Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość można czy nie?

niemowlę lubi spać na brzuszku- kładziecie tak?

Polecane posty

Gość można czy nie?

moja córeczka ma miesiąc, odkąd zaczęły się kolki, ona lubi spać na brzuszku. W dzień ją tak kładę, ale w nocy się boję, mimo że śpi ze mną. Kładłyście tak swoje dzieci? dodam że mała leżąc na brzuszku potrafi przekręcić główkę z jednej strony na drugą

Chyba jeśli dziecko nie potrafi się samo jeszcze obrócić, to nie powinno spać na brzuchu bez nadzoru. W ciagu dnia możesz do niej zaglądać, ale w nocu śpicie przecież obie.

Gość Zamiast
przez dzień przy kontroli kogoś dorosłego można. W nocy wykluczone.

Synek tak spi od 2-go miesiaca swojego zycia i tez dawal rade przekrecac glowke. Teraz ma 1,5 roku i nawet jak zasypia na pleckach to w nocy spi na brzuszku :) Wazne, zeby nie bylo nic w co dziecko moze sie "zaplatac" tzn pieluszka, poduszka, pluszaki itp.

Gość ZaczarowanaSantinkaa
takie spanie grozi uduszeniem dlatego nie wolno tak klasc dzieci malych co z tego ze lubi chyba wazniejsze jest zycoe

Gość adadadmsmsm
Mnie pediatra straszył że dzieci które śpią na brzuchu częściej umierają na wskutek śmierci łóżeczkowej.

ja tak klade swojego, na plecach wybudzal sie co 5 min, kupilam monitor oddechu i spi tak w dzien iw nocy, ma 2,5 miesiaca

Gość adadadmsmsm
leżenie w dzień pod opieką a nie spanie nocne.

Gość izusia.87
ja nie kładłam bałam sie ze moze mi sie udusic tak na chwile w dzien przy mnie tak żeby ćwiczył główkę.