze to jakas malolata ktora sie odchudza i probuje roznych sztuczek zamiast przejsc na diete.....nialam robiona raz lewatywe w szpitalu przed porodem ,dawno temu ,kiedys wpuszczali chyba tylko ciepla wode z mydlem,jak mie dopadlo to biegiem lecialam do kibla .....powodzenia i jak ktos wyzej napisal wszystko z umiarem

Udost臋pnij ten post

drugie pytanie o cene ? no wybacz tak ciezko ci wpisac lewatywa w google czy tez w allegro badz jakas internetowa apteke i zobaczyc cene. juz pomijajac kwestie ze tutaj nie chodzi o cene.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 groighrg
Lewatywa codziennie? Chcesz sobie jelito wyja艂owi膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 groighrg
Wiem na co ta lewatywa! Na nerwy. :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

D偶ennifer spoko. no mnie nie obchodzi co myslalas, ja zadalam konkretne pytanie i zapewniam ze nie jestem glupia nastolatka. wiem co chce zrobic i w jakim celu. zanim zalozylam ten tamat, przeczytalam bardzo duzo informacji. wlasciwie te 3 pytania pozostaly aby rozwiac wszelkie watpliwosci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fneoiehfhoiwhefoiwqe
Po co wyparzac - umyc i dokladnie wyplukac wystarczy - przciez to twoj osobisty sprzet, ktorego nikt oprocz ciebie nie uzywa. Jako plyn do wlewu - normalna, ciepla woda z kranu. Jako dodatek uzywalam zawsze oliwki - nie mam doswiadczenia z cytryna, sola i podobnymi substancjami. Kiedys rozpuscilam w tej cieplej wodzie troche mydla - ciekawe uczucie (troche drazni tuz za zwieraczem). Kilka razy wlalam na koncu drugiej lewatywy (mniejsza, po porzadnym wyproznieniu po pierwszej porcji) okolo 100 g (pol szklanki) czytej wodki, a gdy juz to weszlo do srodka, jeszcze szklanke wody z oliwa. Troche piecze i przez to nawet nieco podnieca, czulam sie potem nieco "na bani" - komiczne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hankaskakankaa
To nie s膮 drogie rzeczy. Jednorazowy wlewnik 4 z艂ote a taki na kilka razy to co艣 ko艂o 30.

Udost臋pnij ten post

tak zgadza sie jestem troche nerwowa przez to co ludzie tu wypisuja. szukam takiej osoby z doswiadczeniami jak fneoiehfhoiwhefoiwqe ale po tym co tu wypisuje to ciezko stwierdzic czy kpin sobie nie urz膮dza. bo jak mo偶na sobie wodke wlac do jelita grubego. Hankaskakankaa zgadza sie to nie sa duze koszta ale to nie o pieniadze chodzi tylko o zdrowie ktore jest bezcenne, wiec nie rozumiem jak mozna sie pytac o takie rzeczy. moze przeciez samemu sprawdzic jak ma internet.

Udost臋pnij ten post

z mydlem to tez juz polecialas po bandzie :) "troche drazni" ha ! ciekawe jakiego mydla uzylas ale jakieby ono nie bylo to dziala negatywnie, to jest chemia.

Udost臋pnij ten post

"okolo 100 g (pol szklanki) czytej wodki, a gdy juz to weszlo do srodka, jeszcze szklanke wody z oliwa. Troche piecze i przez to nawet nieco podnieca, czulam sie potem nieco "na bani" - komiczne" no ja wlasnie nie wiem czy sie smiac czy rece nad toba zalamac. wodka ktora wlalas sobie do tylka wchlonela sie przez jelito - stad ta bania. w lewatywie chodzi o to, zeby wlac cos co sie nie wchlonie do organizmu ale z tamt膮d wyplucze 艣mieci. stad rozchodzi sie tutaj w glownej mierze z czego zrobic lewatywe - najlepszy sposob testowany i sprawdzony

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hankaskakankaa
Wiem ze nie o pieni膮dze tu chodzi ale kto艣 pyta艂 to napisa艂am. Alkohol w odbycie?! To prowadzi to 艣mierci! Nawet najmniejsza ilo艣膰. A co do myd艂a to kto艣 robi艂 taka lewatyw臋. Robi膮 tez z kawy ale to tez niebezpieczne.

Udost臋pnij ten post

sama widzisz co za glupoty tutaj wypisuj膮. Mo偶e znajdzie si臋 jaka艣 rzetelna osoba. By艂a tu kiedys taka o nicku Zdrowie moze jeszcze jest.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hankaskakankaa
S膮 tez juz takie gotowe p艂yny w aptece. Lub taki prosz臋k do rozpuszczania w wodzie. Chocia偶 na pierwszy raz 偶eby doda膰 troch臋 soku z cytryny. A nawet sama woda troch臋 wyplu膰ze cho膰 samej nie zalecaja bo b臋dzie sie wch艂aniala a nie oczyszcza艂a. Pewnie nie ma juz tej osoby. Moze kto艣 inny?

