Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bnbnbbdhdhjhjdhjshdjkhsdjk

dermatologia - studia!!!

Polecane posty

to znowu ja..sorry za drugi temat.. ale dalej mnie to męczy.. ile ze sobą ma wspólnego kosmetologia i dermatologia?? bo widzę że na kierunkach medycznych też jest brana pod uwagę kosmetologia... jakie przedmioty na dermatologie zdawać na maturze? czy w ogóle możliwe jest skończenie liceum zaocznego dla dorosłych od drugiej klasy i zdawanie matury rozszerzonej ?? albo ogólnie dostanie sie na taki kierunek ?? musi być jakieś wyjście chyba dla mnie... ludzie chyba robią studia po latach :/ bo np źle wybrali kierunek wcześniej.. ??

istnieją jakieś instytucje..jacyś radcy w tym zakresie..?? chciałabym się udać gdzieś gdzie mi ktoś powie co muszę umieć co zdawać najlepiej w moim przypadku.. zaczynam czuć, że już za późno na mnie i nie mam szans..fizyka trwała od września u mnie i skończyła sie w listopadzie.. i jak tu zdawać rozszerzoną skoro przerobiliśmy dwa tematy ??

Gość fweqgtt
Żadna osoba nie przyjmie Cię po takim bzurnym kierunku jak dermatologia- dermatologiem może być ktoś po medycynie ze specjalizacją dermatologa. Kosmetologia jest fajna - niełatwe studia - mówię o kosmetologii na uczelniach medycznych- ale dajace dużo satysfakcji

Gość Hankaskakankaa
Żeby być dermatologiem trzeba skończyć medycynę i specke z dermatologii.

czy do tego wystarczy biologia rozszerzona, chemia oraz matematyka podstawowa dobrze zdana ??

chemia też rozszerzona miało być... czy jakie przedmioty...to zależy od studiów?? pewnie się i tak nie dostane, ale warto zapytać i się starać ewentualnie..

Gość fweqgtt
Patrzą tylko na chemię/biologię albo obie na raz rozszerzone - matma nie ma tu absolutnie nic do rzeczy - patrzą tylko i wyłacznie na przedmioty związane ze studiami.

Gość dermatolog Krakow
biologia rozszerzona, chemia rozszerzona, fizyka podstawowa

Gość Hankaskakankaa
Zależy gdzie. Do Warszawy. Krakowa i Łodzi matematyka tez potrzebna. A w Łodzi najlepiej rozszerzona matma lub fizyka. Dodatkowo Szczecin i Wrocław - fizyka.

jaaaaaaaaaaaaaa...zabijcie mnie.... matma jeszcze jakoś podstawową zdam, ale fizyka??? oj nie.. to co wychodzi na to że rozszerzoną biologie, matmę, fizykę, chemie trzeba zdawać ??? jakbym zdała np rozszerzoną matmę, biologię...to później moge jakoś zaliczyć maturę z dodatkowych przedmiotów w innym terminie ??

co ma fizyka i matma do dermatologii ?? to że posiadam dużą wiedzę w tym zakresie nie wystarczy ?? muszę uczyć się o prawie Ohma ??

Gość dermatolog Krakow
fizyka albo matematyka podstawowa tak jest na uj w Krakowie biologia i chemia rozszerzona

Gość kkkkhskjahfksyu
a to ma że musisz się najpierw dostać na studia :D i to nie bylejakie tylko na medycyne :) potem 6 (albo 5 juz teraz) studiów i specjalizacja. Ciężkie ale wykonalne :) jeśli ci się nie uda zawsze mozesz próbować na kosmetologie

Gość feargvr
kosmetologia to gówno :o nie radzę na to iść

nie..tez nie chce kosmetologii... już zaczynam szukać czegoś innego... już patrze logistykę kurwa :/ podobne kierunki co ?? :/