Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patundr

weolnek umiera :

Polecane posty

Gość Patundr

Mój welonek jest chory pływa na boku ( jakby nie zył ) czasami podpływa wyzej ale tylko na chwile..jest mi strasznie przykro bo nie wiem jak jej pomóc.. do tego ma spuchniety brzuch(a nawet rozpuchnięty boje sie ze peęknie) w rejonach tylnych płetw, którymi wogóle nie rusza.. podpływa tylko ruszając przednimi i na boku..wogole nie jje, gdy sypnę płatkami nawet do nich nie podpływa.. co jej jest?? prosze o pomoc jakies rady :(

Gość Kasiałasia
Niestety welonek umiera :-( Miałam ze swoimi podobnie. Nawet do weta wozilam. Przyczyna to najprawdopodobniej za małe akwarium i co za tym idzie zatrucie organizmu, za duże stezenie azotanów :-( Współczuje.

Gość Izabellaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moja bojówka tez czasem pływa na boku, wyczytałam w necie ze powodem moze byc za zimna woda, faktycznie jak dolejke ciepłej to wraca do normy. Twoja mogła sie tez przejesc, nie dawaj jej jesc z dwa dni i zmus ja do ruchu zeby sie odgazowała

Gość directx
leć do zoologika, nakresl problem i kup jakis specyfik do wkropienia do wody. Myślę, ze powinni mieć coś, co uleczy twoją rybę ;-)

Gość 312312312321
umierającej, nawet chorej ryby sie nie karmi! Jedzenie tylko sie psuje, i jeszcze bardziej zakaza akwarium. Wywal jedzenie, jesli masz odstaną wodę bez chloru- minimum doba, to warto zmienic sporą częsc wody zeby była jak najczystsza, ale trzeba wlewac o tej samej temeraturze zeby wyba nie miała szoku... Albo rzecywiscie zdycha, albo ma jakieś porazenie, czasem pomaga wlanie błękitu- do kupienia w sklepach akwarystycznych, który zabija wszystkie pasozyty, tylko trzeba dokładnie odmiezyc ilosc kropel

Gość 312312312321
a ile tego jedzenie zawsze dostawał? OD dawna go masz?