Udost臋pnij ten post

Powt贸rz臋 swoje pytania dla osoby rzetelnej kt贸ra by wspomog艂a rad膮. 2. Jaki p艂yn zastosowa膰 do wlewu - to moje najwa偶niejsze pytanie. P艂yn wlewamy w siebie wi臋c tutaj mam najwi臋ksze obawy i strach. 2a) Mam wode mineraln膮 czy musz臋 j膮 zagotowa膰 i ostudzic do 40 stopni, czy tylko podgrza膰 do 40 stopni i czemu to musi byc garnek emaliowany ? Do takiej wody trzeba doda膰 poza cytryn膮 s贸l ale jaka to ma by膰 s贸l bo zwyk艂a spo偶ywcza raczej by膰 nie mo偶e. Prosz臋 te偶 poda膰 proporcje (艂y偶ka czy 艂y偶eczka, czubata czy nie) 2b) Uryna. Mo偶e z tym najlepiej b臋dzie gdy偶 mo偶naby sie du偶o wody napi膰 przed, zrobi膰 siusiu bezpo艣rednio do pojemnika od lewatywy gdy偶 taki mocz ma temperature cia艂a i wla膰 to w siebie. Chyba to by艂oby najlepsze rozwi膮zanie, nic nie trzeba dodawa膰 偶adnej soli ani soku z cytryny. B臋d臋 czeka艂a na odpowied藕

