Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamuskaaaa

Co o tym myślicie?

Polecane posty

Gość Mamuskaaaa

Co myślicie o tym aby zacząć karmić 3miesięczne dziecko kleikiem kukurydzianym? Wyjaśnię. Odstawiłam córeczkę od piersi ponieważ dla niej jest wiele ciekawszych rzeczy niż ssanie cycka( z butelki szybciej się najada) poza tym mam za mało pokarmu już chyba sam mi zaczął zanikać. Z butli potrafi wypić aż 180 ml mieszanki ze 4-5 razy dziennie, zaczęliśmy dodawać właśnie kleiku do zagęszczenia, a i tak strasznie dużo je jak na takiego malucha. I myślałam aby na obiadek jej dawać właśnie kleik. Dodam jeszcze, że urodziła się z wagą 4 kg, a teraz waży niecałe 7 i urosła co najmniej 10 cm. Myślicie, że mogłabym już zacząć wprowadzać jej jedzenie czy jeszcze odczekać?

Gość onabezogona29
Mi pediatra powiedział żeby z kleikiem wstrzynać się do 3,5 miesiąca. A co do jedzenia to podobno mniej więcej na każdy kilogram masy dziecka bobas powinien wypijać 100ml mlekja na dobę. Czyli jak 7 kg to 700ml.. ale to szacunkowo

Gość onabezogona29
Kleik wg pediatry może być wprowadzony od 3,5 miesiąca życia. A co do ilości mleka to można szacunkwo obliczyć czy dzidzia je odpowiednią ilość.. na każdy kg masy ciała 100ml mleka na dobe. Czyli 7kg to około 700ml

Gość onabezogona29
Kleik wg pediatry może być wprowadzony od 3,5 miesiąca życia. A co do ilości mleka to można szacunkwo obliczyć czy dzidzia je odpowiednią ilość.. na każdy kg masy ciała 100ml mleka na dobe. Czyli 7kg to około 700ml

Gość onabezogona29

Gość Mamuskaaaa
Ale chyba jej nie zrobię krzywdy jak spróbuję wprowadzić od 3 ?

Gość cxcvdfxc v
no to skoro wiesz co lepiej zrobić i zrobisz to, to po co się pytasz?

ja wprowadzałam od 3 bo był strasznym glodomorem ;-) urodził sie 4,540 i nic sie nie działo,możesz spróbować ....