Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość auaaaa!!

Ludzie pomocy nie moge sie ruszyc!!!blagam szybko!!:(

Polecane posty

Gość auaaaa!!

Coś mi jebło w kręgosłupie na dole, tzn nie cośtylko niby mam zapalenie ścięgien mięśni i wszystko ok, poloze sie bez problemu , ale nie moge sie podnieść:( boli mnie w dole pleców ciągnie aż do nogi, nie moge się ruszyć ani przewrócić ani podnieść, tylko leze plasko i sie nie ruszam to wtedy mnie nie boli. Ludzie co ja mam zrobic? W jaki sposobprobowac sie podniesc aby jak najmniej bolalo?:/

Gość to ty...........
na rece, na kolana i powoli wstan.

Gość depeche modeaaaaa
po karetke zadzwonić nie możesz?

Gość sajonara
jak podnieść się bez bólu? żartujesz? zadzwoń po karetkę, wtedy cię na noszach będą tachać, chociaż pewności nie mam. dadzą zastrzyk i odjadą - to druga wersja

Gość auaaaa!!
no wlasnie na rece ani na kolana nie dam rady, ja nie moge sie doslownie ruszyc, a co dopiero obrocic ;/ leze na plecach plasko i dodam ze najgorsze jest to zeby sie podniesc, a pozniej jest juz ok, kurwa no nie wstane chyba;/

Gość shdhdhd
Jak możesz posac na kafe to nic ci nie jest

Gość depeche modeaaaaa
podaj adress zadzwonię po karetkę, i co głupi Ci? Nie pomyślałeś, napisać adres???

Gość auaaaa!!
bylam ostatnio u lekarza to mi powiedzial, ze on ma tyle pacjentow bo grypa panuje, ze zostawimy to na kiedy indziej ;/ mowie do niej ze niech da mi skierowanie na jakas fizykoterapie czy cholera wie co, to ona do mnie "a wie pani ile to kosztuje?" to jej poiwedzialam "A wie pani ile ja place?" i wyszlam ;/ nie mam za bardzo czasu sie wloczyc po lekarzach , ale no musze sie choelra za to wziac;/ 'jak probuje sie podniesc to tak jakby mi paralizowalo nawet noge, taki promieniujacy bol ;/

Gość dassie 72
Skąd wiesz co ci jest? I gdzie masz kompa skoro piszesz?

Gość auaaaa!!
a po co na karetke, zeby mi pomogli sie podniesc?;/ tak napisalam wlasnie na kafe, bo akurat lezalam z laptopem , probowalam sie podniesc do kuchni i auaa;/ jakby ktos byl w domu to by mi pomogl, a tak ;/

Gość auaaaa!!
bo wlasnie bylam jakies pol roku temu u lekarza, dostalam ketonal i jakis zastrzyk pojedynczy jakis medrol czy cos takiego, i bylo troche lepiej, a teraz na nowo wrocilo od jakiegos czasu;/

Gość fififififififififififi
pierdolisz zeby pisac musisz rekami ruszac wiec gowno ci jest chyba z nierobstwa stwardly ci gnaty

Gość depeche modeaaaaa
weź się schowaj, prowokatorze! piszesz temat "błagam pomocy ludzie", a teraz po co Ci karetka. idź spać dziecko Neostrady.

Gość dassie 72
Musisz kombinowac...ja jak mialam rwę kulszową tez na czworaka z płaczem po domu chodziła a wstawała z 10 minut....lepiej mi bylo jak podgrzewalam sie mocno termoforem

Gość rwa kulszowa
idź do/wezwij lekarza

Gość POMINĘŁAŚ MNIE:( :( :(
rwa kulszowa. ja tak miałam rok temu. jak mnie połamało to nie mogłam się ruszyć 3 tyg z łozka--przyjechało pogotowie,lekarz mnie zbadał i przychodziła pielegniarka robic mi zastrzyki z ketonalu. wpisz sobie w google RWA KULSZOWA.

