Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smogruszka

Żlobek krzywdzi dziecko?

Polecane posty

Gość Smogruszka

Witam,mam 14miesieczna coreczke. Niestety ciezka sytuacja w domu i musze poslac ja do zlobka. Znajoma jest psychologiem i powiedziala ze bardzo skrzywdze tym emocjonalnie dziecko Jestem zalamana,musze ja wyslac do zlobka Czuje sie jak wyrodna matka. Tez myslicie ze skrzywdze dziecko?

Moze klub malucha???Mimo ze zlobkami nie gardze ,i jestem daleka od takiej histeri żlobkowej ,ze to cos okrutnego,to jednak wedlug mnie klub malucha jest bardziej kreatywnym miejscem dla dziecka w tym wieku co twoja

Pracowałam w grupie złobkowej, dobry punkt, prywatny. Jednak stwierdzam , że sama bym swojego dziecka nie oddała, choćby nie wiem do jak wspaniałego żłobka...

no nie wiem czy aż tak drastycznie to wygląda??? Aczkolwiek jeśli ktoś nie musi to nie oddaje z wyboru:(:(To raczej tylko przymus z powodu pracy....osobiście nie oddaje bo jestem na wychowawczym, starszą córę zostawiałam z babcią.......ale co zrobić jak trzeba do pracy wracać.....proponuję poodwiedzać, popytać...posprawdzać...nic innego się nie zrobi...

Chodziłam do złobka - traumy nie mam. Swoje też oddałam i żyjemy. Ale ja byłam pewna tego co robię a ty widzę, ze zaczynasz sobie wmawiać, że jesteś wyrodną matką itd, więc moze pomyśl o innnej formie opieki bo o ile twoje dziecko zapewne dobrze to przeżyje o tyle Ty możesz się depresji nabawić.

Ja jestem przeciwko żłobkom. Ale tylko dlatego, że dziecko w tym wieku jeszcze raczej nie powie co i jak. Ale jak nie masz wyboru to nie rób sobie wyrzutów. Mam koleżankę, która też musiała oddać 16 miesięczne dziecko do żłobka bo wracała do pracy. Co prawda zaraz zaszła w drugą ciążę i poszła na zwolnienie, ale mała tak się tam zaaklimatyzowała, że nie zrezygnowała i posyłała Ją chociaż dwa - trzy dni w tygodniu na kilka godzin.

Gość fanka anka
Autorko Twoja córcia jest już dośc duża, jakieś sygnały jakby coś było nie tak to Ci pokaże. Co innego oddać 6 mies.

Gość qwerasdfzxcv
Ciesz sie ze masz mozliwosc oddania dziecka do zlobka! Ja takiej mozliwosci nie mam, bo u nas w zlobku przyjmuja od 10 miesiecy a moj mlody nie mial skonczonych 4 jak wracalam do pracy.. Musielismy zatrudnic nianie-mysle ze zdecydowanie wiekszy koszt niz zlobek.

Gość bhjbjh
Po pierwsze Twoja znajoma to żaden psycholog, bo psycholog powinien rozumieć, że są różne sytuacje w życiu i wesprzeć Cie, a nie doprowadzić do tego, że teraz wyrzucasz sobie, że jesteś wyrodną matką. A po drugie pomyśl o tym inaczej- dziecko jest juz całkiem spore, możliwe, że szybko się odnajdzie w żłobku, będzie miało kontakt z dziećmi. a później jak pójdzie do przedszkola będzie mu łatwiej

Gość ojtam ojtam
ja tez jestem przeciwna żłobkowi - i uważam że 14 miesięczniak nie potrzebuje bandy równieśników - potrzebna mu mama

Gość ale bzdety!!!! srolog nie psyc
Holog! Ja oddzalam roczne dziecko do zlobka i krzywda mu się nie stala! Ba! Corka ( teraz już 1,5 roku ) wscieku dostaje jak do zlobka nie idzie :-P chodzi chetnie, bawi się swietnie i rewelacyjnie się rozwija! A Ty sobie nie daj wmowic glupot!!! Ps. Dziecko potrzebuje mamy - a czy mama wystrzela się w kosmos? Porzuca dziecko? Nie! Oddaje na pare godzin pod opieke wykwalifikowanego personelu!!! "Potrzebuje mamy" i pewnie cycka do 14 roku zycia :o zenada:o

Gość k909
wiadomo nie od dziś że żlobek to zło konieczne...

Gość bhjbjh
Potrzebuje mamy? Owszem ale kontaktu z innymi też i w tym też dziećmi. Poczytaj sobie trochę na ten temat. Owszem żłobek to nie jest idealne rozwiązanie ale czasem nie ma innego wyjścia

Gość bhjbjh
Potrzebuje mamy? Owszem ale kontaktu z innymi też i w tym też dziećmi. Poczytaj sobie trochę na ten temat. Owszem żłobek to nie jest idealne rozwiązanie ale czasem nie ma innego wyjścia

Gość slodkawisnia
Nie mam dziecka, ale powiem jedno: ta pani psycholog powinna isc do psychiatry leczyc sie. Zamiast doradzic i wesprzec wywolala u Ciebie niepotrzebnie wyrzuty sumienia. Pewnie zlobek nie jest idealnym rozwiazaniem, ale napewno nie skrzywidzisz tym dziecka. Nie robisz tego z wygodnictwa, tylko masz taka systuacja materialna. Nie miej wyrzutow:)