Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kacza23

Chce rzucic prace - jak?

Polecane posty

Gość Kacza23

Jest taka sprawa: 1. Maz stracil prace. 2. Znalazl inna ale o nizszej placy. 3. Mamy 4.5 miesieczne dziecko. 4. Chce pojsc jeszcze na wychowawczy 5 W pracy zarobilabym niewiele - zostaloby jakies 700 zl, a reszta poszlaby na nianke. 6. Mam umowe na czas nieokreslony z 3 miesiecznym wypowiedzeniem. I pytanie: co zrobic aby nalezala mi sie kuroniowka? Rozwiazac umowe za porozumieniem? Co z okresem wypowiedzenia? Szefowa musialaby mi placic 3 miesiace? Mozna sie dogadac aby tego nie robila? Co ze skladkami? Jak to rozegrac aby obu stronom bylo dobrze?

Gość iść na wychowawczy i starać si
Się o płatny tylko kiedy cię zwalniają dostajesz zasiłek z up na 6mcy,jak za porozumieniem stron tylko na 3mce i co ci to da? a po 3 mcach co? jeśli za porozumieniem stron to można z dnia na dzień. nikt za okres wypowiedzenia nie ma ci obowiazku płacić jeśli nie wrócisz do pracy.

Gość iść na wychowawczy i starać si
Sorry pisze z telefonu a jestem w autobusie zaraz to napisze składniej. 1. 6 miesięczny zasiłek jest gdy zostajesz zwolniona 2. gdy umowa jest rozwiązana za porozumieniem stron to jest zasiłek 3miesiące 3. przy porozumieniu stron można zrezygnować z okresu wypowiedzenia 4. jakby było wypowiedzenie to pracodawca płaci tylko jeśli będziesz pracować.

Gość Kacza23
Dzieki. No fakt, nic mi to nie da.... A powod do zwolnienia jak rozumiem musi miec... I to byloby gdzies w papierach? Maz zarabia niby 3000, ale 1000 zl rata na samochod, 1400 mieszkanie, 600 - na corke, obiadki i pieluchy. Nie zostaje nam na jedzenie...I na paliwo. Nie wiem co robic, czy wyjezdzac za granice czy jak... Maz pracuje w budownictwie, teraz kiepsko z praca...

Gość pierwszy milion trzeba ukraść
kuroniówka należy ci się jak PSU zupa a obu stronom nigdy nie bedzie dobrze w takich przypadkach

Gość wwweronokkaaa
zaraz cie zjada. ze len jestes.

Gość Kacza23
up

Gość Kacza23
A czemu len, zwyczajnie sie to nie oplaca. Oddam niance i zostanie mi tyle ile bym dostala na kuroniu...

Gość oliweczkaaa29
a nawychowawczy nie mozesz isc.

Gość pytanie mam 123
a pomyslałas co bedzie jak maz znowu straci prace? Ty teraz chcesz rzucić, a co bedzie jak oboje zostaniecie bez dochodu?

Gość Kacza23
A co mi z pracy za 1400.... to tak jakby jej nie bylo. Maz to zaradny facet, zawsze jakas znajdzie, lepiej platna niz ja, no ale niestety teraz wiecej niz 3000 nie zarobi...