Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość firaneczkaaaaa

dni płodne

Polecane posty

Gość firaneczkaaaaa

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was mogłaby mi pomóc? Chodzi o bliczenie dni płodnych. Jakoś cholera nigdy nie umialam sobie policzyc kiedy mam płodne a kiedy nie. Miesiączki mam regularne. Zawsze dostaje 13go kazdego miesiaca juz tak jakos od pól roku. Wytłumaczcie mi prosze. Pierwszy dzien miesiaczki to pierwszy dzien cyklu? Jak to wszystko ogarnac? Dziekuje

Gość alajsjsaasa
na forum ciaza porod macierzynstwo ci pomoga

Gość firaneczkaaaaa
nie chce powielac tematu, wiec jak juz tutaj napisalam, to moze znajdzie sie jakas zyczliwa osóbka?

Gość muchacece
Jesli masz okres regularny np.co 28 dni,to obliczyc mozesz tak,ze 1dzien miesiaczki to 1dzien cyklu nieplodnego,miesiaczke masz np 5dni,do 10dni to cykl nieplodny,ale to musisz uwazac czy nie ma kataru,przeziebienia,bo to potem wszystko sie zmienia,po tych 10dniach,zaczyna sie byc moze okres juz plodny(u kazdej inaczej)i wystepuje on w polowie cyklu czyli okolo 15-17 dniu,zrozumialas cos?:D

Gość firaneczkaaaaa
srednio szczerze mówiac:)

Gość pocztaaw
wpisz se w kalkulator dni plodnych na necie i juz

Gość dni płodnych się nie
oblicza, a obserwuje, poczytaj o bolach okołoowulacyjnych i innych objawach owulacji i wtedy będziesz mogła zaobserować kiedy ją masz, a co za tym idzie kiedy masz dni potencjalnie niepłodne

Gość muchacece
jak to sie dni plodnych nie oblicza?owszem obserwuje tez,ale oblicza przede wszystkim,kazda kobieta to czuje,czasem bol jajnika,sluz,czasem podwyzszona temperatura.

Gość dni płodnych się nie
zapytaj ginekologa, to Ci powie czy się oblicza, a juz najlepsze jest liczenie w necie

Gość Agniecha1922
Cześć dziewczyny. Ja również mam problem z obliczeniem tych dni do tej pory jakoś sobie dawałam rade ale chyba zaczęlam w to wątpić ponieważ razem z mężem nie możemy zajśc w ciąże. Czy któraś mogłaby mi pomóc obliczjąc mi dni płodne do tej pory mialalm regularne miesiaczki a teraz dostalam duzo wczesniej. 3 grudzień- po 33 dniach 5styczeń- 33 6luty- 32 3marzec-26 Proszę pomóżcie mi dziewczyny jestem już bezradna i brak mi sił...

Bierzesz najkrotszy cykl z ostatniego roku, jak nie masz calego roku to przynajmniej z ostatnich 6 mieisecy, ale to jest minimum, odejmujesz od tego 19 i liczba ktora ci wyjdzie oznacza ilosc dni nieplodnych od pierwszego dnia cyklu. przykladowo masz cykle 30-o dniowe - 19= 11. wiec 11 dnia cyklu wieczoram zaczyna sie okres plodny.

Gość Agniecha1922
Serdecznie Ci dziękuje za poświęcony czas i zrozumiałą odpowiedź, Pozdrawiam serdecznie.