Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsafgssasdasd

Nie dam na WOŚP, Owsiak to skrajny lewicowiec jest!!!

Polecane posty

Gość fvg ht
Ponawiam pytanie-po co mieszać w to politykę?To wielki błąd Owsiaka.

Gość fvg ht
Pomagam czynnie w Orkiestrze,czy będąc w Polsce czy za granicą i będę to robić nadal.Denerwuje mnie jednak to polityczne zaanagażowanie,to pompowanie ludzi o wiadomych poglądach. Czemu to ma służyć? To politykierstwo do niczego dobrego nie prowadzi.

Gość leja199300000
ej na woodstock prosze mi nie narzekac :D impreza przednia. mozna pogadac i napic sie piwka. ze wszystkimi. w zeszlym roku zabraklo mi na powrot i uzbieralam 300 zl plus fajki i piwa ;)

Gość hbkgvb
No chyba mamy prawo do krytyki ludzi, którzy mają odmienne zdanie od naszego, co? Poza tym, wolę popierać organizacje, które robią o wiele więcej bez pompy typu WOŚP

Gość hbkgvb
No chyba mamy prawo do krytyki ludzi, którzy mają odmienne zdanie od naszego, co? Poza tym, wolę popierać organizacje, które robią o wiele więcej bez pompy typu WOŚP

Gość NIE MAM NICZEGO DO POWIEDZENIA
nigdy nie dałem ani grosza na orkiestrę nawet nie dlatego, że byłem przeciw ale gdy oni zbierają, to jest jakaś niedziela, czy coś i ja wtedy nie wychodzę z domu :D ani razu przez te wszystkie lata :D a poza tym owsiak to lewak jak fiut niestety chociaż sprzęt do szpitali trafił

Gość NIE PLACE HARACZU OWSIAKOWI
!!!!!!!!!!!!!!!!!! :classic_cool:

Gość NIE PLACE HARACZU OWSIAKOWI
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :classic_cool:

Gość a ja dam za ciebie
nie dajac na caritas za to i wyjdzie na to samo frajerzyno:O🖐️

Gość lqqqqq
oprócz tego ze wyposarzają szpitale, to przez cały rok pomagają i dopłacaja do zakupu specjalistycznego sprzętu rehabilitacyjnego dla dzieci - wiem bo pracuje w firmie która sprzedaje takie sprzęt

Też w tym roku nie dam na WOŚP, nie będę dawać kasy na polepszenie 700 łóżek dla dziadków...przecież wiadomo że jak takiego starszego czlowieka położą na takie miejsce to może tam leżeć i leżeć latami...a wiadomo że nikt bez znajomości sie na takie lepsze miejsce nie dostanie skoro jest i pozostanie ich tylko 700 na caly kraj...i dlatego nie dam, chociaż zawsze dużo wrzucałam a nawet bywałam wolontariuszką.

Gość grghtjutykiyukiy
tfewrfqr ty durna kretynko Nie masz pojęcia ILE DZIECI ŻYCIE DZIĘKI NIEMU !!! I co z tego, że 5% idzie na Woodstock, jak dzięki jego zbiórkom pieniędzy żyją dzieci ? Jesteś nieczułą, niempatyczną bo świnią, MILCZ bo się pogrążasz Ludzkie zycie ratuje caly personel medyczny a nie Owsiak. Sprzet by zakupil nfz badz szpital gdyby nie owsiak, nie zyjemy 100lat za murzynami moja droga. Ten sprzet by byl gdyby nie owsiak, dzieki Owsiakowi nfz ma poprostu mnie jpracy. A po za tym twoje wrzucone pieniazki ida chociazby na przejazdy samolotem bo pan Owsiak musi kursowac do kazdego studia w polsce w jeden dzien.

Gość nick nie ma znaczenia
Wszystko ok ale jako osoba która co roku wrzuca do puszki i bierze czynny udział w Orkiestrze dla dobra dzieci ,nie życzę sobie by potem nawet za te 5% które idzie na festiwal Owsiak spraszał tuby polityczne i robił im dobrze.Niech robi muzykę a nie politykę.Polityka śmierdzi i Owsiak szkodzi smrodząc polityką.

Wszystko ok ale jako osoba która co roku wrzuca do puszki i bierze czynny udział w Orkiestrze dla dobra dzieci ,nie życzę sobie by potem nawet za te 5% które idzie na festiwal Owsiak spraszał tuby polityczne i robił im dobrze.Niech robi muzykę a nie politykę.Polityka śmierdzi i Owsiak szkodzi smrodząc polityką.

siejesz ferment rób co chcesz mozesz nie dać nawet na pogrzeb własnej matki bo ci sie jej poglądy nie podobają...

siejesz ferment rób co chcesz mozesz nie dać nawet na pogrzeb własnej matki bo ci sie jej poglądy nie podobają...

Gość Stary woodstockowicz
kilka słów sprostowania, zwłaszcza dla tych, którzy nie chcą się dokładać bo Woodstock. Ktoś pisze, że 5% pieniędzy z orkiestry idzie na finansowanie woodstocku. Bzdura moi mili. Już od kilku lat imprezę fundują sponsorzy. Kiedyś była finansowana z pieniędzy, które WOŚP miała prawo przeznaczyć na cele marketingowo - reklamowe i nie były to pieniądze, które zimą wrzucaliście do puszek, tylko odsetki, które urosły na bankowych lokatach. Teraz się to i tak skończyło. Ktoś inny pisze: nie będą brudasy chlać i ćpać za moje pieniądze. Jakie twoje? Na woodstocku nie ma piwa za darmo. Co roku jest droższe i każdy uczestnik festiwalu jesli ma sie ochotę go napić, musi za nie zapłacić. Narkotyki są również tępione, a służby festiwalu nie cackają się z dilerami. Zanim napiszecie takie bzdury, zastanówcie się trochę. Może odstawcie kościelną propagandę na bok? Lepiej płacić biskupom na nowe limuzyny, prawda? Bo im są bardziej potrzebne niz chorym dzieciom sprzęt medyczny.

