Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjdfvdkvd

Potrzebuję l4 za dwa opuszczone dni a już prawie wyzdrowiałam:/

Polecane posty

Gość kjdfvdkvd

Mam taki problem, że lekko chorowałam od ok tygodnia, dwa dni temu gdy miałam iśc do pracy strasznie się poczułam, ledwo co kontaktowałam , bolalo mnie całe ciało i dusiło w płucach. Powiedziałam że nie przyjdę do pracy bo nie jestem po prostu w stanie, do lekarza mam termin niestety jutro z rana a mi juz prawie wszystko przeszło, został jedynie kaszel od czasu do czasu przez wydzielinę z płuc. W pracy powiedzieli że muszę przynieść zwolnienie bo jak nie to odciągną mi 200zł. Czy lekarz wypisze mi zwolnienie za te dni? Nie pomyśli że udawałam i mam jedynie lekkie przeziębienie?

Gość Naoom
pewnie będzie trzeba posmarować albo wóde kupić

Gość kjdfvdkvd
na początku nie zrozumiałam ale chyba chodzi o danie w łapę. tylko spoko, że mam w portfelu ostatnie 6zł bo rozchorowałam się akurat w dzien wypłat :/

Gość edegg
Może się rozchoruj na nowo?

Gość kjdfvdkvd
Raczej za późno, wątpię czy zimna woda by coś dała a wygłupiać się typu, zimna woda na włosy i do okna nie będę bo zbyt niebezpieczne. Ktos wie jak to jest z tym l4? Bo nigdy wcześniej nie brałam, lekarze dają przy przeziębieniu czy grypie???

Gość kjdfvdkvd
No świetnie, za chwilę mam wizytę a ja już całkiem zdrowa :/

Gość kjdfvdkvd
No świetnie, za chwilę mam wizytę a ja już całkiem zdrowa :/

Gość NIKT CI NIE WYPISZE
WSTECZNEGO ZWOLNIENIA,BO JAK ROZUMIEM NIE CHODZI O ZWOLNIENIE NA DZOISIAJ I JUTRO? TO ZAPOMNIJ JAK O WCZESNIEJSE DNI

Gość kora82
Toz raczaj da sie wypisac zwolnie z dzni wczesniejszych.

Gość kjdfvdkvd
No to ja nie wiem co mam teraz zrobić, pierwszego dnia byłam tak osłabiona że obudziłam się dopiero po południu i nie miałam sił wstać, drugiego dnia jak już lepiej się poczułam i mogłam wyjść, mieli komplet a pani powiedziała że nawet miejsc dla ich zapisanych pacjentów już brak, tak samo w drugiej przychodni, dopiero dzisiaj mogę iść na wizytę:/ Czyli nawet jak stwierdzi że jestem jeszcze chora to może mi dac na dzisiaj i kilka dni do przodu a nie wiadomo co z tymi wstecz. Wtedy itak mi zabiorą 200zł

Gość kjdfvdkvd
No to ja nie wiem co mam teraz zrobić, pierwszego dnia byłam tak osłabiona że obudziłam się dopiero po południu i nie miałam sił wstać, drugiego dnia jak już lepiej się poczułam i mogłam wyjść, mieli komplet a pani powiedziała że nawet miejsc dla ich zapisanych pacjentów już brak, tak samo w drugiej przychodni, dopiero dzisiaj mogę iść na wizytę:/ Czyli nawet jak stwierdzi że jestem jeszcze chora to może mi dac na dzisiaj i kilka dni do przodu a nie wiadomo co z tymi wstecz. Wtedy itak mi zabiorą 200zł

Gość nie ma mozliwości wystawienia
zwolnienia wstecz, pomysl tylko, przeciez lekarza też obowiązują procedury, zwolnienie musi być wystawione w dniu wizyty, nie ma szans

Gość do autorki......./
jest mozliwosc wystawienia zwolnienia do 3 dni wstecz

Gość kjdfvdkvd
Lekarz stwierdził ostre zapalenie górnych dróg oddechowych i atopowe zapalenie skóry, dostałam zwolnienie na tydzień od dzisiaj ale nie za dwa poprzednie dni. Więc wychodzi na to, że szef może zabrać mi te 200zł :/

Gość vfgbhghhyjh
Lekarz może wystawić zwolnienie wstecz, jeśli jest zasadne. Tak mi powiedział lekarz.

Gość kjdfvdkvd
A jak to jest ze zwolnieniem na zwykłej kartce? Pierwszy raz takie dostałam ale myślałam, że do tego jest potrzebny jakiś druk więc trochę się zastanawiam czy do pracy wystarczy mi zwykła kartka z datą zwolnienia numerem choroby i pieczątką

Gość i tak Ci odmówi
ty zartujesz sobie? :O

Gość kjdfvdkvd
Dzisiaj byłam w pracy po wypłatę i zanieść to 'zwolnienie' i szef mi nie przyjął, powiedział, że to nie jest l4 i pokazał mi druczek jaki inni przynoszą. Aż mi sie głupio zrobiło, pewnie pomyślał, że próbowałam jakieś lewe załatwić. Ja nigdy wcześniej nie brałam l4, nie wiedziałam jak to musi wyglądać i wzięłam taką kartkę od lekarza. Czy mogło być tak że z tą kartką miałam iśc gdzieś do recepcji po wydruk albo do lekarza medycyny pracy? Tym, ze mi 20% zabiorą się nie przejmuję ale nie chcę dostać kary 200 zł gdzie nie opuściłam pracy bez powodu:/

Gość ale czego nie rozumiesz
powiedzialas w ogole, ze od dwoch dni nie bylo cie w pracy, bo sie zle czulas i potrzebujesz zwolnienie?

Tak L4 wystawia się na specjalnych drukach (różowych lub zielonych zazwyczaj nie pamiętam dokładnie). I raczej można kilka dni wstecz bo ja sama takie zwolnienie miałam. Ja np miałam zwykły druk od lekarza a L4 wypełniała babka w okienku w recepcji. Może idź z tym drukiem i wypełnią jeszcze jak tak to zanieś zaś szefowi i niech się wypcha ;)

Gość kjdfvdkvd
No to wychodzi na to, że miałam podejść z tym do recepcji po wydruk a nie miałam pojęcia jak to działa. Mam tylko nadzieję, że ta kartka dalej jest ważna i mogę iść po wydruk.