Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Róża Europy

Ile kosztuje zabieg wyciącia wrastającego paznokcia ?

Polecane posty

Gość Róża Europy

Dużo czytałam na temat wrastających paznokci, ale zdania się podzielone. Chciałabym wiedzieć ile kosztuje taki zabieg ? I możliwie jeśli jest ktoś ze Słupska, to który lekarz sie tym zajmuje i czy ktoś już się temu poddawał. To samo jeśli chodzi o klamry w salonie kosmetycznym. Cena, wygoda, najlepiej jeszcze jak to wygląda, i czy w 100% pomaga. I czy w Słupsku jakś kosmetyczka się tego podejmuje. Chcę się poddać jednemu albo drugiemu ale słabo wierzę kosmetyczkom , obawiam się jak to jest z ceną no i boję się ewentualnego nawrotu.

Gość Róża Europy
ponawiam pytanie

Gość pieniacz112
Ja mam ten problem i sam sobie wycinam jak mi wrasta. Zwykle nie częściej niz 2 razy do roku :)

Gość ddwqwq
Ja z wzrastającym paznokciem walczylam chyba z 10 lat, tzn pojawiała się ropa i znikala, ciągłe moczenie opatrunki zaleczały ale problem pojawiał się znowu, poszlam do państwowego chirurga (wojskowy stary chirurg), ja dostałam się do niego bardzo szybko, bo ma opinię sadysty, ponieważ nie używa znieczulenia tylko jakiegoś sprayu, ale za to po nim wszystko bardzo ładnie się zagoilo i teraz od 7 lat mam zzzeeerrroooo problemów z paznokciem, fakt bolalo ale bylo warto, a zabieg kosztował mnie 0 zł.

Gość magonio
Na NFZ to całkowicie za darmo, tylko najpierw do lekarza. A generalnie radzę w sensowny sposób dbać o te paznokcie. Dobra odżywka, noszenie wygodnego obuwia - to podstawa. Przecież do tego wcale nie musiało dojść.