Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imonisia

spóźnia mi się okres po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość imonisia

witam. mój problem polega na tym, że odstawiłam tabletki pod koniec na początku listopada, okres po odstawieniu był normalnie, potem następny spóźnił mi się o tydzień i dostałam 1 grudnia, teraz teoretycznie powinnam dostać 1 stycznia, ale spóźnia mi się już prawie dwa tygodnie. Dodam że przez ten czas współżyłam z chłopakiem, w tym raz bez zabezpieczenia ale to trzy dni przed spodziewaną się miesiączką ( której dalej nie ma ) i wytrysk był na zewnątrz ( zawsze kończy na zewnątrz) ,a wcześniej się zabezpieczaliśmy. Czy powinnam się martwić że to ciąża, czy może to normalne po odstawieniu tabletek ?!?!

Gość Perw mobilna
To normalne po odstawieniu tabletek, ale jeśli uprawiałaś seks bez zabezpieczenia to nie można wykluczyć ciąży.

Gość kurde no wiesz
całkiem normalne , a po odstawieniu anty nie tak znowu łatwo zajść w ciążę

to normalne :) ginekolog powinien Ci wytlumaczyc ze takie cos moze wystapic :) ja tydzien temu odstawilam tab anty i dostalam okresu :/ chociaz tydzien wczesniej tez go mialam :/ Twoja sytuacja jest lepsza bo Ty go nie masz :) moja kolezanka nie miala okresu przez 2,5 miesiaca po odstawieniu tab. teraz mozesz miec nieregularny okres i to tez jest normalne - moze to rtwac nawet do roku albo i dluzej :/

Gość imonisia
dziękuję :)

jak dla mnie możesz byc w ciązy . Nie mówię, że jesteś ale prawdopodobieństwo jest zawsze . Ja bym już te 2 tygodnie temu zrobiła test .

jak ja odstawilam tabletki to mialam okres normalnie regularnie, i bardzo latwo jest zajsc w ciaze wlasnie zaraz po odstawieniu...po prostu zrob test

no wlasnie zapomnialam dodac ze po odstawieniu tab anty bardzo latwo jest zajsc w ciaze - (latwiej niz kobiecie ktora ich nie brala) - do dwoch miesiecy po odstawieniu - trzeba bardzo uwazac - troche dziwne ze ginekolog Ci tego nie powiedzial - no ale test moze na wszelki wypadek zrob - a jak nie jestes w ciazy - to nie martw sie to normalne ze nie masz okresu po odstawieniu tab

trzeba bardzo uwarzac pierwsze dwa miesiace po odstawieniu tabletek - wtedy kobiecie bardzo latwo jest zajsc w ciaze - latwiej niz kobitkom ktore nie braly tab - dziewne ze ginekolog Ci tego nie powiedzial - ja jak odstawilam tab ponad tydzien temu to lekarz mi o tym mowila jesli nie jestes w ciazy to nie martw sie - to normalne ze nie masz okresu po odstawieniu tabletek

cos forum szwankuje haha najpierw nie wstawilo pierwszej wypowieci a potem jak napisalam druga to I pierwsza sie pojawila sorki za dwie wypowiedzi

Gość imonisia
dzięki za wasze opinie, ale czy mogło to być też spowodowane infekcją pochwy? bo niedawno miałam i w sumie też byłam chora do tego jeszcze stres ?

nie przejmuj sie przy odstawieniu tab to naprawde normalne - nawet ja jak je odstawialam to gim mi powiedziala ze albo bede miala okres albo na jakis czas zniknie lub bedzie nieregularny - u Ciebie problem jest dopiero 2 tyg wiec to I tak nie dlugo - glowa do gory nic Ci nie jest :) tak jak pisalam moja kolezanka nie miala okresu przez 2 miesiace po odstawieniu tab - jak tam bardzo sie martwisz moze zadzwon do gin - jestem pewna ze powie ze to normalne :) co do infekcji - to raczej nie to

Gość imonisia
hej, to znowu ja. Zrobiłam test i wyszedł negatywny, ale okresu jak nie było tak dalej nie ma :|

Gość marta_sti
Nie przejmuj się :) ja czekałam 1,5 miesiaca po odstawieniu robiłam w miedzy czasie 4 testy każdy byl neg. a w dodatku mialam wszystkie objawy ciązy naszczescie nie byłam :D

Gość imonisia
własnie też miałam wszystkie objawy ale jak zrobiłam test i wyszedł negatywny to nagle znikły :P a teraz tylko czekam na okres..

Gość tynka94
Mialam taki sam problem . Okres spoznil mi sie ponad dwa tygodnie, dostalam go w 46 dniu cyklu.. a ile stresu przy tym przezylam.. ale widze ze to nie tylko u mnie :-)