Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksjaiakajsiia

prosze o opinie mamusie,które rodziły przez CC

Polecane posty

Ale paprać też się może blizna po sn. Teraz te nici są porządne, technika szycia inna i blizna jest niewielka

Gość pocesarkowamama
Miałam cesarkę i czułam się po niej tak dobrze, że już w drugiej dobie cichaczem wypuścili mnie do domu:-) I nie brałam już żadnych środków przeciwbólowych, nie było takiej potrzeby. Nie martw się, będzie dobrze:-)

Gość ciężarnaaaaa
Ja nie miałam Cc ale w niedzielę miala moja koleżanka. Jak o 5 rano zrobili jej Cc to nie mogła wstawać ani nic. Ale po południu już normalnie. Dobrze sie czula. Koło 16 zaczęła chodzic. Na drugi dzień to już wogóle dobrze sie czuła. Po Cc 3 doby trzeba być w szpitalu a ona wyszła dzień wcześniej na żądanie bo sie bardzo dobrze czuła. Trochę ja tylko boli i szwy ciągną jak sie schyla albo za bardzo naciągnie. Teraz mówi że czuje sie dobrze i nic poza schylaniem i podnoszeniem rąk do góry nie sprawia jej problemu.

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
JA Bogu dziękuję za cc, tak polało podejście do sn. 2 dni po cc wstałam poszłam pod prysznic, na 3 dzień już sama małą przebierałam. Ja dostawałam zastrzyki przeciwbólowe przez 3 dni. Bardzij bolało mnie wyciąganie szwa.

Jak pytałam dlaczego tak szybko to powiedzieli, że bezpieczniej w domu niż wśród tylu zarazek i bakterii które krążą w szpitalu ( na sali 5 osób do każdej przychodzi rodzina) Najpierw byłam zła ze tak szybko ale potem się cieszyłam bo w domu sobie mogłam leżeć i odpocząć - a tam noce nieprzespane bo ciągle któryś maluch beczał, musiałam przewijać, przebierać a w domu miałam męża

Gość Podobnie
Ja też wyszłam na własne życzenie dzień wcześniej bo tak dobrze się czułam, ale w momencie wypisu 2 doby już minęły. Rodziłam 17h sn i jak powiedzieli mi o cc to anestezjologa po rękach całowałam. U nas daj przeciwbólowe bez pytania przez całą dobę. A na noc jak się chce to coś mocniejszego nawet.

Kazada inaczej przezywa, jedna mniej boli druga bardziej. mnie bolało okolo 2 tygodni, kurcze nie wiem czy mozna nazwac to bolem. to jest takie ciagniecie. w kazdym badz razie jest to nie przyjemne.. co dzien bedzie coraz lepiej. ja jestem 3 lata po cesarce ale brzucha nizej pepka nie czuje i to jest najgorsze...

małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii --> Ty wstałaś dwa dni po cc a u nas wstaję się już po 12 godzinach a po 24 dostajesz dziecko. Ja wolę sn, ale nie jestem przeciwko cc. Każda kobieta powinna mieć wybór bo każda inaczej reaguje.