Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgfrgrt

Zna się ktoś na akwariach?

Polecane posty

Gość fgfrgrt

Szukam lekkich skałek ale kompletnie się nie znam. Jakie wybrać? Na oku mam łupek bo można z niego zbudować kryjówki, a jest płaski więc sporo miejsca zajmie i zagospodaruje akwa a nie obciąży chyba aż tak. Możecie polecić mi coś jeszcze? Jak jest z lawą? Czy jej duże bryły są ciężkie?

Gość G.o.ś.ć
Podejrzewam, że masz słodkowodne i nie wiem, czy lawa się nadaje do takiego, a co do kryjówki, to rób, ale uważaj, żeby się nie rozpadła i nie narobiła szkody rybkom.

Gość tu same mloty
raczej nikt ci nie pomoze

Gość fvaf
Ja miałam korzenie.

Gość fvaf
Ja miałam korzenie.

Gość G.o.ś.ć
Podejrzewam, że masz słodkowodne i nie wiem, czy lawa się nadaje do takiego, a co do kryjówki, to rób, ale uważaj, żeby się nie rozpadła i nie narobiła szkody rybkom.

Gość fgfrgrt
łupek chciałam skleić specjalnym klejem, tak akwa słodkowodne, prawie 1000l więc zależy mi na jak najlżejszych dodatkach. Korzenie też chce, mam zamówione tzn duży ale z cienkimi pokręconymi rozgałęziami żeby coś się działo, póki co jednak same grube konary to mało się dzieje a duża waga. Do tego kokosowe domki i bambusowe rurki mam na oku gdzieś tam w roślinach pochować

Gość fgfrgrt
a co do lawy to jest ona neutralna, w mniejszych akwa mam podłoże z lawy i jest ok, jednak bryłek w ręku nigdy nie miałam

Gość fgfrgrt
a co do lawy to jest ona neutralna, w mniejszych akwa mam podłoże z lawy i jest ok, jednak bryłek w ręku nigdy nie miałam

Gość afjapjfapfa
łupek jest dosyć ciężki, lawa jest sporo lżejsza i nadaje się do słodkowodnego. Ale zależy jaki efekt wizualny chcesz uzyskać

Gość plmoknijbuhv
Ale mozesz przecież kupić atrapy grot, są ze specjalnego tworzywa, wygladaja jak kamieniste i są lekkie...

Gość plmoknijbuhv
Ale mozesz przecież kupić atrapy grot, są ze specjalnego tworzywa, wygladaja jak kamieniste i są lekkie...

Gość fgfrgrt
misz masz, ma to być większa wersja klasycznego mieszanego akwa

Gość plmoknijbuhv

Gość plmoknijbuhv
poprzedni post usunięto... są w sprzedaży atrapy grot, fajnie wyglądaja, jak prawdziwe i są lekkie, nie skaża też wody bo tworzywo jest specjalne.

Gość fgfrgrt
Te co w sklepach to same takie "nieprawdziwe" spotykam, a na allegro nie umiem znaleźć, z czego to ma być? Wyglądać ma jak naturalne a nie jakieś statki, wazony czy inne takie

Gość fgfrgrt
znalazłam takie i takie http://allegro.pl/trixie-dekoracja-skala-jaskinia-15cm-8864-i2920885399.html http://allegro.pl/trixie-dekoracja-jaskinia-skala-19cm-8860-i2917887212.html To kupię dwa i co? mały wybór a i one nie za duże :( Tzn no mogę i kupić to ale co dalej? akwa ma podstawe 200x60cm. łupek myślałam tam bardziej w roślinach a takie coś mogę np pod korzeń na środku gdzie wiecej miejsca do oglądania rybek bo to niskie ze 2-3 kokosy i rurki też schowane bardziej w roślinach

Gość tu same mloty
raczej nikt ci nie pomoze