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pusteiczystejelitogrube
..to wlasnie czuje teraz z wielka przyjemnoscia. Powiem krotko, jak do tego doprowadzilam (robie to co ok. 2 tygodnie). Rano po obudzeniu wypilam tylko herbate, dobudzilam sie i zrobilam sobie ciepla kapiel - wspaniale relaksuje i rozluznia. Potem zrobilam sobie sama lewatywe - standartowy sprzet (irygator) - 1 litr cieplej wody. Po 10 minutach posiedzenie na WC - wyszlo to co trzeba. 15 Minut przerwy. Nastepnie przygotowalam w naczyniu 3 litry czystej, cieplej wody, nalalam pierwszy litr dom irygatora i lezac wygodnie na boku zrobilam sobie bardzo powoli, z przerwami wlew. Wystepujace skurcze przeczekiwalam, zwalniajac przeplyw wody. Dopelnialam w miare potrzeby irygator, az po okolo 40 minutach 3 litry wody znalazly sie we mnie. Wyciagnelam koncowke irygatora i wprowadzilam "zabawke" - nadmuchiwany korek analny (sexshop), ktory po lekkim nadmuchaniu "uszczelnil" pupe. To dalo mi komfort spokojnego lezenia, a nawet chodzenia po mieszkaniu przez okolo pol godziny - staralam sie odwrocic uwage od parcia, ktore bylo raczej przyjemne, choc mocne. Moglabym spokojnie wytrzymac lezac jeszcze dluzej, ale pol godziny zupelnie wystarczy. Zakonczenie na toalecie - dlugie i skuteczne. Prysznic - i bardzo przyjemne uczucie pustego brzucha. Pierwszy raz zrobil mi to moj facet - na moja prosbe. Kazal mi sie polozyc na boku i nie patrzyc na to co robi. Umowilismy tylko "haslo" aby przerwal, gdy bol i parcie w brzuchu bedzie zbyt mocne. Rozluznilam sie calkowicie i tylko lekko pojekiwalam - (widzac pierwszy raz ta ilosc wody na pewno sploszylabym sie i spiela bez potrzeby, co uniemozliwiloby spokojna i duza lewatywe).Teraz robie czasem sama, jak juz pisalam ca. co dwa tygodnie, czasem daje sobie zrobic (lubie to uczucie zaufania i zniewolenia. Polecam - strach przed lewatywa jest nieuzasadniony. Dyskusja o substancjach wlewanych do ... jest smieszna - alkohol to oczywiscie "no go", moim zdaniem ciepla, normalna woda z kranu jest calkowicie OK, jezeli ktos chce to moze lekko podgrzac wode mineralna (bez gazu). Po co inne skladniki - lewatywa to czyszczenie mechaniczne (wyplukanie woda) a nie chemiczne. Podczas dluzszego wlewu mozna troche poeksperymentowac z temperatura wody - np. wlac do naczynia troche chlodniejszej wody (ciekawe uczucie w p..., a potem znowu nieco cieplejsza (wszystko w przedziale min. 15 stopni, max. 40 stopni) - rozprasza jednak troche, a chlodniejsza woda wzmacnia skurcze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czysteipustejelitogrube
.. to wlasnie odczuwam teraz z prawdziwa przyjemnoscia, po zakonczonej niedawno podwojnej lewatywie. Zrobilam sobie najpierw calkiem normalny wlew (1 litr cieplej wody) i po 10 minutach posiedzialam skutecznie na WC. To bylo przygotowanie do drugiego etapu. Do tego polozylam sie wygodnie w pokoju, w zasiegu pilot do TV. Przygotowalam w naczyniu 3 litry cieplej wody (to moja wyprobowana porcja - jak do niej doszlam opowiem za chwile) i powoli, z przerwami wlalam to w siebie, dolewajac w miare potrzeby wode do irygatora. Skurcze i parcie przeczekiwalam, a gdy sie uspokajaly to dalej- woda naprzod. Gdy naczynie bylo juz puste wyciagnelam koncowke i wprowadzilam do pupy nadmuchiwany korek analny (zabawka z sexshopu), ktory po lekkim nadmuchaniu uszczelnil otwor i pozwolil mi na spokojne przewracanie sie z boku na bok, kilka przewrotow do przodu i do tylu na materacu, swiece (nogi do gory), gwiazde. To nie kawal - te ruchy pomagaja w rozprowadzeniu wody i zwiekszaja skutecznosc lewatywy. Jestem wytrenowana (balet), wiec nie bylo to dla mnie problemem. Przez nastepne 45 Minut staralam sie odwrocic uwage od parcia (TV) i od czasu do czasu wykonac jedno lub dwa opisane poprzednio cwiczenia. Po uplywie tego czasu (na poczatku nie wytrzymywalam tak dlugo - kwestia treningu) - wyciagnelam korek - i biegiem do WC (baardzo skutecznie), pod prysznic - i gotowe. Samopoczucie mam super, brzuch pusty, na wadze ok. 2kg mniej niz dzisiaj przed wszystkim. Jak doszlam do 3 litrow - bardzo latwo, z pomoca mojego faceta. Poprosilam go, juz dosc dawno (3 lata temu) aby zrobil mi porzadna lewatywe - "natchnienie" przyszlo z ogladanego razem seksfilmu. Zgodzil sie od razu, kupil sprzet w aptece i pobliskim seksshopie (wtedy tego nie wiedzialam) i po godzinie lezalam na boku lekko podniecona, ciekawa jak to bedzie. On zaproponowal, ze zawiaze mi oczy, abym nie ploszyla sie iloscia wody. Zgodzilam sie. Mialam starac sie wytrzymac jak najwiecej, moglam pojekiwac, umowilismy tylko haslo aby zaraz przerwac w razie zbyt mocnego bolu -nie bylo to jednak ani razu potrzebne. Czulam jak woda wypelnia mnie powoli, gdy poprosilam, to on zatrzymywal lub zwalnial przeplyw, potem znowu dalej. Na pytania ile juz jest w srodku i jak dlugo jeszcze nie otrzymywalam zadnej odpowiedzi. Korek analny na zakonczenie to jego pomysl zaskoczyl mnie troche gdy go nagle poczulam, ale fajne uczucie.-zostal od razu przeze mnie zaakceptowany. Po slowach "juz po wszystkim" dowiedzialam sie, ile wody jest we mnie. To wszystko sa moje "prywatne doswiadczenia" - potraktujcie jeko informacje, kto ma inne zdanie, to moze miec - do ewentualnych obelg nie przywiazuje wagi. Jezeli chodzi o plyn do wlewania, moim zdaniem najlepsza jest czysta, ciepla woda z kranu. Lewatywa to czyszczenie mechaniczne, a nie chemiczne - po co inne substancje. Mozna troche poeksperymentowac z temperatura wody - wlewac do irygatora na przemian ciepla i chlodna wode, male porcje (ciekawe uczucie w p...), ale wszystko w przedziale min. 15 stopni, max. 40 stopni. Robie lewatywe regularnie, (albo daje sobie zrobic - lubie to uczucie zaufania i zniewolenia) przecietnie co 2 tygodnie, czasem czesciej i nie mam zadnych zwiazanych z tym dolegliwosci, a jedynie super samopoczucie po tym "strasznym" zabiegu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cxwejudej
To nienaturalne i obrzydliwe :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chce tez sprobowac
A czy ktos wie czy jak ma sie hemoroidy to mozna wykonywac lewatywe?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chce tez sprobowac
w艂a艣nie jestem za granic膮 i nie mam mo偶liwo艣ci p贸j艣膰 do lekarza, ale to w takim razie chyba poczekam, a偶 wr贸c臋 do kraju, bo dodatkowo mam jeszcze zapalenie jelita wra偶liwego i nie wiem czy mog臋 czy jak, a z ch臋ci膮 bym poczu艂a ulg臋 jak膮 opisujecie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nazdrowie1234
w kwestii p艂ynu - w wersji podstawowej mo偶e to by膰 zwyk艂a przegotowana woda. mo偶na te偶 doda膰 do niej nieco sody oczyszczonej albo myd艂a. opcja z sol膮, o kt贸rej pisa艂a艣, te偶 jest dobra. tu wi臋cej na ten temat: http://www.nazdrowiesposob.com/lewatywa/. pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post