Gość dassie 72
mnie tez to wyglada na rwe kulszowa tymbardziej ze ból promieniuje do nogi

Gość auaaaa!!
jak czytam o tej rwie kulszowej to mi sie wszystko kurde zgadza. Co za konowaly w tych przychodniach, zeby samemu sobie prawidlowa diagnoze stawiac;/ przeciez rece mnie nie bola tylko plecy, kumasz? u groy moge ruszyc wszystkim, tylko od okolicy ledzwiowej w dol nie

Gość auaaaa!!
uff podnioslam sie, zlaczylam obie nogi w kolanach , wzielam na bok , zgielam sie w "C" i jakos podnioslam;/ kuzwa myslalam ze umre tu i dopiero mnie kominiarz znajdzie ;/

Gość auaaaa!!
tylko co do rwy to u mnie tylko ten bol przy podnoszeniu sie pojawia albo jakims takim siedzeniu obciazajacym plecy, a tak to nie , wiec nie wiem czy to to na pewno

Gość fififififififififififi
poczytaj w google rwa kulszowa,predzej sie zesrasz jak podniesiesz:O

Gość dassie 72
No to z tydzien męki...ja przezylam bez lekarza.....ale na pogotowiu daja jakies zastrzyki przeciwbolowe podobno...o wyprostowaniu nie bylo mowy o przekreceniu w nocy tez nie......cały czas sie podgrzewalam ale niestety z placzem prawie musialam wychodzic do sklepu...w trasie przy kazdym postawieniu jednejnogi taki nerwowy bolesny podskok i do tego nie moglam sie wyprostowac calkowicie....ale tak czy siak jak sie troche rozruszalam to bylo lepiej

Gość dassie 72
Wstawalam podobnie jak ty

Gość y5uyhthezhgrza
MAJAMIL !!! tez niedawno bylam w sytuacji ze nie moglam sie ruszyc, bol niesamowity, nie moglam ruszyc glowa a co dopiero z lozka wstac, leki od lekarza nic a nic nie pomogly, po MAJAMILU przszlo od razu i kompletnie nic nie bolalo. trzeba trafic na dobra farmaceutke i sprzeda bez problemu

Gość auaaaa!!
to to jest nic:D ale poszlam kiedys ostatnio na solarium (rzadko chodze, ale akurat czekalam na fryzjerke) i weszlam, leze tam te kilka minut, zblizyl sie koniec, lampy zgasly a tu chuj:D nie moge sie podniesc, mysle "nago prawie leze to gdzie tu te babki bede wolac zeby mnie podniosly?" :D Leze tam , kombinuje i tak i tak ale wkoncu sie udalo:D Myslalam ze sie ze wstydu spale w tym solarium :P

Gość gość
hahaha dobre z tym solarium.mnie tez ten ból często spotyka.właśnie też ciężko mi się ruszyć czy wstać.ból tak jakby jakiś prąd przechodził do nóg i mi je blokuje.chodzę pogarbiona jak babcia 90cio letnia

Gość gość
Czy majsc rwe kulszowa można kożystac z solarium?

Gość gość
Dobrym pomysłem jest nie zarzucać ćwiczeń, ale wykonywać je starannie i może na początku pod okiem trenera. Potem można zapisać sie na masaże i zmienić materac, na którym się sypia. Ja polecam swoim pacjentom Viscotherapy ze zmienną twardością, dobrany indywidualnie, by wspomagać ciało podczas wypoczynku.

Gość zoonkiewicz
rwa kulszowa, bądź udowa, nie można tego zaniedbać, idź do lekarza, a najlepiej znajdź telefon do jakiegoś fizjoterapeuty w Twoim mieście, bo może być później bieda! Lekarz co najwyżej lekami tylko nafaszeruje... Zdrowia życze!

Gość gosc kamien

i jak sytuacja zyjesZ?