Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dociekliwa Kobietka

Poród w Oświęcimiu

Polecane posty

Gość gość
A co dokładnie chcesz wiedziec?

Gość gość
Czy poród w Osw odbiera tylko położna czy moze sa w 2 z lekarzem ?

Gość gość
Dziewczyny jak wyglada obchód po porodzie ? Czy badanie odbywa sie przy wszystkich kobietach na sali ?

Gość sylwia8585
Tak badanie jest przy wszystkich kobietach które są na sali (podnosisz koszule i lekarz sprawdza czy krocze dobrze się goi), przy moim porodzie były dwie położne i jeden lekarz

Gość gość
Badanie jest przy wszystkich ale tylko jeden lekarz idzie a nie caly obchód, reszta wchodzi później i według mnie robi to bardzo dyskretnie no chyba że ja tak trafiłam. Przy porodzie dwie położne i lekarz, u mnie cudowni ludzie no ale zalezy na kogo trafisz. I tak z wszystkimi tzn panie na noworodkach zalezy od zmiany i położne odbierające poród tez. Lekarze i położne na oddziale za to super

Gość gość
Czyli lekarz jest obecny cały czas przy porodzie czy tylko pod sam koniec ? Dziękuje za odpowiedzi :) bardzo pomocne :)

Gość gość
Do mnie zaglądał dosc często ale byl w sumie na sam koniec. Polozne tez nie sa cały czas, ja byłam z mężem a one zaglądaly co jakis czas tylko zalezy na kogo trafisz bo niestety trafiają sie takie co to będą zlewaly system niestety

Gość jula2012
Dziewczyny, czyli na noworodkach położne dalej są wredne? Rodziłam w 2012 roku i jak szłam poprosić o mm to kręciły nosem, a ja pokarm po cesarce dostałam, jak wyszłam do domu.

Gość gość
Bylam 3 tyg temu. Tez po drugim cc jestem. (1. w 2011). Teraz daja ci od razu mm dla dziecka. Nawet moglysmy zostawic dzieci na noc jak sie zle czulysmy. Zmienil sie na lepsze ten szpital. No ale niestety zla opinia dalej pozostaje.

Gość jula2012
Dzięki za info. Idę na drugą cc za dwa dni i chciałam wiedzieć, czy panie na noworodkach zmieniły podejście do młodych matek. Bo za pierwszym razem 5 lat temu do lekarzy i pielęgniarek na położniczym nie miałam żadnych zastrzeżeń, tylko te starsze na noworodkach były bardzo niemiłe.

Gość gość
Miesiąc temu miałam cc. Przenigdy nie będę rodziła w tym szpitalu. Mam dużą traume przez oddział noworodkowy. Prosiłam razem z inną matką aby na chwilę odwiedzin zabrały dziecko. Wykluczone. Ok. 4 doby bez snu, pierwsza noc po cesarce i ochrzan że dziecko ma być tylko z matką! Zero pionizacji, 7 godzin po cesarce z narkozą kazali wstać i szybko pod prysznic. Prawie zemdlałam, ale nikogo to nie obchodzi. W nocy personel na noworodkach nie lubi aby im przeszkadzać za to w dzień jedna Pani bezkrempacji paliła przy maleństwach!! Skandal i brak zrozumienia dla młodej mamy to norma w tym szpitalu.

Gość gość
Zapomniałam dodać pieluszki tetrowe czy papers giną w błyskawicznym tempie.

Gość gość
Naprawdę paliła ? Jak to mozliwe :/ jestem w szoku

Gość gość
powinna to Pani zgłosić do dyrekcji

Gość gość
Dokładnie przeciez takie rzeczy trzeba odrazu zgłaszać

Gość gość
Czy dr Biela nadal pracuje w oswiecimiu bo jak rodziłam dwa lata temu to był, niestety nie polecam go, prawie wylądowałam w szpitalu bo nie zlecał dodatkowych badań , nie robił Usg za każdym razem wszystko było ok , dopiero pózniej u innego lekarza okazało sie ze jednak nie jest ok .

Gość gość
Pracuje, także nie polecam

Gość gość
Słyszałam rowniez taka sama opinie na jego temat , podobno nie prowadzi kartotek , nie zna pacjentek , nie interesuje sie .

Gość gość
Rodziłam w tym szpitalu w styczniu i jestem bardzo zadowolona. Co do warunków lokalowych można się przyczepić, bo oddział czeka na remont, nie ma łazinki w każdej sali, tylko umywalka. Natomiast pacjenki były rozdzielane po salach w taki sposób żeby sale nie były przepełnione zwykle do 3 osób. Natomiast najważniejszy dla mnie, jako rodzącej pierwszy raz, był personel. Panie położne naprawdę super, nie było takiej, która wyglądałaby lub zachowywała się jakby była w pracy za karę. Były uprzejme i pomocne. Możnabyło liczyć na ich pomoc, opiekę i radę. Miałam cc więc po pierwszym dniu chodzenia byłam obolała i Panie mówiły same od siebie żeby się nie krępować i procić o środki przeciwbólowe jeśli czuję taką potrzebę, a nie jak w innych placówkach z wielką łaską pomogą. Przy kolejnej ciąży na pewno tam wrócę i wiem, że będę mogła liczyć na personel :)

Gość gość
Ktoś z terminem na 12 luty?

