Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lenor

Mamy Pomozcie co to może byc , znowu wysoka gorączka u 2,5 latka co robić???

Polecane posty

Gość skarek86
Jestem. Pytałas o drgawki mój synek ma drgawki praktycznie co infekcje. Był rok spokoju i ostanio miał listopad i teraz styczeń. Tylko u nas pomimo podania czopka temp jest bardzo wysoka teraz w styczniu po godzinie od podania czopka dostał drgawek, pierwszy dzień po wystapieniu trzeba go dodatkowo schładzac okładami, a on sie broni zrzuca, niechce płacze i tak na zmiane :/ Przy zwykłym przeziebieniu nie ma goraczki i drgawek, ale teraz miał przy zapaleniu gardła, w 6 miesiacu przy zapaleniu krtani, pozniej przy rotawirusie , nastpenie przy ostrym niezycie jelitowym , i 2 razy przy wyzynaniu sie zebów, Jak byl malutki to bylismy ze 3 razy w szpitalu, miał nawet pobierany płyn mózgowo-rdzeniowy. Ale wszystko ok W tamtym roku miał 2 razy (kwiecien- listopad) Podobno jak bedzie miał 4-5 lat to praktycznie juz drgawek nie ma. U Twojego synka mogł byc to jednorazowy atak

Hej dziewczyny , witam dzisiaj , wlasnie niedawno wrocilismy ze szpitala zrobilam mu badania na krew , ob i CRT tak jak pisalyscie , zobaczymy co wyjdzie bo dzis kolo 15 maja byc wyniki , strasznie sie niecierpliwie , w nocy synek pomimo nurofenu mial 39.8 stopni!! dalam paracetamol i dopiero zbilo .. mam nadzieje ze dzis sie wyjasni wszystko a jak nie to nieiwiem juz:( dzieki dziewczyny:)

gdyby nie Wy niewiedzialabym nic o tej krwi bo lekarz nic takiego nie zasugerowal , dzieki:)

a czy mozliwe ze po tych lekach i czopkach moze miec takie rzadkawe kupki? nie biegunki ale troche rzadsze nic zwykle ?

sama jestem ciekawa co to za paskudztwo twojemu dziecku się przyplątało, mam nadzieję , ze wyniki beda jednak w porządku , daj znać, pozdrawiam

Gość skarek86
tak z tymi kupkami to moj tez po czopkach takie ma

czekam , cały czas czekam , moj ojciec ma odebrac wyniki a stoi gdzies w korku :/

Gość njguyfdkjc
Moje starsze dziecko miało drgawki na szczęście był to jednorazowy incydent.Teraz ma 7 lat i już strach troszkę minął.Ale przy każdej chorobie umierałam ze strachu.Moja lekarka kazała podawać leki na zbicie juą przy stanach podgoraczkowych tj.po przekroczeniu 37,5. A czy synek był badany pod katem zapalenia opon mózgowych? Moje młodsze dziecko też miało gorączko powyżej 39 była ospała i apatyczna.Trwało to ok 8 dni.Pózniej okazało sie że to zapalenie opon mózgowych,które nie dawało typowych objawów.

Boze nie straszcie mnie tym zpalaneniem:( nie byl badany pod tym katem:( teraz znowu temperatura 39.4 :( dalam mu lipomal i czekam az spadnie:(

a jaka jest norma tego OB i CRT u takiego dziecka? nie mam jeszcze wyników ale chciałabym wiedziec na zapas, w internecie niemoge zabardzo wyszukac , moze jestem zdenerwowana za bardzo:(

Gość njguyfdkjc
nie straszę po prostu przestrzegam .Jeśli ta gorączka długo się utrzymuję to proponuje podjechać na pogotowie.Tam powinni zrobić pełniejszą diagnostykę

Gość njguyfdkjc
CRP norma przeważne do 5

a reszta nie w normie to : RDW-SD 33,40 (norma 37-54) PDW 8,20 norma (9,0-17,0) MPV 8,40 norma (9,0 - 13,0 ) p LCR 11,40 ( norma 13 -43 ,0 ) MONO 2,36 norma |(0,2-1,2) EO 0,01 norma (0,30-0,80) BASO 0,2 norma (0,15-0,50) NEUT 59 norma (30-50) Mono % 17,20 norma 0,0 -14,0 EOS % 0,10 (1,0 - 5,0 ) wiem ze nic tego nieiwiecie pewnie ale wolaalm napisac.

a reszta nie w normie to : RDW-SD 33,40 (norma 37-54) PDW 8,20 norma (9,0-17,0) MPV 8,40 norma (9,0 - 13,0 ) p LCR 11,40 ( norma 13 -43 ,0 ) MONO 2,36 norma |(0,2-1,2) EO 0,01 norma (0,30-0,80) BASO 0,2 norma (0,15-0,50) NEUT 59 norma (30-50) Mono % 17,20 norma 0,0 -14,0 EOS % 0,10 (1,0 - 5,0 ) wiem ze nic tego nieiwiecie pewnie ale wolaalm napisac.

zraz zadzwonie do pediatry i zapytam ale ma teraz wizyte i musz epoczekac 20 min :(

cholera co to moze być? faktycznie CRP i Ob podwyzszone i reszta wyników też troche nieprawidłowa, nie mam pojecia , szkoda , bo mąż mógł się zapytac przy odbiorze wyników, kobiety , ktore wydaja wyniki czasem mówia w czym rzecz, a lekarz ? daj znac co na to?

lenor i jak? Nie znam sie na tym ale moj mlody mial posobne wartosci przy wirusowce. Daj znac co lekarz powiedzial.

powiedzial ze to wirusowka , mam podawac dalej leki te co dawalam + syrop neosine i obserwowac :( nic wiecej nie powiedzial :(

Mam wszystko przepisac ? dobrze przepisze , a znasz sie choc troche na tym? , jak dobrze ze ktos sie odezwal:)

a Więc od początku : Białko reaktywne CRP 9,00 mg/l OB 22mm/h Leukocyty 13,75 norma Erytrocyty 4,52 norma [4,0 - 5,9] hemoglobina 12,20 norma Hematokryt 34,30 norma [34,0 - 40,0] MCV 75,90 norma MCH 27,00 [25,5 - 29,5] MCHC 35,60 norma [32,0 - 36,0] Płytki 404,00 norma [210 - 490] RDWD-SD 33,40 norma [ 37-54] L RDW-CV 12,40 norma 11,5 - 14,5] PDW 8,20 norma [9,0 - 17] L MPV 8,40 norma [9,0 - 13,00] L P-LCR 11,40 norma [13,0 - 43,0] L PCT 0,34 norma [0,17 - 0,35 ] NEUT # 8,11 norma LYMPH # 3,25 norma [1,5 - 9,5] MONO # 2,36 norma H EO # 0,01 norma [ 0,30 - 0,80] L BASO# 0,02 norma [0,15 - 0,50] L NEUT % 59,00% norma [ 30-50] H LYMPH % 23,60% norma [ 20-60] MONO% 17,20 norma [ 0,0 - 14,0] H EOS% 0,10 norma [ 1,0 - 5,0] L BASO% 0,10% norma [0,0 - 1,0] TO WSZYSTKO CHYBA SIE NIGDZIE NIE POMYLIŁAM , I SORKI ŻE TAK DŁUGO..