Gość vertigo balans
Ponawiam pytanie-po co mieszać w to politykę?To wielki błąd Owsiaka. Odpowiedź jest bardzo prosta, bo bez polityki czyli politycznego wsparcia rządzącego establishmentu (tu nie ma znaczenia, czy to było sld, czy po), nie można by sięgać po tak szerokie wsparcie instytucji państwa i tak silne poparcie mediów. To poparcie sprawia, że koszty organizacji autoreklamy są znacznie tańsze, często wręcz darmowe i zyskuje się ponadto, swego rodzaju "rząd dusz", popularność i rangę autorytetu.

Gość vertigo balans
Oto skutki upartego lansowania Owsiaka w mediach i przez polityków: KURDUPELKA85 na orkiestre dam jak co roku, a Owsiak to taki nasz laicki święty i wara wam od niego WARA - bo ŚWIĘTY i koniec :D Czyli o gościu złego słowa nie można powiedzieć, bo ŚWIĘTY :D Trzeba mieć nieźle wyprany mózg, aby tak gadać :O

dupę wam ściska, że nie poparł właśiwych wg was poglądów bo jakby tak było to wszystkie sronfy i nie-uzależne by się wypisawały jak to dobrze że szerzy jedyne własciwe poglady...

Prędzej ty nie dasz na pogrzeb własnej matki,kto wie-moze nawet wspomożesz ją "łaską a dobrej śmmierci" jak zacznie robić pod siebie.W końcu twoi politycznii dole od pana z Biłoraja takie pomysły popieraja.Pozdejmowac krzyze,starych utylizować.New Age człowieka który wypłynął na winie patykiem pisanym . Jesli wrzucam pieniądze to wrzucam je dla dzieci.Rozumiesz?Nie dla Komorowskeigo,Belki czy innego polityka z tej czy innej partii. Mamprawo wyrazić swoje zdanie bo martwię się,bo mi zależy by pieniądze były nadal zbierane.

Gość vertigo balans
Ależ on z definicji nie może poprzeć pewnych poglądów, bo ich nie wyznaje. Przecież to oczywiste! I nie są one, że tak powiem, te poglądy, umownie mówiąc prawicowe, popłatne. Za prawicowe poglądy to się w TVNie dostaje w dupę, więc w tej ubeckiej telewizji (ubeckiej bo założonej przez człowieka współpracującego z ub) się na nich nie skorzysta. Ja nie twierdzę, że Owsiak to zły człowiek, że nie zrobił czegoś pozytywnego, tylko stwierdzam, że robienie z niego świętego, to nadużycie i rezygnacja z możliwości własnego rozumu. Bez przesady, powiedzmy sobie wyraźnie, on świetnie z tego wośp żyje i to jest w jakimś stopniu nieetyczne, tym bardziej, że państwo przez swoje instytucje, tak go wspiera.

moja matka jest za eutanazją i jęsli by wieloletnie, przewlekle, bardzo boleśnie i nieuleczalnie chorowała i SAMA CHCIAŁA eutanazji to bym ją poparła.

Gość vertigo balans
kurdupelka I jak z tobą rozmawiać, gdy po prostu obrażasz? Jesteś też świetnym przykładem osoby, która za nic ma religię i ludzi religijnych, gdy tymczasem sama łaknie religii, tylko w innej postaci. Może o tym nie wiesz, nie rozumiesz, że człowiek ze swej natury potrzebuje wiary i na trochę innym poziomie także religii, jako pewnego systemu porządkującego jego wiarę. I ty także tutaj zadeklarowałaś swoją religijność, cytuję: Owsiak to taki nasz laicki święty i wara wam od niego. To nie są żarty, to jest twoje wyznanie wiary. Nie ma to żadnego znaczenia, że Owsiak na ziemi, a Bóg w niebiesiech. Liczy się twoja wiara w niego i jego misję, bez żadnej dyskusji. Co to jest? Jak nie WIARA? Masz swoją religijność i nawet o tym nie wiesz, jak zdecydowana większość niewierzących w sensie nie będących wyznawcami Boga chrześcijańskiego, czy innego. Dla twojej informacji, jestem ateistą od nastolatka i mam 40 lat. Jednak mam na tyle rozumu, by pojmować dość elementarne fakty psychologiczne, antropologiczne. Jednak przyznaję, że z tymi faktami mają problem takie filozofki, którym się nie śniło, jak Środa, Szczuka i filozof Palikot. Także jesteś, jak dla ciebie w dobrym towarzystwie :D

Mnie nie przeszkadza że jest festiwal. Muzyka zawsze łagodzi obyczaje.Może ćpają,tarzają się w błocie ,piją ale to jakiś ułamek.Nie przesadzjamy.Każdy kto bywa w klubach wie ze narkotyki są wszędzie . Większość na Woodstock bawi się słuchając dobrej muzy i bardzo dobrze. Mnie razi i boli uprawianie polityki.Od polityki jest sejm ,są partie.Orkiestra to dzieło Owsiaka i ludzi dobrej woli a nie sztab wyborczy określonych partyjek.