Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dociekliwa Kobietka

Poród w Oświęcimiu

Polecane posty

Gość gość
Powinien Ci dokładnie wytłumaczyć lekarz prowadzący ale powinnaś przyjść w dniu planowanej cesarki a co do badań ginekologicznych to tak badają, ja miałam cesarkę i badali mnie w dniu wypisu ginekologicznie

Gość gość
Powinnaś swojego lekarza prowadzącego zapytać bo on wie najlepiej. Ale przychodzi sie w planowanym terminie cesarki i przechodzisz badania na wstępie. Badanie gin ja będąc po cesarce miałam w dniu wypisu i 6 tyg po wypisie już w gabinecie

Gość gość
Witam :) Czy wiadomo już kiedy będzie remont oddziału ginekologiczno- położniczego?

Gość gość
Dużo chodzisz? Biegasz? Dlaczego nie zacząć za tym zarabiać. Wejdź i sprawdź na www.promujruch.pl To teraz bardzo proste, ja już zarobiłam około 100zł

Gość jula2012
Polecam szpital w Oświęcimiu. Rodziłam 5 tygodni temu przez cc, bo córeczka była położona miednicowo. Po uzgodnieniu z moim ginekologiem, zgłosiłam się dzień przed planowana cesarka. Zrobili mi dzien wczesniej morfologie, badanie ginekologiczne, usg z przeplywami i ktg, ciśnienie, temperatura. Od popołudnia byłam na czczo, rano przygotowanie- lewatywa, kroplowka nawadniajaca, a po kilku godzinach zobaczyłam córeczkę. Lekarze świetni- dr Kleczar, Korfanty, Żuławski, Gawlik. Położne z oddziału i porodowki też rewelacja. Pomocne, usmiechniete, z poczuciem humoru, pocieszaly i doradzaly jak przystawiac. Co do oddzialu noworodkowego jestem bardzo zadowolona. Ordynator dr Siergiej niczym aniol dla maluszkow, bardzo skrupulatnie bada dzieci. Woli przytrzymac dłużej i wyleczyc porzadnie. Dr Orlicka również bardzo kompetentna. Bardzo duża poprawa (rodzilam pierwsza córkę w 2012). Osobiście musialam odciagac pokarm i nosić małej, bo spędziła kilka dni w inkubatorze. Mogłam do malej przychodzic kiedy chcialam, polozne ze mna rozmawialy i pozytywnie nastawialy. Także co trzy godziny zjawialam sie z opisanym pokarmem i wstawialam do lodówki. Laktator miałam swój, ale na oddziale, też mają do użytku. Gdy trzeba było mała dostawala też mm. Spędziłam 10 dni w szpitalu ze wzgledu na małą, przerobilam każda zmianę położnych i lekarzy i nie mogę powiedziec o nich złego slowa. Mogę jedynie podziękować za wspaniałą opiekę.

Gość gość
A wiesz może coś na temat remontu oddziału ? ;)

Gość jula2012
Niestety nie wiem. Jedna z dziewczyn wspominala cos o jesieni, ale nikt oficjalnie nic nie mówi.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź ;) A jakie są teraz warunki? :)

Gość gość
Jeszcze raz dziękuję za informacje :)

Gość gość
Dziewczyny a czy na porody oodbiera jeszcze lekarz Ahmed Noor - Fahie ?

Gość jula2012
Na położniczym widziałam go dwa razy przez weekend, na porodówce (przygotowanie do cc) nie. Ale może niech wypowiedza się dziewczyny po porodzie sn.

Gość gość
Aha. ;) Moze sie jeszcze ktoś wypowie ;)

Gość gość
Czy dalej nic nie wiadomo na temat remontu w szpitalu? :)

Gość gość
Któraś z dziewczyn pisała,że remont ma być na jesień :)

Gość gość
Ciekawe czy będzie ? ;)

Gość gość
Dziewczyny polecacie tę porodówkę? ;)

Gość gość
Witam :) Bardzo proszę o opinie Kobiet, które rodziły nie dawno w tym szpitalu? ;)

Gość gość
rodziłam w tym szpitalu i jestem zadowolona. Opieka położnych podczas samego porodu świetna. Panie przychodziły, interesowały się moim stanem,nawet żartowały ze mną i mężem. Trafiłam na dyżur dr. Gawlik i też jestem zadowolona. Co do pobytu na oddziale, leżałam na sali z 3 dziewczynami, położne tak rozdzielają pacjentki,żeby nie było tłoku na sali :). Położne są bardzo miłe, pocieszają, pokazują jak przyłożyć do piersi, są bardzo cierpliwe. Na oddziale noworodków też, bez problemu można było zostawić sobie maleństwo na parę godzin w nocy czy podczas odwiedzin. JA polecam tą porodówkę

Gość gość
Witam. Powiedzcie mi czy można ubierać maleństwo w swoje ciuszki czy tylko w szpitalne?

Gość gość
Tylko w ciuchy szpitalne, dopiero jak do domu sie wychodzi to w swoje

Gość gość
Witam. Powiedzcie mi proszę co trzeba zabrać do szpitala dla maluszka i dla siebie bo nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji.

Gość gość
dla siebie musisz mieć koszule, papcie, bielizne ja kupowałam w aptece taką poporodową. Podkłady, lignina. Lewatywę - enema. Dla maluszka pampersy, chusteczki nawilżające, krem. Ja miałam też swój smoczek dla maluszka. Jak będziesz wychodzić to ubranko. Chyba o niczym nie zapomniałam :)

Gość gość
A jak wspominasz swój porod w tym szpitalu? :)

Gość gość
Pytałam znajomej, która rodziła w tamtym tygodniu (ja mam termin na początek maja) i mówiła, że było wszystko ok. Jak się źle czujesz w pierwszą noc po porodzie to mogą zabrać maluszka. Sama się stresuje porodem w tym szpitalu , bo niestety kiedyś nie miał najlepszych opini jeśli chodzi o lekarzy i położne. Może któraś z bardziej doświadczonych mam napiszę coś więcej

Gość gość
Ja dobrze wspominam pobyt w szpitalu. Podczas porodu mialam dobra opiekę. Panie polozne przychodzily pytaly sie jak sie czuje. Mialam porod rodzinny wiec tez bylo mi raźniej. Podczas pobytu na porodowce tez byla swietna opieka Pań położonych. Przychodzily, pytaly o samopoczucie, pomagaly przystawic do piersi, pocieszaly jak któraś miala zly dzien Panie na noworodkach tez byly w porzadku. Mozna bylo w nocy zostawic malucha i troche sie przespac. Jedyny minus to warunli sanitarne. Sa 2 toalety i 3 prysznice czasem trzeba bylo swoje odstac

Gość gość
Do Gość 16.03.2017. Szukasz opinii na temat porodowki i poloznictwa? Wystarczy jak poczytasz posty od stycznia 2017r. Masz tam wystarczajace info o szpitalu.

Gość gość
A co z tym remontem? ;)

Gość gość
Do dziewczyn, które rodziły sn. Czy trzeba leżeć, czy można poród przeżyć aktywnie? Tzn, piłka, prysznic, pozycje wertykalne? Z góry dzięki za odpowiedź

Gość gość
Wręcz zachęcają żeby korzystać z piłki spacerować,prysznic też można wziąć. Ja podczas każdego skurczu i okropnego bólu intensywnie skakałam i dodatkowo prawie cały czas spacerowałam i myślę że w dużej miedze dzięki temu urodziłam w 4 godz:-)

Gość gość
A jaką miałaś opiekę lekarską? ;)