Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lenor

Mamy Pomozcie co to może byc , znowu wysoka gorączka u 2,5 latka co robić???

Polecane posty

no gdzież doustnie, pisała szybko, ale mozna wywnioskować, ze jednak czopków doustnie nie daje hehe

no pewnie ze niedaje czopka doustbie ... przeciez logiczne ze do pupci:) przepraszam ze tak haotycznie pisze .

Gość spokojnie nie bój sie
Tak myslałam, wyobrazam sobie jak się denerwujesz. Sama tak mam przy kazdej rzadkiej już infekcji i nie przywykłam. A jakie leki podajesz oprócz tych na zbicie ?

zrób dziecku koniecznie morfologie z rozmazem i OB i CRP ! może miec stan zapalny , w pazdzierniku miałam podobna sytuacje , okazał sie , ze miał stan zapalny ! CRP - ponad 100 , dostał antybiotyk i jak ręką odjął, nie mozesz dziecku bez końca i przez wiele dni podawac środki przeciwgorączkowe

Gość miałam tak
moja córka miała goraczke przez 10 dni lekarz nic nie wykrył dopiero rtg wykazało zapalenie płuc

Gość miałam tak
wcześniej zrobiłam badanie i ob wyszło 115 dodam że mała miała 15 m-cy Tez nie miał nic oprucz goraczki a lekarka nie wykryła wczesniej poniewaz tak czasem jest ze tylko przeswietlenie daje obraz co sie dzieje

nic innnego nie podaje tylko ten nurofen albo paracetamol od nocy , wiem ze mozna chyba przez 3 dni tylko stosowac ,a jak po 3 dniach nie przejdzie to co wtedy? tak sie martwie:(

e tam, przy wirusie gorączka może się utrzymać do 5 dni, wiec spokojnie, jeśli są bakterie, gorączka trwa dłuzej

jutro rano ide do przychodni sama , niechce go brac do chorych dzieci i porozmawiam z nasza lekarka , pwoiem jej wszystko co i jak i zobaczymy co powie, ale do jutra wydaje mi sie tyle czasu :(

nie bo u nas z przychodni bardzo ciezko zalatwic , dzis dzownilam i juz nikt nie przyjdzie jedynie prywatnie jak cos i wlasnie sie zastanawiam , ostatnio wezwalam prywatnie okolo tydz temu i zaplacilam 200zł !! niechodzi o to ze mi szkoda tylko pisze juz z innej beczki ze starsznie duzo sobie licza za 15 min wizyty ..

koniecznie zrób dziecku to OB, CRP i morfologie , te objawy wskazuja na zakazenie bakteryjne u dziecka

a jest tu mam ktora tez ma dziecko ze sklonnoscia do drgawek?

Gość mamaAli i Oli
Zrób wymaz z gardła na chlamydię pcn Ona daje takie objawy

no sporo jak za wizyte, ale spokojnie nie nastawiaj sie, ze zrobisz wszystkie badania, bo trudno je zrobić narazie zobacz jak sie sprawa rozwinie i moim zdaniem to bardziej wirus, jeśli nic go nie boli, nie ma kataru, nie kaszle, a mocz ok crp można zrobić, owszem, ob u dzieci podobno jest niemiarodajne, bo moze wykazać czułośc nawet przy siniaku, które dzieci często miewają ja bym nie panikowała i jak piszesz jutro podeszła do lekarza po poradę,

popieram dziewczyny piszące o zrobieniu morfologii z rozmazem, jeszcze bym poprosiła lekarza o bardzo dokładne osłuchanie klatki - mialam podobną akcję z synem w tym wieku i mam bardzo złe wspomnienia, wiec w razie jakiegokolwiek pogorszenia jego kondycji pędziłabym do szpitala; z tym, że u nas nie ma takich wysokich temperatur przy wirusówkach, a przy zakażeniach bakteryjnych

raczej brak kaszlu , kataru wskazuje na zapalenie nie wirusowe tylko bakteryjne , taką sytuacje mialam z dzieckiem w pażdzierniku, mocz tez był ok, osłuchowo czysty... po badaniach okazało sie , ze jest stan zapalny w organizmie..badania to podstawa

no tak, rozmaz to podstawa może być tak, ze jeszcze sie coś rozwinie, nigdy nie wiadomo jak przebiegnie choroba my rok temu mieliśmy podobnie, obyło się bez antybiotyków, 2 razy z rzędu wirus, drugi był bo młody za bardzo był osłabiony po 1 razie ale dzieci i choroby są różne

no widzisz kazdy przypadek jest inny, u nas była tylko gorączka

u mnie w pracy dziecko kolegi gorączkowało kilka dni, bez zadnych innych objawów, byli u lekarza i orzekła wirus po kilku dniach walki z gorączka przeszło

każde dziecko inne asiamt - w przypadku syna wiem, że jak idzie pow. 39 to zaczynają się problemy - w ub. tygodniu miał dwa dni takiej 38,9 - 39, spał więcej niż zwykle, ale poza tym nic mu nie było, a paracetamol zbijał to ładnie - jestem pewna, że to właśnie był wirus - natomiast okolice 39,5 - 40 stopni to zawsze już była bakteria - ale tyle wiem po 4 latach chorób, więc autorka sama by musiał tez pomyśleć, czy u jej syna jakies takie zależności nie występują

Gość mama nicponiaa
a je i pije normalnie? bo u mojego syna też kiedys utrzymywała sie wysoka gorączka nie do zbicia i okazało się ze to angina.Dopiero po pierwszej dawce antybiotyku goraczka spadła.Też nie miał kaszlu i kataru.