Gość gość
Dr Biela ma podział na pacjentki z NFZ i prywatne. Traktowanie ich robi dużą różnicę. Jeśli ktoś poleca rodzić w Oświęcimiu tylko dlatego że może dostać tablety przeciwbólowe to gratuluję rozumu.

Gość gość
Dokładnie , tylko Ze ja przez wiele lat byłam jego prywatna pacjentka a nie na NFZ . Totalna zlewka pacjentki , nikomu nie polecam . Pieniążki brac dobrze ale jak cos dolega to sie ma to gdzieś i zawsze jest wszystko w porządku . Dobrze ze zmieniłam lekarza teraz wiem co to prawdziwy lekarz . Moze niech sie wypowie ktos kto rodził naturalnie a nie przez Cc ?

Gość gość
Cześć dziewczyny. Syna rodziłam SN w Oświęcimiu... Gdyby nie mój mąż dzieciątko udusiloby się pepowina. Kobieta rodzi, lekarz raz na jakiś czas pojawi i tyle... 5 cm rozwarcia i karzą rodzić. W najgorszych bólach dadzą gaz rozweselajacy jeśli jest na stanie i polewanie ciepłą wodą. Teksty jak za komuny, musi boleć, co tak ryczy, udaje że boli, poród to nic módl się żebyś pokarm miała. Wyszłam ze szpitala z ostrą anemią i zatruciem pokarmowym. Jaki normalny szpital daje matce karmiącej mandarynki? :-D Na sali leżałam z 5 dziewczynami i każde dzieciątko miało silne odparzenia. Dajesz dziecko na noc czy w dzień to dostajesz je przesikane i głodne bo hrabiny mają w d***e swoją pracę. JEŚLI PIERWSZY PORÓD TO BROŃ BOŻE OD TEGO SZPITALA!

Gość Gośćpati
Dziewczyny czy przy planowanej cesarce trzeba wywołać skurcze?

Gość gość
Rodziłam w szpitalu 2 miesiące temu. Mam inne odczucia niż koleżanka. Również miałam poród rodzinny, gaz dostałam od razu jak bóle się nasiliły. Panie położne przychodziły, uśmiechnięte. Lekarz zagłądał od czasu do czasu. Niestety w 2 fazie porodu Pani dr. Gawlik podjęła decyzję o cc. Po cc dzidziuś był kangurkowany przez tatusia. Co do położnych na oddziale noworodków to 2 z nich wyjątkowo były niesympatyczne, ale reszta doradzała, pozwalała zostawić na noc. Nie zdążyło się też aby dziecko przyjechało posikane, a gdy zabierały na kąpiel pytały czy dokarmiać.

Gość gość
Ja również na polozne złego słowa nie mogę powiedzieć. Rodziłam dwa razy i nie trafiłam na jakies Nie przyjemne sytuacje. Na noworodkach może że dwie Panie były takie obojętne, a reszta co chwilę chodziła pytała czy pomóc przewinąć, przestawiać do piersi. Nawet w nocy chodziły i zaglądały czy wszystko ok.

Gość gość
Dziewczyny trzeba kupić mleko modyfikowane do szpitala jakbym nie miała pokarmu bądź miała go za mało?? Bo w Bielsku trzeba to było wliczyć do wyprawki a teraz będę w oświęcimiu rodzić

Gość gość
nie trzeba kupować. Położne dają Ci butelkę, jeśli musisz dokarmiać lub nie masz pokarmu

Witam! Jestem świeżo po porodzie SN w szpitalu w Oświęcimiu i bez problemu mogę polecić przyszłym mamusiom. Sam poród był expresowy, rodziłam z mężem i trafiłam na fantastyczną położną - bardzo doświadczoną i super poprowadziła dalszą część porodu. Lekarze również rewelacja: Dr Klęczar i Żuławski. Pobyt na oddziale położniczym ok. Pielęgniarki pomocne, rozmawiają, pytają czy podać coś przeciwbólowego, czy pomóc. Nie wiem skąd negatywne komentarze innych dziewczyn. Jeżeli chodzi o oddział noworodkowy to moje dziecko przebywało tam tylko pierwszą noc bo później było ze mną. Niestety musiało być naświetlane i Panie przynosiły mi go na karmienia także wydaje mi się że ok. Nie każdy musi się uśmiechać do pacjentek ale swoją pracę wykonują i o dzieciaczki dbają. Ogólnie widzę dużą różnicę na plus bo pierwsze dziecko rodziłam 6 lat temu. Moim zdaniem to zasługa Ordynatora - miałam z nim do czynienia tylko na obchodzie ale sprawia bardzo dobre wrażenie. Także dziewczyny bez strachu możecie wybierać Oświęcim. Zdaję sobie sprawę, że pewnie miałam dużo szczęścia, że w czasie porodu trafiłam na taką zmianę - ale również Wam tego życzę. Ile ludzi tyle opinii - 6 lat za pobyt na oddziale położniczym nie dałabym dobrej oceny.

Gość gośćmajN
Czesc! Mam pytanie : jak wyglada cesarka planowana kiedy musisz zglosic sie do szpitala? I czy przed wypisem do domu robia badania ginekologiczne? Rodzilam tam 5 lat temu bylam zadowola z opieki a troche czasu tam spedzialm po cc poniewaz mialam problemy...